Foto's beurzen / shows dumpen

Hallo willen de mensen die naar een beurs/show/trekkertrek gaan en de drang voelen werkelijk alles op de foto te zetten wat los en vast staat, zichzelf ff afvragen of dat zo boeiend voor de rest hier is?

Ik wil sowieso ff aangeven dat ik dr niet wakker van lig en gun jullie echt die hobby, maar af en toe wordt je het zat om 4 pagina's door allemaal nieuwe machines te scrollen voordat je iets mooi bij een boer aan het werk ziet bijvoorbeeld.

Mzzl (ja dr zijn gekkere dingen op de wereld :p)

Deel dit topic

Reacties

+1
Fordje4600
Dan ben je op de verkeerde site
+17
GROENEDEERE
@Fordje4600
Nee hij heeft gelijk en datvis bij elke beurs telkens weer hetzelfde en vaak ook door dezelfde personen.
Honderden foto's geplaatst door piet.
Vervolgens worden er net zoveel geplaatst door johannes die waarschijnlijk maast piet stomd toen hij de foto's maakte van hetzelfde materiaal.
En effe later kwam de mankepoot karel ook om foto's te maken vanuit dezelfde hoek.
Al die foto's worden hier gedropt.
Ze lijken op elkaar en zo zie je dus 10 of 20 keer dezelfde spullen vanuit dezelfde hoek
Waardoor de hele homepage vol staat.
Er is al zo vaak over gepraat en gediscussieerd maar nooit wordt er gehoor aan gegeven
+2
radium45
Mee eens.
+1
erik9831
De laatste maand heb ik ook al redelijk wat foto's geplaatst iedere dag, maar ik hou het beperkt tot een 10 stuks per dag.

Op 3 september heb ik er eens een paar meer geplaatst, maar dat was gewoon omdat ik de schlütermania ook even beu was en een keertje wou laten zien dat er ook andere schlüters waren dan die rode gevallen.

Ik zou momenteel nog altijd het schuim op de lippen krijgen moest er nu iemand een foto van dat merk plaatsen, dit was inderdaad overdaad, overkill of hoe je het ook mag noemen.

Maar er zijn nog andere dingen om over te klagen vind ik. Om even een voorbeeld te noemen, een groep vrienden die bij iedere foto die ze plaatsen een massa toppers krijgen. Zou toch eens graag die (vermoedelijke) gesloten Facebook pagina uitnodiging willen ontvangen. Want de personen waar zij toppers van krijgen zullen naar alles waarschijnlijkheid geen enkele andere foto op TF bekijken. Dan weten ze meteen dat er ook betere foto's zijn dan van hun vriendjes. Maar hier zal waarschijnlijk geen reactie op komen van de betrokken mensen.
+1
GROENEDEERE
@erik9831
Zat jij ook niet in een besloten facebook groep?
Daarmee wil ik zeggen ga niet met het vingertje wijzen.
Maar jou reactie begrijp ik volledig.
Jij houdt t beperkt tot enkele foto's per keer.
Maar er zijn er die de hele homepage vol knallen.
Ik ben eigenlijk wel een voorstander van een maximaal aantal uploads per dag per persoon
Men gaat dan verwacht ik meer selecteren zodat we enkel de mooiste zien
JD6930
@GROENEDEERE

Een maximum aantal lijkt me ook niet alles. Wel misschien slim om niet de regel maar de afspraak te maken dat je het een beetje wisselend houdt van wat er op de foto's te zien is.

Niet, "ik heb iedere trekker en machine op de ATH16 Kubota stand op de foto gezet en plaats die nu even allemaal tegelijk op TF" met als gevolg een knal oranje homepage en bij mobiel 10 oranje pagina's van nieuwe foto's af moeten om bij de volgende te komen.

Vind het zelf nu erg meevallen hoeveel foto's er geplaatst worden van ATH. Misschien zelfs tegen vallen.

Degene die er uitspringt is @jordi 1455 .

Niet slecht bedoeld Jordi maar ik kan me voorstellen dat sommige mensen het na 20 foto's waarvan 18 van trekkers of machines achter vlagge masten en niet allemaal even scherp wel even adempauze willen. 😉

Probeer ook vooral van de kant waar geen vlaggemast voor staat foto's te maken, ook al staat de zon niet gunstig, even wachten tot de vlag de zon blokeert en je hebt zo een mooie foto te pakken waar een volledige trekker of machine op te zien is. 😉
+3
mike_v
Dit vind ik irritanter dan een paar vlaggenmasten @JD6930 ...



