International 743 XL - inter 743xl / hydro doorstroom

Met mijn inter met kieper heb ik door dat het kiepen niet erg fijn meer gaat . De kieper gaat heel langzaam de lucht in( achter een andere trekker gaat het wel snel ) en als ik gas bij geef gaat het even hard dat klopt toch niet helemaal . Heb de hydro pijl bekeken en die staat netjes aan pijp . Wat kan daar de oorzaak van zijn eerst toen ik de trekker net had ging het wel gewoon snel . Kan het zijn dat er iets verstopt zit of . Het zakken gaat wel met een rap tempo . zit het bij de Hydro ventiel of moet ik kijken bij de pomp of filters
jan-broekate

Reacties

inter 1255 xl
Volgens mijn is dan de pomp kapot
dat kan je testen door er een meter op te zetten on de ventielen meestal hebben ze dit wel bij de dealer
jo845xl
Filters moeten natuurlijk proper zijn maar je moet ook eens kijken naar het aanzuigfilter .
Zit achteraan in het hefblok vanwaar de aanzuigleiding vertrekt .
jan-broekate
@jo845xl Zit die in het blok of tussen de leiding . Er zitten zoveel filters op de inter aan de kant van de pomp
+1
Wimsumar
Beste Jan-Broekate: In een eerder topic meldde je problemen met de snelkoppeling(en). Ik vermoed nu dat de kieper langzaam omhoog gaat door een versleten/beschadigd (afsluit)kogeltje in de snelkoppeling waar de kieper nu op is aangesloten. Probeer de andere eens.
jan-broekate
@Wimsumar het is een dubbelwerkende ventiel en maakt niet uit als ik heb op de onderste of bovenste ventiel doe . Met beide werkt het allemaal super traag . Krijgt de kieper vol zand moeilijk de lucht in en ook al is de kieper leeg nog gaat het super traag . Moet wel zeggen beide ventielen smeren erg met afkopelen .
jo845xl
Waar de aanzuigleiding aan het hefblok zit .
Is een inbus , maat weet ik niet vanbuiten , leiding losmaken en daarachter zit een aanzuigfilter , ook een inbus dacht ik .
jan-broekate
Ha oke maar dan moet ik denk ik wel alle olie er af laten lopen
jan-broekate
Oke maar als ik de hooischudder en maaier er achter heb dan gaan die wel super hard met opklappen . Dat vind ik dan zo raar .
Wimsumar
Beste Jan-Broekate:

Quote Reactie van @jan-broekate:
hooischudder en maaier er achter heb dan gaan die wel super hard met opklappen

Zoals ik al eerder schreef, de snelkoppeling aan de (werktuig)hydrauliekslang (van de kieper) zal wel beschadigd zijn c.q. niet optimaal passen in de 745.
yoohan
@Wimsumar @jan-broekate
Precies, eerst even een andere snelkoppeling op de slang van de kieper. Grote kans dat probleem dan opgelost is.
jan-broekate
Ha oke ja dat gaan we morgen dan maar even proberen nadat ik eerst de schudder weer heb gemaakt
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de International 743 XL en hebben de trefwoorden trekker , pomp , lucht en gas geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!