'Trekker als icoon agrarische sector heeft langste tijd gehad'



'De trekker als het icoon van de agrarische sector wordt op termijn vervangen door slimme werktuigen die gegevens verzamelen met sensoren en de trekker aansturen', zegt beursorganisator Willem Bierema van AgroTechniek Holland. 'En die ontwikkeling gaat ook snel.'

Deel dit topic

Reacties

+6
marc102
Dan zal Tinus de naam maar in "Slimme werktuigen Fan" moeten veranderen 😀
+6
Tinus
@marc102 Ja dit gaat niet goed zo. Maar even een hartig woordje spreken met die Bierema aanstaande zaterdag.
+3
a3vandiejen
@Tinus En als je hulp nodig hebt, er komen er zat om je te helpen haha.
JD6930
@Tinus

Wellicht te vinden tegenover stand 4.26! 😂

Als je toch daar bent... 😁
+1
JD6930
4 woorden:

Geloof d'r niets van!
marc102
@JD6930 Een tractor is toch al een hele tijd een "Slim werktuig" denk aan precisie landbouw. Zie het probleem niet zo 😀
+1
JD6930
@marc102

Das waar. Maar dat ze helemaal uit het landwerk verdwijnen lijkt me vooralsnog niet gewenst en haalbaar.

Zeker niet als je kijkt hoevaak er zo'n technisch hoogstandje van het Amerikaanse Tesla een boom knuffelt, omdat ie zogenaamd zo goed zelf alleen kan rijden... vandaag weer een in NL.
Tinus
Ik geloof wel dat ie gelijk heeft. De PC wereld is ook uitgesplitst in PC's, laptops, smart-tv's, smartphones, tablets, smartwatches, etc.
Wimsumar
Beste Tinus e.a.:

Quote Reactie van @Tinus:
Ik geloof wel dat ie gelijk heeft.

Vraag is of het t.z.t. nog nodig is. De biotechnologie staat ook niet stil. Ooit zal in een micro-organismen het melkproduktiegen van een koe worden geïmplanteerd. Door middel van grote (op afval draaiende? ) g.m.o.-reactoren komt dan (koe)melk echt uit de fabriek. Het hedendaagse melkveebedrijf, al dan niet met trekkers en/of slimme werktuigen is/wordt dan overbodig.

P.S.: Wat het voorbestaan van T.F. betreft, de meest besproken trekkers hier op het forum zijn de oldtimers als Fordson Dexta. Voordat de jongste trekkergeneratie meestbesproken oldtimer is, zijn we tientallen jaren verder. 😉
walker1
Die robottrekkers komen er op den duur wel, maar voordat het echt zover is dat die alles kunnen doen zijn we wel weer 50 jaar verder. De eerste melkrobot werd begin jaren '90 in gebruik genomen, nu zo'n 25 jaar later zijn er nog meer dan genoeg bedrijven die er geen hebben.
marc102
@walker1 Net zoals drones, 3d printers en Virtual Reality is er eerst een hype maar uiteindelijk vindt het allemaal zijn specifieke toepassingen binnen bepaalde industrieen. Zo zullen robot tractors ook wel eerst een hype worden en uiteindelijk zijn eigen specifieke toepassingen/markt krijgen
kerstrunner
Er zullen wel genoeg echte "Tractorfans" overblijven die van geen robot willen weten!
jordi 1455
Robottrekkers allemaal nog leuk en aardig tot dat het kapot gaat.
Verder zorgt automatisering van de landbouw dat de landbouw kwetsbaarder wordt, als het gps netwerk er uit ligt kun je al niets meer met die robot.
walker1
@jordi 1455 er zijn tegenwoordig meerdere satelliet netwerken, naast GPS is er ook Galileo, Glonass en nog een Chinees netwerk. De kans dat alle netwerken uitvallen of niet meer betrouwbaar zijn is erg klein en is eigenlijk alleen realistisch in een oorlogssituatie. Er zitten tegenwoordig teveel economische belangen aan vast dat bv de Amerikanen echt niet zomaar GPS platleggen of versleutelen. Verder bestaan al die netwerken uit zeker 24 satelieten per netwerk, uiteraard kan er altijd wel eentje kapot gaan, maar nooit alle 24 tegelijk.
jordi 1455
@walker1 alles wat door een computers wordt aangestuurd kan worden gehackt en worden overgenomen door mensen met kwade bedoelingen.
Het is tegenwoordig al mogelijk om met een laptop een auto te stelen.
Tinus
@jordi 1455 Dat is inderdaad een groot risico, maar dat wordt vooral veroorzaakt door een gebrek aan kennis / inspanning bij de fabrikant.
jordi 1455
@Tinus dan heb ik het nog niet gehad over de gegevens die de overheid van die robots kan ontfutselen.
+1
walker1
@jordi 1455 Ja stel je voor dat ze die satellieten hacken, dan is straks jouw robottrekker niet jouw land aan het ploegen, maar dat van de buurman. En een paar van die whizzkids liggen dan dubbel van het lachen.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
18
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
1
TREFWOORDEN