Dus wat maakt deze wel accepteerbaar volgens jouw?
mklok
@erik9831 mee eens maar ik denk dat we dit niet kunnen voorkomen. We hebben allemaal het virus in ons bloed. Dan zou je maximaal 1 foto van dat type die op een show staat moeten plaatsen.
+1
trean
Mee eens, goed dat er de eerste dagen van een beurs foto's van een primeur geplaatst worden vindt ik niet erg. Maar dat nu elke trekker die op de ATH stond hier inmiddels al 20 keer geplaatst is vind ik teveel. Misschien is het idee om bij evenementen een topic of soort 2e site te maken voor foto's van evenementen. Dat daar alle foto met de tag van het evenement terecht komen. Www.trekkerbeursfan.nl of www.Tractorpullingfan.nl
+2
yoohan
Eens, gewoon van maximum van bijvoorbeeld 3 fotos per dag per persoon (ik roep nu maar even een getal) dat dwingt de plaatser om de meest mooie foto's te kiezen. En dan staat er meteen nog variatie op de 'nieuwste foto's' pagina. Gebeurd nogal eens dat er pagina van hetzelfde zijn.

Persoonlijk wordt ik ook nooit erg enthousiast van al die beursfoto's, maar dat is een mening. Uiteraard snap ik dat anderen dat juist weer erg interessant kunnen vinden.
6530JD
Je hoeft de foto's toch niet te bekijken.😀
+1
1046
@6530JD maar op de startpagina staan ze wel dus je ziet ze wel ongewild
+3
marc102
Ik ben allang blij dat ik fotos van een onderdeel of tekeningen voor een topic niet hoef te uploaden maar gewoon direct in het topic kan zetten dat heeft @Tinus mooi gemaakt dat mag ook gezegd worden.

Misschien dat deze functie iets meer bekendheid moet krijgen.
+1
mike_v
Zoals ik het zie mogen van jullie (lees: de meeste van jullie) enkel die personen een foto plaatsen die het vrijwel meteen kan? Als jij de dag van de beurs zelf niet meer op je pc komt, ben je dus te laat omdat je vanaf dan in "herhaling" valt?

Ikzelf stoor me er meer aan dat er soms 10 15 foto's van 1 combinatie "in het veld" geplaatst wordt.
trean
@mike_v waar ik me het meeste aan stoor is dat er nu ongeveer een maand lang drukte is over de Ath. Eerst een bult topics over machines die er waarschijnlijk komen. Dan komen er 50 foto's van de opbouw van @JD6930 en dan worden er twee weken lang 100 foto's per dag gedumpt.
+3
GROENEDEERE
@trean
Zullen we afspreken geen mensen bij naam te noemen?
Er zijn meer mensen dan alleen @JD6930
Die er foto's opknallen dat je hem persoonlijk daarom moet hebben ben je net ff triest....
erik9831
@GROENEDEERE Ik zou het net wel doen namen noemen, dan weten de personen ook in 1 keer over wie het gaat, kan er met hun gesproken worden op een degelijke manier en naar een eventuele oplossing gezocht worden.

Nu voelt iedereen die eens een aantal foto's wil plaatsen zich meteen aangesproken. Zelfs ik voel mij nu aangesproken doordat ik de laatste maanden een aantal foto's bijna dagelijks heb geplaatst.

Een limiet instellen is geen oplossing vind ik, er is gewoon geen correcte oplossing. De enige correcte oplossing is, dat de personen zelf beseffen of de foto goed is of niet om te plaatsen. Alleen is dat voor sommige personen nu wat onduidelijk lijkt mij. Want uiteindelijk kan je iemand hebben die dagelijks van zijn trekker een foto plaatst, en dan is het na een paar weken ook een discussie, moet die man dat iedere dag nu doen. Ik ben er ook 100% zeker van, dat het hier dan een doodsaaie boel word met een limiet.

Als je een limiet invoert, dan straf je nu honderden andere mensen die dan maar 1 of 2 keer per jaar een beurs bezoeken en dan een 10 foto's willen opladen.

