11

Is Caseih nu weer McCormick?

Is de McCormick nu de vervanger van de Caseih? (naam verandering?) Of is dit de "nieuwe trekker" uit een totaal andere fabriek of hoe zit dat eigenlijk?

Deel dit topic

Reacties

Nee het is volgensmij van argo en niet meer cnh en.m.wikipedia.org/wiki/ARGO_SpA/
+4
Heb je misschien de afgelopen jaren geen internet of vakblad gelezen???
McCormick hoort al een behoorlijk aantal jaren bij de Argo groep, evenals Landini en in feite zijn het rode Landini's, of Landini's zijn blauwe McCormicks, het is maar net hoe je het bekijkt.
+2
McCormick is ooit opgegaan in International, wat later weer Case-International werd en uiteindelijk weer opging in CNH. CNH heeft de fabriek waar ooit McCormicks gebouwd werden inclusief de rechten op de naam verkocht aan Argo en die dachten van: "ach misschien is het wel geinig om weer McCormicks te gaan verkopen"
@walker1

Vroeg me ook altijd al af hoe het nu zat. Weer wat bijgeleerd. Bedankt voor de uitleg.
Toen Argo de Doncaster en St. Dizier fabriek van Case IH kocht, kochten ze ook de merkrechten van Mc Cormick er bij.
CaseIH heeft na de fusie met NewHolland van de Europese autoriteiten de fabriek in het engelse Doncaster moeten verkopen (daar werd de Caseih MX serie gemaakt.) Het Italiaanse Argo (ook Landinie) heeft die fabriek gekocht samen met een franse Caseih transmissiefabriek en ook de merknaam McCormick. Argo heeft nog een tijdje in Doncaster de McCormick MTX serie gemaakt. Behalve de motor identiek aan de CaseIH MX serie. Doncaster zit alweer een aantal jaren dicht. De franse transmissiefabriek is verkocht aan een stel Chinezen. Argo koopt tegenwoordig bijna alle transmissies in bij de Duitse gigant ZF en de motoren( net als CaseIH, NewHolland, Claas enz.) bij FPT.
CaseIH wordt (behalve de Magnum serie) in de Steyer fabrieken in St. Valentin in Oostenrijk gebouwd.
@Rood bloed klopt maar de ZF bakken worden wel verbouwd bij CNH hoorde ik
+1
@Rood bloed

Dat Case IH en NH bij FPT inkopen is niet verwonderlijk. Zijn allen van het zelfde bedrijf: Fiat.

Mc Cormick wordt tegenwoordig toch ook in Italië gebouwd net als Landini?
+1
@JD6930 ja
Oké is nu duidelijk en by the way ik heb inderdaad geen vakblad meer gelezen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
2
ONDERWERPEN