Extra Hydrauliektank plaatsen op case-ih 745xla kan dit gewoon op de ontluchtings aansluiting of moe

Ik heb een Case Ih 745 xla nou wou ik een extra hydrauliek tank plaatsen, op de ontluchtingsaansluiting, moet er dan intern afgedopt worden, omdat normaal de hefdeksel natuurlijk niet geheel vol zit, hoor graag, alvast bedankt.

Gr henno

Deel dit topic

Reacties

+1
jo845xl
Ik zou eigenlijk niet weten waar daar een ontluchtingsaansluiting zit ?
Ik heb bij mij het gereedschapbakje (passagierszit) verwijderd en daar een tank op maat in de plaats gezet , met een soepele leiding door de cabine naar buiten en op de aansluiting geschroefd waar normaal de vuldop zit .
henno-boenink
Waar de vuldop zit, zit vaak standaard ook de ontluchting, vaak in de dop, maar heb je intern ook nog wat moeten aanpassen?
jo845xl
Neen , tankje in de cabine heeft een vuldop en aan de zijkant zit een ontluchtingsslangetje dat naar buiten loopt want anders ga je de oliegeur in de cabine krijgen tenzij je een tank aan de buitenkant wil bevestigen .
nhmonteur
@jo845xl en gaat dit goed? Want dat betekend dat je achterbrug of hef weet niet waar de olie in zit compleet vol zit met olie + de olie in het extra tankje. Geen last van gekke lekkages?
mf6290
@nhmonteur ik vraag mij ook af of dit goed gaat? ik zou meer voorstander zijn om een extra tankje met ontluchting naast de achterbrug te monteren en onderaan aan de achterbrug aan te sluiten en dan de achterbrug terug op niveau brengen, eventueel kan je 1 of andere retourleiding in de extra tank laten toe komen om wat circulatie te hebben.
Wimsumar
Beste MF6920:

Quote Reactie van @mf6290:
onderaan aan de achterbrug aan te sluiten

Nee, dat gaat niet goed. Zo'n Case I.H.-745 heeft het hydrauliekoliereservoir gescheiden van de versnellingsbak/achterbrug.
jo845xl
@mf6290 Zoals Wimsumar al zegt is de olie apart , de 12- en de 1455 gebruiken wel olie uit de versnellingsbak .
jo845xl
@nhmonteur Oliereservoir zit in hefbrug , is apart van de versnellingsbak .
Inderdaad zit nu de hefbrug vol olie bovenop plus het reservoir maar daar zit geen druk op .
ik rij er toch al meer dan 15 jaar mee rond .
nhmonteur
@jo845xl ja precies dan zal het wel gaan, anders had ik zoiets als @mf6290 voorgesteld
henno-boenink
Bedankt voor de reacties, maar er zit dus geen interne overloop in naar de achterbrug, die bij plaatsen van zo'n tank afgesloten moet worden?
Ik wil een tank buiten de cabine maken, onder de cabine of aan zijspatbord, gr henno
AW217
Ik heb op de 745 een tank onder de cabine gemaakt. Aangesloten op de aftapplug van de hydrauliek reservoir. Heb wel op de ontluchting van tank en origineel reservoir een verbinding gemaakt met t stukken en dikke slang omdat bij zakkende kipper of snel zakkende voorlader de olie niet snel genoeg in de extra tank kwam. De olie kwam dan via de ontluchting eruit. Sindsdien gaat het wel goed.
+1
henno-boenink
@AW217 Oke bedankt, heb je daar misschien een foto van, ben gek op afkijken van goede ideeën 😉
+1
AW217
@henno-boenink tractorfan.nl/picture/980451/
Op de normale hydrauliek reservoir, (achter de topstanghouder) zit ook een T stuk en een zelfde ontluchting.
henno-boenink
@AW217 Ook een mooi systeem zo, drukt ie het zo niet uit de ontluchter?
AW217
@henno-boenink Nee, zo kan het zelfs bovenlangs naar apart reservoir. Eerst had ik de slang bovenop niet, maar bij snel zakkende voorlader liep het wel uit de ontluchting. Zit alweer 15 jaar zo.
De extra tank is zelfbouw.
henno-boenink
@AW217 Oke mooi, meteen een vrije retour erop 👍
SJB533
@AW217 Zo hadden wij het ook ongeveer bij onze 745. Wij hadden de slang aan de bovenkant niet, bij ons ging de oliestroom enkel via de aftapplug. Wij hadden trouwens 2 vul/peildoppen: 1 op de originele tank, 1 op de nieuwe. Hoe heb jij dat?
AW217
@SJB533 Heb er ook twee. Op de foto zie je die op de extra tank, precies hetzelfde met T stuk en ontluchting\vul dop zit op het originele reservoir/
SJB533
@AW217
Ah, toch wel noodzakelijk zeker?

Zit nu alleen te twijfelen, hoe wij de drukloze retour hadden. Die zat bovenop
Sanderford
@AW217 ik had nog een vraag over je extra tank, hoeveel liter gaat er ongeveer in? En wat zijn ongeveer de afmetingen?
+1
AW217
@Sanderford Oeps, dat weet ik niet precies. Zou het moeten opmeten
Sanderford
@AW217 ik ben vooral bang dat ik minder ruimte heb tussen m’n spatbord en de hefarm, ik vind jouw principe wel erg aantrekkelijk. Dus ik ben bezig met een rechthoekige tank te maken, geloof dat ik nu op een totale inhoud van 12 liter uitkwam. Maar hij komt uiteindelijk natuurlijk niet helemaal vol te zitten.
+1
AW217
@Sanderford Je kan zelf zien hoe groot er onder past. Ik zou wel aan de bovenkant je nieuwe tank koppelen aan de ontluchting van het hefdeksel. Ik had dat eerst niet maar dan stroomde de olie te langzaam naar de bij geplaatste tank.
stephan-inter
@Sanderford ik heb nog een extra tank van een inter. Ongeveer 10/15 liter
+1
wotan2
Bij mijn Case-IH 844 XL-N hebben ze het zo gemaakt, van het laagst punt van de tank een slang naar de vuldop/ontluchting van het hefblok. De vuldop/ontluchting is weer op de tank geplaatst.

Foto van een Case 845 XL Plus
Foto van farmphoto gehaald die mijn broer geplaatst had, is mijn trekker.
AW217
@wotan2 Kan je onder raampje nog open?
wotan2
@AW217 nee helaas niet.
henno-boenink
@wotan2 Kan ie ook niet meer openvallen 😉
henno-boenink
Dat is idd een hele mooie tank 👍
henno-boenink
Hoeveel olie zit er trouwens in de hefdeksel als ie helemaal vol is?
+1
SJB533
@henno-boenink
Zonder extra tank mag/kun je maximaal 5 liter ontnemen. De originele extra tank levert nog eens 15 extra.

+1
henno-boenink
@SJB533 Dankje, dat is idd niet veel, heb denk al wel iets meer extern gebruikt 😉
SJB533
@henno-boenink
Wij hebben indertijd de tank er bij laten zetten, omdat we de Netam kipper niet omhoog kregen. De rest ging wel. Weet niet of we het bij slechts 5 liter hielden, hoor.
ErDee
(Origineel?)een tankje voor aan het linker spatbord met een slang naar de originele ontluchting/peil/vulopening. De dop verhuist dan naar boven op dat tankje. Zo gaat er denk wel een 20 liter extra mee.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hydrauliektank en bijplaatsen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
34
DEELNEMERS
11
WEERGAVES
15