Een admin ze laten verwijderen is ook de oplossing niet, dat heeft het verleden ook al uitgewezen. Want dan ontstaat er ook altijd ruzie over het 'waarom is mijn foto verwijderd'
trean
Quote Reactie van @GROENEDEERE:
Er zijn meer mensen dan alleen @JD6930Die er foto's opknallen dat je hem persoonlijk daarom moet hebben ben je net ff triest....

Om te beginnen, ik heb persoonlijk niks tegen jd6930. Maar als je de kans hebt op te helpen bij de opbouw van de beurs dan moet je dat doen omdat je dat leuk vindt. En niet zoals hij dat doet om daar alles op de foto te zetten en dan daarvan de mooiste foto's op Internet te dumpen om maar zoveel mogelijk aandacht te trekken.

Dat jij dan gelijk begint met ruzie zoeken en stoken omdat er een persoon getagd wordt die wel eens vaker op zijn gedrag is aangesproken. Dat vindt ik triest en sfeer verpestend. Door hierop te reageren trek je aandacht en ga je van een mug een olifant maken.
GROENEDEERE
@trean
Beschuldig je mij van stoken?
Meen je dat serieus? Juist hans taggen iemand in t persoon dus dat is stoken.
Ik probeer daar nu juist een stokje voor te steken.
Hans wordt vaak met de vinger aangewezen terwijl het hier om veel meer mensen gaan.
Wel toevallig dat juist @JD6930 getagt wordt.
trean
@GROENEDEERE dat ik jd6930 heb getagd komt doordat hij al ongeveer 50 foto's plaatst voordat de beurs begint. Van degene veel foto's plaatsen weet ik alleen dat jordi 1455 daar aan meedoet. Maar die heeft hier ook al veel gezeur gehad.
Jd6930 is verstandig en negeert mijn tag net zo als ik ook niet meer op topics en foto's van de Ath reageer. Daar komt alleen maar ruzie van als je leden dat gaat verbieden.

DIT IS MIJN LAATSTE REACTIE OP DIT TOPIC.
JD6930
Quote Reactie van @trean:
Om te beginnen, ik heb persoonlijk niks tegen jd6930. Maar als je de kans hebt op te helpen bij de opbouw van de beurs dan moet je dat doen omdat je dat leuk vindt. En niet zoals hij dat doet om daar alles op de foto te zetten en dan daarvan de mooiste foto's op Internet te dumpen om maar zoveel mogelijk aandacht te trekken.

Ondanks dat je zei dat ik verstandig was om er niet op te reageren doe ik dat toch wel even.

Je moet je eerst eens in zo'n opbouw verdiepen. Ik heb iedere machine en de trekker die we naar de beurs hebben gebracht en weer opgehaald mee op de dieplader helpen zetten, mee vast gezet, diepladerrijplaten omhoog/ vastgezet en andersom, spanbanden/kettingen/spanners mee gepakt en opgeruimd en de machines mee naar de stand gereden en een enkele ook op de juiste plaats gezet voor de beurs.

Maar je hebt bij een vrachtwagen te maken met rust en rijtijden. Zo'n vrachtjes zijn nogal eens binnen een kwartier - half uur gelost en alles opgeruimd maar je moet toch stil staan tot de 45 minuten om zijn voor je verder mag na 2 uur of meer rijden( en je dus dezelfde tijd terug nodig hebt). In die tijd heb ik wel eens een rondje gelopen, ook een keer samen met de chauffeur.

Andere foto's van bijv. de Valtra gold edition heb ik onderweg van de stand naar het losveld gemaakt, te voet ben je nu eenmaal niet snel voor en je komt er toch langs, dan daarna maar wat harder door lopen. Aangezien je niet met een grote vrachtwagen het expositieveld op mocht moesten dus alle machines stuk voor stuk zo naar de stand toe en dus op de terugweg genoeg momenten om even wat foto's te maken. 😉

Op de laatste opbouwdag waren we met 5ven excl de Manitou mensen en er was mij toegezegd dat ik die dag wel een ronde kon lopen. Na de eerste uren meegeholpen te hebben heb ik dat dus gedaan. Met 5ven nagenoeg schone machines poetsen heeft ook weinig zin. Dat kunnen ze met z'n vieren ook. Ook ben ik iedere keer nog vrijwillig mee gegaan en heb ik vrijwillig geholpen terwijl het van hun niet altijd hoefde dus dan lijkt het me niet erg om even wat foto's te maken. 😉

Ook had ik een afspraak met een medewerker van de betreffende standhouder dat ik met mobiel foto's van de opbouw van hun stand en het transport erheen zou maken en vrijwel meteen doorsturen naar hem waarna hij ze op de Facebook pagina van het bedrijf zou zetten om een andere kant van het bedrijf te laten zien, bijv. de afdeling transport.( voor er gezeur komt over mobiel foto's: heb in de meeste gevallen naast mobiel ook met camera een foto gemaakt, meeste ath foto's van mij op tf zullen dus camera foto's zijn.)

