Illustratie van:

Deutz D2505 - Versnellingsbakolie, en hefinrichting probleem

Hallo iedereen,
Ik ben bezig mijn Deutz op te knappen.

Vraag 1: Waar zit mijn plug voor versnellingsbakolie af te laten( ik heb geen idee welke ik los moet draaien) en welke voor te bij te vullen.

Vraag 2: Mijn hefinrichting heeft heel weinig hefkracht. Wat kan hier de oorzaak van zijn. (misschien lucht in de cillinders?) Als ik de hefinrichting omhoog doe moet ik veel gas bijgeven zodat hij omhoog komt. Is hij eenmaal omhoog dan is het net een trampoline zo veert ie.. Net of en lucht in de cillinders zit. Als ik de vulplug langs het filterdekseltje onder de zitting opendraai zie je de olie toch vrij hoog zitten dus je zou denken dat het peil goed is.

Ik hoop dat iemand antwoord heeft op mijn vragen.

Groetjes Paul

Deel dit topic

Reacties

yoohan
Vraag 1 weet ik niet zeker maar ik dacht gewoon vullen vlakbij de poken.
Vraag 2 ik denk je pomp op z'n eind.
andre39q
@paulloader70 De versnellingsbak olie laat je eruit lopen via een plug die je onder de trekker vindt recht onder de poken. De hydro olie zit in een apart reservoir achter bij de topstangaansluiting vind je een peilstok, verversen doe je door met een pomp het reservoir leeg te zuigen via de peilplug. Bij problemen zou ik eerst de hydro olie vernieuwen en het filter goed schoon te spoelen op tip1.tractorfan.nl/pdf/… vind je alles wat je wilt weten hopelijk heb je hier iets aan
Wimsumar
Beste Paulloader: De 'sponzige' hefwerking ontstaat vermoedelijk doordat de pomp onvoldoende olie aanzuift (en er schuim van maakt).
Of het aanzuigfilter zit verstopt met vuil.
Of het filter zit niet goed in de behuizing waardoor lucht aangezogen wordt langs het dekseltje (beschadigde O-ring/pakking. (Zie pdfpagina nr.: 50 van de gebruikershandleiding, link Andreq39).
paulloader70
Oke bedankt voor de info
paulloader70
Hier wat foto's

(klik om te vergroten)

Dit is de onderkant van de versnellingsbak. Welke plug moet ik hebben voor de olie eraf te laten.

(klik om te vergroten)

Dit is de bovenkant van de achterbrug.
Waar moet ik olie bijvullen en het peil controleren. Ik weet dat onder het grijze plaatje het filter onder zit.
Wimsumar
Beste Pauloader:

Quote Reactie van @paulloader70:
Hier wat foto's


Bekijk de foto's in de handleiding A.U.B. (zie link in de reactie van Andreq39). Op pdf blz nr. 49 en 50 de foto van de aftapplug, hydrauliekvulplug en hydrauliekpeildop.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz D2505 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
11