John Deere 920 - Olie verversen - 10W30 of 15W40

Hallo allen,

Ik wil graag de motorolie gaan verversen voor mijn John Deere 920.
Alleen nu is het geval omdat het beestje zo oud is en de oliën door de jaren heen veel veranderd zijn.
Ik niet echt een idee heb of ik de handleiding moet volgen die mij Multigrade(SAE)10W30 aanraad, of wat de meeste trekkers gebruiken, de 15W40.

Groet,

Deel dit topic

deoudeboer

Reacties

Tom VB
Vlgns mij kan er gewoon de 15W40 in...
deoudeboer
@Tom VB Zou dit aan te raden zijn? kroon-oil.com/nl/catalogus/…
Of zijn die oude 'classic" oliën niet nodig?
Ben zelf geen olie expert, maar zoals het op de site van kroon omschreven staat: "nieuwste generatie zwaarbelaste dieselmotoren van tractoren" zal hier wel verschil tussen zitten. kroon-oil.com/nl/catalogus/…
Fordje4600
Op mijn 4600 hebben we gewoon van texaco nieuwe olie geen problemen mee
Henk 1120
M'n 1120 loopt al jaren op de originele olie, die ook op de nieuwste John Deere trekkers voorgeschreven wordt. Geen enkel probleem mee.
JohnDeere5720
Wij hebben er ook 15-W40 in volgens mij, kan geen kwaad. Olie van nu is al velen malen beter als 43 jaar geleden (Toen de 920 uit kwam). Dus in principe zou je er misschien wel nog veel meer verschillende oliën in kunnen gooien 😛
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 920 en hebben de trefwoorden 15w40 , john deere 920 , olie verversen en 10w30 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!