Illustratie van:

Fordson Snow-Motor - hoe werkt het?

Op internet staan allemaal foto's over de zo geheette ''fordson snow devil'' en wat ik me afvroeg is, hoe hij werkt en hoe hij er van binnen uitziet?. zijn er plannen of bouwtekeningen van hoe deze geweldige machine werkt?

Alvast bedankt,
Jermain

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste JermainFiswick: Dit voertuig is speciaal gebouwd om met name over een dikke laag (zachte) sneeuw te kunnen "rijden". De lichtgewicht "drijvers" zetten zich af op de ondergrond d.m.v. een soort schroefdraadprofiel.

Filmpje:

jermainfishwick
@Wimsumar Wimsumar dankuwel voor het versturen van het filmpje, maar wat ik echt wil weten hoe het de machine er van binnen uitzien? hoe kan hij 1schroef uit zetten om te kunnen draaien? is er een diagram of tekening van die aanpassing op een fordson f tractor?

jermain,
Landini 6500
@Wimsumar zou zo,n ding blijven drijven op natte grond ?
Favorit614
@Landini 6500 Jup , ergens ooit een filmpje gezien dat ie over het water dreef.
Dan zal natte grond ook geen probleem zijn
Wimsumar
Beste Landini 6500:

Quote Reactie van @Landini 6500:
zou zo,n ding blijven drijven op natte grond ?

Ja, bij uitstek geschikt!
Hoewel hier volkomen onbekend(?), in bijvoorbeeld Australië worden 'die dingen' gebruikt voor de bewerking van bijvoorbeeld baggerdepots om deze sneller in te laten drogen.

residuesolutions.com.au/services/mudmasters/

Filmpje Mudmaster:

Favorit614
Misschien heb je hier wat aan.
detroityes.com/mb/showthread.php/…

waarschijnlijk niet
Wimsumar
Beste JermainFishwick: Ik heb alleen even op "Google" gezocht en vond gelijk dat filmpje. Voor verdere informatie graag zelf doorzoeken A.U.B..

google.nl/#newwindow=1&q=Fordson+snow+devil

P.S.: Met doorklikken in de link van Favorit614 (vorige reactie) kwam ik op deze fotoreportage waar de aandrijving iets opengewerkt is:

fountainheadauto.blogspot.nl/2010/02/…
Favorit614
Zo als @Wimsumar al schreef ff door googlen .
smokstak.com/forum/showthread.php/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Snow-Motor en hebben de trefwoorden fordson en internet geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!