Illustratie van:

Massey Ferguson 135 - hoe komt er olie in de uitlaat van de mf135

Mijn vader ree met de zijn tractor mee met een optocht en toen hij klaar was heeft hij de kar weg gebracht en toen hij thuis kwam had hij allemaal olie op de uitlaat het kwam aan de bovenkant van de uitlaat er uit en aan de onderkant van de uitlaat ook wat kan er aan de hand zijn??

Deel dit topic

Reacties

de tractor
Sorry, hier ben ik niet technisch genoeg voor
Gr mf 135
old man jose
Kleprubbers hard geworden of versleten.
jeroenfordmf
Beste, @boeremco

Waarschijnlijk zijn zoals @old man jose al zei de kleprubbers hard of versleten. Wat ik zou doen is de rubbers vervangen. Maar kijk ook even of de verstuivers het nog wel goed doen door ze even te testen bij een LMB. Want het kan ook zijn dat een verstuiver na lekt.

Succes
Wimsumar
Beste BoeRemco: Ik vermoed dat de M.F. al stationair de optocht rijdend op 2 cilinders heeft gelopen en van de niet werkende cilinder onverbrande diesel de uitlaat in heeft geblazen.
Rickvh94
@Wimsumar hoe is dat mogelijk? dat die derde cilinder de diesel niet ontbrand?
marc102
@Rickvh94 slechte verstuivers of te lage compressie bijvoorbeeld
boeremco
Ik ga de verstuivers laten testen en kijken wat daar uitkomt. Hou jullie op de hoogte als er nog andere ideeën zijn wat er aan de hand kan zijn hoor ik dat graag.
Wimsumar
Beste Boeremco:

Quote Reactie van @boeremco:
verstuivers laten testen

Was de vloeistof die uit de uitlaat kwam echt olie? Of was het in diesel opgeloste roet? (Met roet ingedikte diesel).
boeremco
Ik denk diesel want ik heb net gekeken er zit een aparte afscheiding op de uitlaat die een beetje vettig is en roet laagje er op
Wimsumar
Beste BoeRemco:

Quote Reactie van @boeremco:
Ik denk diesel

Je zal kunnen horen dat de motor anders loopt (op 2 i.p.v. 3 cilinders) . De uitlaatpoort (spruitstuk) van de "ongebruikte" cilinder zal koud blijven.
Met alleen de verstuivers testen spoor je de oorzaak niet op, laat staan dat het wordt verholpen.
RPCounty
Kleprubbers op n perkins AD3.152?
old man jose
@RPCounty
Klepgeleider dan Richard??
Slecht sluitende klep?
Gescheurde Klep?
Albert Peters
Ik zou deze trekker voor da andere opties eerst een poos zwaar belasten .
Ik heb dit bij bijna nieuwe J Ds ook meermalen meegemaakt bij langdurig stationair werk .In paniek naar de dealer, naar huis met deze suggestie.
Probleem verholpen.
valmet 605
Kan het zijn dat er water in s uitlaat heeft gestaan en dit tijdens de rit omhoog gekomen is? Heb ik vaak gehad met een same mercury.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 en hebben de trefwoorden olie en uitlaat geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
14
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
31
TREFWOORDEN