Illustratie van:

Deutz D5505 - Hoe zit het met de remlichten in het donker

Hallo, mijn deutz d5505 is bijna af maar ik heb er toch nog een vraag over: ik ben bezig aan de electriciteit. als ik rem gaan de remlichten achteraan aan logisch, maar als ik in het donker rijd hoe zit het dan want mijn tractor moet verlicht zijn. dus dat zou normaal het rode remlicht moeten zijn maar er zit maar 1 licht. hoe zit dat dan is dit met een speciaal lichtje en waaruut word dit bestuurt. Danku.

Deel dit topic

Reacties

rijk-beker
Loop via richting schakelaar remlicht is richtig verlichting orange
erik9831
Origineel zitten hier geen remlichten op.

In België was/is de wet zo, dat wanneer je trekker niet sneller gaat dan 30 km/u, remlichten niet aanwezig moeten zijn. Als ze er op gemonteerd staan, dan moeten ze uiteraard wel werken.

Als jij nu geen achterlichten hebt, maar wel remlichten, dan kan je dat wel veranderen. Maar dan zullen er wel andere achterlichten geplaatst moeten worden.

Het lampje dat jij momenteel hebt, zal een gewone 21W lamp zijn. Je hebt voor achterlicht en remlicht een P21/5W lamp nodig. Te herkennen aan de 2 onderste bultjes en de 2 draden op de lamp en in de lamp. Maar die krijg je niet geplaatst in een gewoon achterlicht, de pinnetjes op de zijkant zijn anders, waardoor je deze lampjes niet kan plaatsen in hun houder.

Op deze link vind je een schema van een D55 op de laatste pagina van de PDF, bijna hetzelfde als jou D5505

tractorfan.nl/doc/175/
dicky
Loopt idd via richtingaanwijzerschakelaar en dus via de oranje richtingaanwijzer verlichting in de units achter. Een andere keus is er ook niet omdat je in de verlichtingsunit maar plek hebt voor 2 enkele lampjes.
rijk-beker
Zitten nieuw richting en stoplicht vanaf fabriek maar je moet originele Hella schakelaar opzitten voor richting kom maar bij mijn 4005 kijken👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D5505 en hebben de trefwoorden remlichten en donker geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
4
TREFWOORDEN