Quote Reactie van @trean:
@GROENEDEERE dat ik jd6930 heb getagd komt doordat hij al ongeveer 50 foto's plaatst voordat de beurs begint.

Iets beter leren tellen jongen. 😉

Er staan er in totaal tot nu toe 37 op waarvan 32 alvorens de beurs begon. Die vrij afwisselend zijn.

Ook plaats ik helemaal niet foto's om aandacht te vragen. Waarom zou ik?
Kheb tijdens de opbouw maar amper tijd gehad om foto's te plaatsen omdat het vaak vroeg op was en 's avonds weer andere dingen doen.

(Excuses voor de lange reactie.)
erik9831
@JD6930 37 in totaal, 36 van voor de beurs ... Zo tel ik het
JD6930
@erik9831

7 september is de beurs begonnen. 😉

Bij nader tellen: 31 geplaatst voor de beurs open ging, 6 nadien waarvan 1 van de beurs, tot nu toe.

Van de beurs dat ie begonnen was staat er nog maar 1 op. Die van de Mustangs en Gehl's van achteren. Was eigenlijk van plan dit weekend wat meer te plaatsen...

1e

Foto van een Fendt 516

Laatste tot nu toe:

Foto van een Mustang AL 708
erik9831
@JD6930 Dan staat er een fout bij je foto's ... Want de foto's van 7 september, daar staat 6/09 bij vermeld. Die van de generaal.
JD6930
@erik9831

Komt omdat ik hem dan 6 september gemaakt heb. 😉

Ben 29 augustus de Krampe mee gaan halen. 30, 31 augustus, 1, 2 en 6 september mee naar opbouw, 8 september mee naar de beurs geweest en 12 en 13 september mee gaan afbreken.

Ik zet er altijd de datum dat de foto gemaakt is bij. 😉

Heb mijn vorige reactie aangepast en de eerste en tot nu toe laatste ath16 foto's er in bijgevoegd.
trean
Quote Reactie van @JD6930:
Ook had ik een afspraak met een medewerker van de betreffende standhouder dat ik met mobiel foto's van de opbouw van hun stand en het transport erheen zou maken en vrijwel meteen doorsturen naar hem waarna hij ze op de Facebook pagina van het bedrijf zou zetten om een andere kant van het bedrijf te laten zien, bijv. de afdeling transport.

Hoe en wanneer jij de foto's maakt vindt ik niet belangrijk. Maar dat er al 30 foto's van de Ath op tf staan voor de beurs begint vindt ik niet nodig. Als ik naar een beurs wil gaan wil ik niet de helft al online gezien hebben omdat ik op tractorfan heb gekeken op het tijdstip dat jij aan het uploaden bent.

Verder vindt ik het netjes dat je overlegd met de stadhouders voordat je foto's online zet.

Quote Reactie van @trean:@GROENEDEERE dat ik jd6930 heb getagd komt doordat hij al ongeveer 50 foto's plaatst voordat de beurs begint.Iets beter leren tellen jongen. Er staan er in totaal tot nu toe 37 op waarvan 32 alvorens de beurs begon. Die vrij afwisselend zijn.Ook plaats ik helemaal niet foto's om aandacht te vragen. Waarom zou ik?Kheb tijdens de opbouw maar amper tijd gehad om foto's te plaatsen omdat het vaak vroeg op was en 's avonds weer andere dingen doen.(Excuses voor de lange reactie.

Ik dacht ff snel te tellen 4 pagina's x 12 stuks = ongeveer 50. Maar wat ik vooral wil zeggen is dat 10 foto's ook genoeg was geweest. En dan bijvoorbeeld 1 foto van de agco stand met de tekst eronder: bijv: agco heefteen kleine stand. Met 2 fendts, 2 mfs en een valtra . types: fendt 1050 en 516 mf 5713 en 772? Valtra N174.

