Illustratie van:

Valtra N142 - Extreme slijtage remmen na 6500u

Na de eerste 6500 u heeft een kennis van mij nieuwe remmen op zn valtra gekregen. Deze nieuwe remmen slijten extreem snel. (3 weken remmen op )

Het lijkt kwa slijtage alsof de rem blijft hangen. Dit is niet te merken aan de trekker. Handrem is al verwijdert verandert het probleem niet.

Mijn vraag heeft een ander ook deze ervaring en het betreft een direct uitvoering kan dit invloed hebben.

Ook belangrijk hoe is de aansturing van de remmen? Loopt deze wellicht via de lage druk die ook de rest aanstuurt?

Deel dit topic

Reacties

jehan
Wie heeft de reparatie gedaan ? het mechnisatie bedrijf of zelf ?
fendt-vario
Met 3 weken de remmen op ?
walker1
Raar verhaal, remmen slijten door te remmen. Ik kan me voorstellen dat er met het monteren iets niet goed gegaan is en dat de trekker als het ware altijd geremd wordt, maar dat zou je inderdaad met het werken/rijden wel moeten merken.
Zijn het originele remmen die van de Valtra dealer komen of is internet afgestruind naar de zo goedkoop mogelijke remmen en dat er dus een gigantisch slechte kwaliteit remmen op gekomen is? Dan nog is 3 weken wel heel erg snel om ze te verslijten, zouden de remmen van karton gemaakt moeten zijn.
Is gde aan door originele valtra dealer waar hij altijd in onderhoud is
walker1
@Valtra n 142 herder Oke, daar ook al geweest met het probleem? Wat was de reactie van de dealer?
Verhaeghe Tom
@Valtra n 142 herder
even naar de rembooster kijken 😉
valmet 605
Kan het zijn dat de remmen aanlopen bij het activeren van de versnellingsbak. Vorige remmen bleken aantal lamellen versleten andere krom. Dit bijvoorbeeld door een lekstroom olie die de remmen half activeert.
walker1
@valmet 605 Maar dat zou je dan toch moeten merken tijdens het rijden, langzamer op gang komen, snel stilstaan bij koppeling intrappen, brandstofverbruik?
Fendt926Driver
Wat zit achter de trekker met remmen?
Kan het zijn dat de kar erachter niet remt en de trekker alles moet doen?
valmet 605
@Fendt926Driver er zit regelmatig een kar achter met hydroremmen. Ik meen te weten dat de filters van de bak ook niet bepaald schoon bleven laatste tijd. @Valtra n 142 herder is volgens mij de eigenaar van de trekker. 😆
jehan
@valmet 605 aj aj dan is er meer aan de hand
valmet6400power
De handrem eraf gehaald? Die gaat elektronisch?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valtra N142 en hebben de trefwoorden remmen en slijtage geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
12
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
5
TREFWOORDEN