Ford 4600 - Urenteller dut het niet

Hallo tf-ers ik ben in het bezit van een ford 4600 uit december 1978.
Bij aankoop bleek de urenteller het niet te doen de toerenteller doet het wel wat zouden de oorzaken zijn hiervan. Tandwieltje in dashboard kapot? Of zijn er andere mogelijkheden waarom hij het niet doet kan dit ook een elektrische storing zijn?
Fordje4600

Reacties

jammermaarhelaas
De urenteller en toerenteller worden elk door dezelfde tellerkabel mechanisch aangedreven. Je hebt denk ik gewoon de urenteller kapot (omdat de toerenteller het nog wel doet), en dan is bij mijn weten een nieuwe compleet dashboard tellerwerk het handigste.

Heb het hier met de 2600 ook gehad, de merkdealer leverde destijds een imitatie teller omdat origineel bijzonder prijzig zou wezen. Let wel even op of het een goede imitatie is, want er werd destijds ook rommel verkocht die na een paar uur alweer kapot is.
RPCounty
Dat klopt helemaal. De meeste imitatieklokken gaan net over de 100 uur kapot. Bagger
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4600 en hebben de trefwoorden ford , dashboard , 4600 en urenteller geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!