Als je veel foto's plaatst krijg je ook veel aandacht, bijvoorbeeld als je 50 foto's krijg je 100 reacties en als je er 10 plaats krijg je 15 reacties en soms een discussie.
mike_v
Klopt, maar van een beurs kan je het verwachten dat het gaat gebeuren @trean. Daar is ook tig van personen die net die machine op foto hebben gezet. Want ja ... iedereen maakt toch foto's van zo'n fendt 1000 en niet van de 512 die erlangs staat? Dus daar kan je je beter bij neerleggen lijkt me. Dat iemand foto's van die fendt 1000 heeft gemaakt in het veld en daar 15 vrijwel dezelfde foto's van post vind ik dus "erger" ...
trean
Quote Reactie van @mike_v:
Klopt, maar van een beurs kan je het verwachten dat het gaat gebeuren @trean. Daar is ook tig van personen die net die machine op foto hebben gezet. Want ja ... iedereen maakt toch foto's van zo'n fendt 1000 en niet van de 512 die erlangs staat? Dus daar kan je je beter bij neerleggen lijkt me. Dat iemand foto's van die fendt 1000 heeft gemaakt in het veld en daar 15 vrijwel dezelfde foto's van post vind ik dus "erger" ...

Ja dat er in de week van de beurs en de week erna veel foto's vindt ik niet erg maar als je op tf kijkt en de meeste trekkers zijn al 5 keer geplaatst dan kun je beter geen foto's meer plaatsen van die trekker. Maar wel van machines die er wel stonden maar niet veel aandacht krijgen.

Dat er van 1 combinatie 15 foto's worden dat zou verboden moeten worden. Als je zelf de chauffeur van 1 combinatie waar je meer als een maand mee rijdt en over 2 maanden verspreid 20 foto's plaatst vind ik juist mooi.
+2
mike_v
Quote Reactie van @trean:
Maar wel van machines die er wel stonden maar niet veel aandacht krijgen.

Inderdaad. En dat geeft meteen wat meer uitdaging om de "specialekes" eruit te zoeken en die op foto te zetten.
+9
walker1
Ben het er ook wel mee eens, sommige machines die op de ath stonden zijn wel 10 x voorbij gekomen hier, hetzelfde met andere beurzen/shows etc uiteraard.
Heel veel foto's van dezelfde combinatie is ook behoorlijk irritant.
Ik vind het heel veel foto's uploaden ook wel een beetje asociaal, je drukt dan wel iemand anders weg die misschien 1 of 2 mooie fotos geupload heeft. (als je net een foto geplaatst heb is het fijn als die even op de hoofdpagina blijft staan en dat deze niet 10 minuten later op de 3e pagina staat omdat de halve ath voor de 35e keer geupload werd)
Ik denk dat de meeste sitebezoekers niet eerst een paar pagina's ath foto's (die ze al tig keer gezien hebben) door gaan kijken of er toevallig misschien nog ergens 2 mooie foto's van de maisoogst staan.

Misschien een foto limiet invoeren, max. aantal foto's per persoon per dag. Dan kiezen mensen ook eerder de mooiere foto's uit om te uploaden, ipv simpel alles in 1 x selecteren en uploaden.
+1
GROENEDEERE
@Tinus lees je ff mee??
+7
a3vandiejen
Vond het mooi dat ik leuke reacties kreeg toen ik voor het eerst op TF was, en dat is ook de reden dat ik veel duimpjes uit deel.
Maar alleen als ik het echt mooi vind, oude of jonge trekkers.
Sla tegenwoordig ook veel over, maar iedereen heeft hier boven wel een punt.
rommert14
Hier kan ik mij ook wel in vinden
+5
olro 61
Wellicht een paar suggesties om 'dumpen' van foto's te minderen:
Plaats er tekst of een verhaal bij, dus waar de foto gemaakt is (welke omgeving, oldtimer evenement,beurs enz)
Merk en type trekker , en is deze van jezelf of van loonwerker, vriend of buurman etc?
Bij werkzaamheden meld dan iets over de toestand bv grond droog/nat, opbrengst veel of matig enz.
Ik denk dat de zin om 15 foto's in een keer te plaatsen snel over is!
+1
walker1
@olro 61 Dat is ook een goeie, er wat informatie bijgeven maakt het ook interessanter!
+3
Fendt926Driver
@olro 61 dat is een van de reden dat ik fotos van @jordi 1455 en @oldtimergek nooit aanklik. zijn gewoon een heleboel (misschien wel hele mooie) fotos van een evenement of iets anders maar het noodzakelijke staat erbij en verder niets. geen achtergrond info. denk wel eens dat het plaatsen puur is om het plaatsen. al kan ik het natuurlijk ook fout zien.
ieder zijn eigen interpretatie van tractorfan zullen we maar zeggen
+3
erik9831
Uiteindelijk ... Wat een zeiktopic.

