Illustratie van:

Massey Ferguson 35 X - Start niet (ontluchten?!)

Hoi Allemaal

We hebben thuis een Massey Ferguson 35x om de tuin mee te maaien en te ondehouden. Ik rij al van kleins met dit rooie gevaarte en vind het een super ding!

Alleen is de eigenaar, mijn opa, momenteel voor een hele tijd in het buitenland en kan hij mij niet helpen met een probleem dat ik nu heb.

Na hem weg te zetten wou ik hem enkele dagen later terug starten. Nu lukte dit niet en keek ik in de brandstofbak. Geen mazout! Ok goed wat mazout bij gedaan en proberen te starten. Nu dat laatste deed hij niet meer. Hij slaagt wel over op de startmotor maar hij begint nooit echt te draaien. Soms pruttelt hij even maar that's it.

Ik zelf ben wel technisch aangelegd maar heb geen flauw benul hoe ik dit moet aanpakken en waar alles zit. Vele op forums hebben het over ontluchten en de filter proper maken maar ik zou niet eens weten hoe en waar dat ding hier zit. Kan me dus iemand heel specifiek helpen en zeggen wat ik moet doen? Desnoods met foto's die ik doorstuur of die hijzelf heeft.

Het gras wordt hier als maar langer, help 😉

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste Bjorn-Hanssen: De ontluchtprocedure M.F.-35 (vergelijkbaar met M.F.-135) op pdf blz nr 114:

Kopieer/plak het internetadres in uw browser:

www.rfeholland.com/handleidingen/instructieboek_mf135(nw)-2.pdf

Hier overigens ook (met direct werkende link) het instructieboekje van de M.F.-35. (Alleen engelstalig):

De-aeriation of the fuel system (Ontluchten):

Klik/doorklikken op [vorige] of [volgende] om te bladeren:

annatefka.nl/mf_instr_boek/xx_serie/…
boegie
Als je zeker weet dat het ligt aan dat de diesel opwas, kun je m ook prima aanslepen, die dingen lopen vrij vlot weer. Als je de trekker gaat ontluchten, heb je kans dat die brandstof gaat lekken, omdat die boutjes nooit meeer losgedraaid zijn, en je ze niet meer goed dicht krijgt.

Trekker heeft geen multipower of zoiets toch?
Ramboertje
Weet je waar de brandstofpomp zit? Als je die weet zitten volg je een brandstofleiding tot waar hij de motor in gaat, die bout draai je een beetje los tot er wat luchtbellen uitkomen. Start dan je motor tot dat je hem aan de praat krijgt, draai daarna terug die bout dicht en normaal zou je probleem moeten opgelost zijn.
Wimsumar
Beste Ramboertje:

Quote Reactie van @Ramboertje:
normaal zou je probleem moeten opgelost zijn.

De ramboerenmethode werkt niet bij een M.F..
Ontluchten n.a.v. de instructies in de gebruikershandleiding, en je voelt je zelf vakman. 😉
Ramboertje
@Wimsumar heb nochtans vroeger zo mijn mf35x terug aan de praat gekregen
deeremeneer
Nu kan het uiteraard toeval zijn dat je tank leeg is op het moment dat je de trekker uitgezet hebt maar is de diesel niet je carter ingelopen via het (lekkende) opvoerpompje? Heb je het oliepeil gecontroleerd?
bjorn-hanssen
Ik heb het even via de handleiding geprobeerd. De batterij is nu aan het opladen ga hem straks proberen. Oliepeil is normaal 😄

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 X en hebben de trefwoorden startproblemen en geenmazout geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
22