Fordson Dexta - Ford dexta wisselt af van toeren en prutelt soms in hoog toeren

Beste ford dexta kennisen ik heb een ford dexta en als ik hem start dan zakt hij af naar een laag toerental en daarna komt hij weer trug. Dit doet hij alleen als die koud is! En als ik volgas rij met deze trekker dan begint de moter tepruttelen en wat slechter telopen kan dit met de verstuivers temaken hebben? Gr Henk

Deel dit topic

henk-vandebelt

Reacties

Wimsumar
Beste Henk-vandeBelt: Het zijn meer de verschijnselen van een slechte brandstoftoevoer (vervuilde filters).
+1
SJB533
Ik heb even een overschot aan topics opgeruimd, Henk. Zou je dat de volgende keer even zelf willen doen? Bvd
+1
henk-vandebelt
@SJB533 bedankt ging volgens mij iets niet goed.
mklok
Als ze koud zijn dan lopen ze inderdaad te wisselen met het toerental. Dat is normaal. Volgas daar in tegen zouden ze wel mooi moeten lopen. Weet niet of de trekker belast of onbelast is. Bij onbelast volgas gaat de trekker een beetje pruttelen, ik zelf ben er geen fan van om dan de trekker volgas te zetten. Bij belasting zou de trekker mooi moeten lopen. Een keer de verstuivers laten testen kan nooit kwaad bij een oudere trekker , en natuurlijk nieuwe filters en kijken of de tank schoon is.
chrisN
Tankfilter kan verstopt zijn even het kraantje uit de tank schroeven en dan zie je het wel
henk-vandebelt
@chrisN aan de tank filter licht het niet en de brandstof filter is pas vervangen voor een nieuwe. Ik ga eens proberen met 3 nieuwe verstuivers kijken wat hij dan doet!
erik9831
@henk-vandebelt Laat je verstuivers eerst testen, in plaats van meteen nieuwe te plaatsen en misschien onnodig geld uit te geven.

Als je ze laat testen, weet je welke er eventueel stuk is en welke vervangen hoeft te worden. 3 verstuivers is nog altijd duurder dan misschien maar 1 te vervangen. Meestal kunnen ze de verstuivers ook gewoon herstellen ...

Ik heb mijn verstuivertjes van men trekkertje gisteren binnen gebracht, vandaag mag ik ze al terug gaan ophalen. Waren allemaal slecht, nu komen er nieuwe kopjes op.
Wimsumar
Beste Henk-vandeBelt:

Quote Reactie van @henk-vandebelt:
3 nieuwe verstuivers

Er van afgezien of het de oorzaak van het probleem is, worden 'niet zomaar' verstuivers vernieuwd. Bij professionele aanpak worden de verstuivers (op openingsdruk en verstuivingsbeeld) getest, en, indien nodig, nieuwe nozzle(s) gemonteerd (waarna ook de openingsdruk opnieuw getest/afgesteld dient te worden).
Daarnaast moet je nog de zogenaamde brandplaatjes (een soort pakkingring onder de verstuiver) uit de cilinderkop verwijderen (als deze na het uitnemen van de verstuiver blijven zitten) en vernieuwen.
(Verwijderen uit de cilinderkop lukt goed door er een rattestaart (ronde vijl) in vast te draaien).

google.nl/search/…
oldtimergek
De meeste dexta's schommelen in toeren, dit heeft te maken met de vacuum geregelde brandstof pomp. Als membraam iets lek is dan doet ie dit ook. Tevens zit op de brandstofpomp een klein filtertje en deze is vaak ook erg smerig. Is gemakkelijk schoon te maken.
henk-vandebelt
@oldtimergek oke waar zit deze filter ergens op de pomp? Ga ik daar eens even na kijken. Vrg
+1
Wimsumar
Beste Henk-vandeBelt:

Quote Reactie van @henk-vandebelt:
waar zit deze filter ergens

Zie pdf blz. nr. 63: "Governor air filter capsule" Fig. 5.

fordson.se/DEXTA.pdf/
bertran-platen
Ik heb zelfde soort probleem, hoe is dat membraam te vervangen?
Mijn Dexta pendelt heel erg. Filtertje weggehaald, en even proefdraaien heeft niet geholpen.
mklok
@bertran-platen Enkel bij koude motor ?
old man jose
@bertran-platen
Dat membraan is makkelijk te vervangen, bestel even een goed membraan bij stokkingdiesel.nl/"in/ Gouda, ik kan je wel helpen aan een digitaal handboek ( Is in de Engelse taal) Het membraan zit aan de achterzijde van de brandstofpomp, er loopt vanaf de inlaat een leiding heen.
Koop geen knaken membraan want die is na twee jaar weer stug en heb je hetzelfde probleem.
bertran-platen
Nee ook na half uur draaien.
Ik heb inmiddels het luchtfiltertje bij de brandstofpomp er uit gehaald, echter zonder resultaat.
bertran-platen
Ben er inmiddels achter. filtertje is schoon, en al stuk beter. Mijn andere dextra heeft een mechanisch geregelde pomp, waardoor die niet in toeren schommelt. Membraam binnenkort toch maar even vervangen.
Dank voor alle hulp.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden trekker , ford , toerental , fordson en dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!