Voor de rest zitten velen altijd te roepen, de sfeer is weg ... Hoe zou het komen met zulke topics en reacties ...

Diep triest gewoon !!!!
+3
radium45
@erik9831 welke sfeer? 😀
+1
poech prut
@erik9831 Ik hoopte dat sommige mensen zich aangesproken zouden voelen en dat is blijkbaar gelukt. Dat daar een reactie op zou komen in de zin van: 'wat een gezeik' had ik absoluut wel verwacht.

Als je de beginpost leest begrijp je dat ik niet zoveel kan met je reactie. Ik vind het nog steeds een mooie site, maar ben van mening dat je door altijd iedereen zomaar zijn gang te laten gaan er ook niet komt...

Vandaar toch even dit topic, ik zal het morgen verwijderen.

Fijne dag nog

Gr. Martijn
+1
walker1
@poech prut Zo is het. Bovendien moet het toch kunnen om dit soort zaken te bespreken en met ideeën te komen. Het is jammer dat sommige mensen het op de man spelen en namen noemen. Prima als het om 1 of 2 personen gaat die foto's dumpen, maar het zijn er meerdere en het is idd naar elk evenement wel hetzelfde liedje, dat je alles 10 x voorbij ziet komen.
trean
@walker1 Ik had beter @jd6930 niet kunnen taggen. Dat er op 1 tag gelijk zulke kinderachtige reacties komen had ik niet verwacht. Het was me gewoon opgevallen dat er voor de beurs al foto's op tractorfan stonden.
erik9831
Quote Reactie van @walker1:
Het is jammer dat sommige mensen het op de man spelen en namen noemen.
erik9831
👍
+1
1046
@erik9831 nu snap je ook waarom veel oudgediende weg zijn of heel zelden aanwezig zijn
+1
Albert Peters
Volgens mij gaat het niet om het aantal maar wat mij opvalt is veel foto,s van hetzelfde ding . Ik bedoel van links,s,voor,boven en rechts. Ik kijk dagelijks maar bij iets wat me minder interesant vind scrol ik door. Veel kijkplezier nog allemaal
+2
Albert Peters
Reactie van fendtdriver ben ik het wel mee eens
+2
Albert Peters
We kunnen hier beter over ophouden (denk ik)fijne dag allemaal
+1
JD6930
Zo! Weer mooi wat foto's toegevoegd van de ATH! 😁

Ze willen hier dat we de mooiste uitzoeken, dus bij deze 😛 :


Foto van een Valtra T174
+2
erik9831
@JD6930 ik heb er daarstraks ook 35 op geplaatst ... geen enkele dubbel, verschillende merken door elkaar, niet eerder er al opgestaan van dat treffen. Alleen het verhaal is er niet ... voor hun blijkbaar, die roepen over dumpen, heb ik gedumpt ... geen enkele topper. Ze weten niet wat ze missen zal ik dan maar denken.
JD6930
@erik9831

Ik schrok me net nog net niet rot... 5 toppers op een van de drie foto's van deze Valtra. 😮

En dan niet op de bovenstaande mooiste van de drie.
+4
SJB533
Ik ben naast admin, ook gewoon lid. En als lid plaats ik ook foto's, filmpjes, reacties en af en toe een topic. (Ik heb me natuurlijk ook nooit aangemeld, om admin te worden ;)) Wat mij als lid opvalt (en in het verleden ook al opviel) is, dat er leden zijn, die alle foto's van een groot evenement plaatsen, en dan het liefst duizenden foto's in een paar uur. (Bij wijze van...) Andere leden plaatsen alle foto's in 1 keer extern (zoals de (hobbymatige) fotografen, maar ook gewone leden (wil dan toch een naam noemen: @dickt) en plaatsen vervolgens een paar (goede) foto's met daaronder de link naar de externe pagina (bijvoorbeeld Facebook, website, Google+ of Mijn Album).

