Illustratie van:

John Deere 4240 S - Hi/lo demontage en ervaringen

Hallo,

Zoals veel van jullie, sleutelen jullie graag. Zelf sleutel ik ook graag heb laatst een John deere 4240s gekocht. Helaas werkte de hi/lo zeer slecht. Heb de druk gemeten en die zat op 4 bar. Niet goed dus.

Dus heb ik er voor gekozen om hem door de midden te halen. Dacht dat het iets makkelijker zou gaan dan ik had gedacht. Heb zelf ook een map waar het ongeveer word uitgelegd maar niet helemaal zoals ik had verwacht.

Vandaar mijn vraag hoe kan ik mijn hi/lo demonteren zoals op de FOTO. Ik krijg hem er zo met geen mogelijkheid uit. Hij zit helemaal los dus kan hem deels draaien.

Zijn er voor de rest mensen die er ervaring mee hebben om de hi/lo te reviseren.

Alvast bedankt!

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

De hi/lo zoals hij er nu bij staat. Je zou zeggen demonteer het tandwiel maar hoort het zo ook?

Reacties

valmet6400power
Weet @deeremeneer dit misschien?
johndeere 2650
Toevallig giel buys al geprobeert?
Marcdeutz
@johndeere 2650

Ja klopt die heb ik al geprobeert
Tom VB
Interessant topic! Ik vermoed dat @deeremeneer wel wat toe te voegen heeft!
deerejohn
Vorigr week nog mee aan een ford gesleuteld ,, daar moesten de de olie leidingen naar de oliekoeler los en weg en toen kon de koppeling eruit maar of dat hier ook zo is ????
Fordje4600
@deerejohn ford heeft geen hi lo
CHALLENGERfan
Quote Reactie van @Fordje4600:
ford heeft geen hi lo

Ooit van de Dual Power gehoord?
Fordje4600
Fordje4600
@CHALLENGERfan werkt dat hetzelfde?
CHALLENGERfan
@Fordje4600 Dat is de hi/lo van Ford. Werkt volgens hetzelfde principe als bij deze hi/lo
deutz powers
4 bar.. Heb je niet ergens een filter verstopt of geeft je pomp nog genoeg ? Dat tandwiel rechts onder moet gedemonteerd worden de schakeling links boven los en dan kan je hem met veel wringen eruit krijgen
Marcdeutz
@deutz powers Soms duurt wachten te lang. Dus heb me stoute schoenen aangetrokken. Dat tandwiel loopt op een as met 2 conische lagers. In die as zit schroefdraad. Hier heb ik een tapeind in gedraaid een masief stuk ijzer gepakt van ongeveer 10 cm lang en een doorsnede van 10 cm, daar een gat ingeboord die groter is dan me tapeind. Op het tapeind aan het einde een moer en kon hem er zo uit tikken.

Toen kon ik het tandwiel naar boven en de zeikant van het Carter brengen. En had toen net genoeg ruimte om hem er uit te krijgen.

Inmiddels alle ringen en pakkingen vervangen in de hi/lo. Zag enig slijtage aan de ringen. Maar kon nou niet echt zeggen dat het zo slecht was. Platen zagen er netjes uit. Niet blauw en zat nog netjes profiel op
STILLEWILLIE4440
Aan de linkse zijkant van het koppelingshuis zit een deksel dat moet je eraf halen. Daar zitten 5 buisjes met o-ringen achter. Die moet je eruit halen. Dan moet je het bedienings asje eruit trekken. Let op dit haffeltje moet op dezelfde manier terug. Dan moet je as eruit trekken waar je op jou foto recht op kijkt. Dan zit er nog achter dat asje een busje dat moet je met een lang haakje eruit trekken als je zover bent is alles los en moet je door te kantelen en bewegen het pakket er zo uit kunnen pakken dit is erg zwaar werk maar het is mogelijk.
Marcdeutz
@STILLEWILLIE4440 klopt, de as van het tandwiel aan de linkse kant moest er ook uit. Hier heb ik iets voor gemaakt om de as eruit te krijgen. Nu kon ik het tandwiel naar de zeikant brengen. Heb de hi/lo nu uit elkaar. Platen zien er netjes uit. Voorderest zie ik weinig slijtage. Wel vervang ik alle rubbers+ stalen ringen.

Ik denk opzich niet dat het de pomp is. Want op zijn 1/3 gaf hij 4bar en op zijn 2/4 gaf hij 12 bar. Ik hoop dat het met deze revisie gemaakt is. Een trekker splitsen is nooit leuk.

Waarom moet dat asje op precies dezelfde manier terug? Het is toch gewoon een los draaiend deel?
Marcdeutz
De hi\lo staat weer in elkaar en gemonteerd. Kon eigenlijk niet echt een oorzaak vinden alleen de ringen (ik beschouw het als een soort zuigerveer) hadden iets van slijtage. Ik hoop dat het probleem opgelost is

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 4240 S en hebben de trefwoorden hi/lo demontage. en revisie hi/lo geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
8