Massey Ferguson 35 - Problemen hydrauliek hef

Ik heb een Ferguson uit 1958. Heeft enige jaren stil gestaan. Alle vloeistoffen vervangen, zo ook de olie van de versnellingsbak/hydrauliek (Eurol Ep SAE 80W90 GL4)..motor loopt goed; krukaskeering en koppelingsplaat vervangen. In eerste instantie deed de hef het niet niet; te weinig olie! Daarna olie vervetst en bijgevuld en toen deed ie het weer een aantal weken. Daarna bleef de hef in de bovenste stand staan. Toen deksel (met leegloopstang) losgedraaid waarna de olie wegliep. Er wordt wel oliedrukmopgebouwd, maar niet meer afgelaten. Stangetje doorgeblazen en ander gaatje waar druk wordt opgebouwd ook beetje lucht in geblazen. Daardoor gaat de hef omhoog. Wie kan mij helpen waar ik het probleem moet zoeken en hoe ik dit op kan lossen?
andrec

Reacties

mf6290
Olie 80w90 is niet geschikt voor de versnellingsbak/hydrauliek van een mf 35
Wimsumar
Beste AndreC: Ik ben met MF6290 eens dat de 80W90 olie waarschijnlijk te dikvloeibaar is.
Daarnaast vraag ik me af of tijdens de stilstandsjaren mogelijk vorstschade is ontstaan door mogelijk grote hoeveelheden water (condens, ingeregend etc.) in de achterbrug/ hydraulisch systeem.

"Waarschuwing": (Uit het M.F-35 instructieboekje).

annatefka.nl/mf_instr_boek/xx_serie/…

Olie aanbeveling ( N.B.: Uit het M.F.135 instructieboekje. P.S. : In de M.F.-35 boekjes staat geen duidelijk (Nederlandstalig) olie-adviesschema!)

annatefka.nl/mf_instr_boek/100_serie/…
marc102
Quote Reactie van @Wimsumar:
e 80W90 olie waarschijnlijk te dikvloeibaar is

Inderdaad ik zou eens nakijken welke viscositeit de olie mag hebben van jouw hydraulieksysteem
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 35 en hebben de trefwoorden hydrauliek en hef geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!