Illustratie van:

Pottinger europrofi - HELP! Lager defect dwarsafvoerband

Hallo allemaal,
Ik hoop dat iemand mij hier kan helpen. Ik heb een dwarsafvoerband gemonteerd op onze Europrofi, die van onze oude siloprofi kwam. Werkt prima, maar nu is er een lager defect van de geleiderol van het dwarsafvoerbandje. Dus niet aan de aangedreven kant maar de andere kant waar je hem ook kunt spannen. Nu heb ik de spanners al helemaal los gedraaid en het bandje zelf eraf gehaald. Maar hoe krijg in in vredesnaam die rol eruit om het lager te vervangen?
De rol zelf is zeg maar een gladde dichte rol met een v-groef in het midden. Aan beide kanten steekt een stukje as uit van een centimeter of 4 met een gat van 12mm voor de spanbouten. Kan ik deze as naar binnen slaan o.i.d?
De 2 foto's die ik heb bijgevoegd zijn slechts voorbeeldfoto's voor het type bandje.
Alvast bedankt!

Groeten Stefan

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Wimsumar
Beste Stefan310: Op pdf blz nr 38 zie je een Pöttinger dwarsafvoerbandje. De as is 1 geheel en zal naar 1 kant uitgetikt moeten worden.

manual.poettinger.at/download/kotrdoku/…
+9
mike_v
Ben ik de enige die zich afvraagt hoe @Wimsumar altijd, binnen korte tijd, aan die PDF's komt, incl. de juiste pagina's? 😁 😁
+2
stefan310
@mike_v 😂 😂 Dat heb ik me ook al meerdere keren afgevraagd!!
+2
Fendt926Driver
@mike_v en dan ook nog in het nederlands duits frans italiaans.
Die man heeft een talen knobbel.
hoest
@mike_v
Heel simpel, die man heeft teveel vrije tijd, maar we zijn blij dat hij dat gebruikt om anderen te helpen in plaats van als hangjongere te fungeren
stefan310
@Wimsumar Harstikke bedankt! Gisteravnond even mee bezig geweest maar ik heb hem los gekregen! Wat zat dat ding vast zeg! Had het zelf ook al geprobeerd maar durfde niet verder te slaan met moker omdat ik het niet zeker wist. Maar het is gelukt. Nieuwe lagers zijn besteld!
Wimsumar
Beste Stefan310:

Quote Reactie van @stefan310:
gelukt.

Mooi zo! 😄
Ik kon alleen onderdelenboeken vinden van oudere series opraap(doseer)wagens. Het zat dus bij jou nog net zo, begrijp ik?
stefan310
@Wimsumar Ja klopt helemaal! 👍

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger europrofi en hebben de trefwoorden dwarsafvoerband en lagereruit geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!