Illustratie van:

Ferguson Cultivator - Ferguson cultivator veren ontroesten

Ik heb een vraag hoe maak ik de veren van een ferguson cultivator schoon van roest?? ik heb al geprobeerd met een staal borstel op een boor maar de haren blijven hangen in de veer en stralen dat kan ik ook niet want ik heb geen straal spullen.

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Geef een passende beschrijving van deze foto!

Reacties

David Bakker
Gewoon laten stralen , heb ik ook gedaan .Ik heb ook zo,n cultivator , die heb ik helemaal uit elkaar gehaald , laten stralen spuiten en weer in elkaar zetten .
boeremco
@David Bakker wat kost dat ongeveer?
David Bakker
Geen idee ik weet niet hoe duur het stralen kost . hier in de buurt was het goed te doen . het is wel veel werk . je kunt ook allen de veren laten stralen en de rest schuren . ligt er ook aan hoeveel roest er op zit
boeremco
@David Bakker die op de foto is van mij dus de roest valt mee
mike_v
Als je de veren even uitrekt kan je toch ook met een staalborstel beginnen? Lijkt me gewoon dat je dan een tijdje bezig bent en de binnenkant wordt ook moeilijk.
David Bakker
Die veren trek je niet zomaar uit ,maar het is te proberen
mike_v
Desnoods hang je ze tussen twee auto's @David Bakker 😉 .
+1
Tim-MF3080
Misshien met rustico? Is een soort van gel dat roest oplost
+1
T6020 power
@boeremco
of zoiets?
Wimsumar
Beste T6020:

Quote Reactie van @T6020 power:
zoiets?

Ik ben bang dat de cultivator niet in een jampotje past. 😛

De cultivator in z'n geheel laten ontroesten/verzinken kost 1 `a 2 euro per kilo machinegewicht.
T6020 power
@Wimsumar veren zijn demontabel maarja ik zag pas zoiets en dacht misschien kan hij daar wat mee
+1
Favorit614
Je kunt ze ook ontroesten met zoutzuur of citroenzuurbad.
het eerste gaat snel,maar toch op passen met zoutzuur.
citroenzuur duurt langer maar geeft ook een mooi resultaat.

Als er een verzinkerij in de buurt zit , kun je ze daar vragen of ze een dag en evt wat langer in het zoutzuur bad mogen hangen.
zal de wereld niet kosten
Balky
Wij gebruiken sinds een jaar Ranex Rustbuster, halen we bij de visserij cooperatie o.a. in Harlingen, in het verleden had ik mijn bedenkingen tegen dit soort "wondermiddelen" maar
dit werkt echt aardig, gewoon met de kwast opbrengen, laten inwerken en afspoelen met water
er blijft dan een zwarte/donkergrijze laag achter, deze dan schilderen/spuiten met etsprimer of epoxy primer. Dit zogenaamde wondermiddel bestaat uit Fosforzuur en IJzer II sulfaat (ijzerzout van zwavelzuur ) waarschijnlijk zou ik het zelf kunnen maken, als ik deze chemicalien los haal en meng, maar ik begin daar niet aan, ondanks dat de kosten hooguit dan 2 tot 3 euro per liter zijn, je betaald voor Ranex bij de CIV Harlingen/Urk/Den Oevre 35 euro per liter, en daar doen wij 2 complete vrachtwagen chassis mee !

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ferguson Cultivator en hebben de trefwoorden ferguson , cultivator en schoonmaken geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
8