@poech prut onderstreept iets, wat blijkbaar veel meer leden signaleren. Sommige leden voelen zich aangesproken, (ik zag laatst al een reactie van iemand, die het zich wèl aantrok), en proberen er aan te werken, anderen gaan stug door.

Een limiet per persoon per dag instellen lijkt misschien leuk, maar werkt waarschijnlijk niet, althans: niet bij iedereen.


--------------------------------------------------------------------------------------------------
Volgens de regels kan ik als admin niet veel ondernemen. Het enige, dat ik kan ondernemen is iemand proberen te sturen, door bijvoorbeeld iemand erop te wijzen, dat mensen zich storen. En dan kun je maar hopen, dat iemand zich er wat van aantrekt. De mensen, die zich dat aantrekken, proberen zich dat al van de overige leden. Tot anderen kan ik waarschijnlijk niet doordringen, of ik moet misschien zelfs gewoon een grote ... terugverwachten.

Overigens wordt Hans wel bekritiseerd, maar dat is niet helemaal terecht. Je zou hem hoogstens kunnen 'verwijten', dat hij (als (over)enthousiasteling) wat te veel laat zien van de beurs, al op voorhand. Of weer eens waardeloze bijschriften plaatst... (Sorry @JD6930, no offense intended)
mike_v
Quote Reactie van @SJB533:
link naar de externe pagina

Mag dat nu of niet? Voorheen werd er commentaar gegeven als je een link, zelfs een "link achter een woord", plaatste. Nu zie je soms beschrijvingen met vrijwel enkel een link. Waarom kan/mag het nu ineens wel weer?
SJB533
@mike_v
Quote:
Het is niet goed, of het deugt niet

Gewoon commentaar van gewone leden, toch? 😉
mike_v
Ook van het beheer @SJB533. Was toen nogal wat commotie over.
SJB533
@mike_v
Is dat terug te vinden? Doe in dat geval maar een pb'tje
+4
Tinus
De oplossing is volgens mij om bij het uploaden een evenement te selecteren en op de /pictures/today/ pagina de foto's als een soort collage / album te laten zien. Als men daar op klikt kan men alle foto's in die serie bekijken. Hoe denken jullie daar over?
trean
@Tinus als je dan automatisch een album maakt als er meer dan x foto's tegelijk geupload worden. Dan is het een goed idee anders komt er geen album als men geen evenement selecteerd
walker1
@Tinus Dit vind ik nu een typisch voorbeeld van onnodig veel foto's dumpen. 10 x dezelfde combinatie. Prima dat iemand in het veld 10 keer een foto schiet, maar zoek er dan de 2 mooiste uit en ga niet alles maar uploaden. Er gaat echt niemand uitgebreid al die 10 foto's bekijken. Verder vind ik dit gedrag ook sneu voor mensen die wel netjes enkele mooie foto's plaatsen, die foto's worden alweer meteen naar de volgende pagina gedrukt. Is toch fijn dat je foto's even op de hoofdpagina staan als je ze geplaatst hebt.
Dit dus, is net deze avond geplaatst: tractorfan.nl/user/3926/…
+2
erik9831
@walker1 De vraag van Tinus is, hoe wij denken over zijn voorstel, niet wat sneu is van vandaag.

Ik ben voor ...
+1
walker1
@erik9831 ik geef enkel een voorbeeld, daar is toch niks op tegen?
GROENEDEERE
@Tinus
Met het selecteren van een evenement ben je nog niet de massadump kwijt juist hetgeen waar men zich aan stoort.
JD6930
@GROENEDEERE

Ach weetje, het is net hoe je het bekijkt. 😉

Ik probeer me altijd netjes aan de ooit onderling door een handje vol leden gemaakte afspraak van max. drie foto's tegelijk per keer per voertuig of combinatie te houden en moet eerlijk toegeven dat het er soms ook vier of 5 zijn. Je hebt er bij die het niet altijd willen snappen dat 15 foto's tegelijk van 1 trekker op 1 plek irritatie kunnen opwekken. Zelf stpor ik me niet zo vaak aan zo'n dingen op minimale verschillen na maar moet ook zeggen dat ik variatie op de home pagina ook wel kan waarderen.

Maar wat verstaat men onder variatie???

Ik vindt dat als er 50 foto's op de home pagina zouden staan waarvan 30+ beurs maar niet meer dan 3 per trekker of machine en niet 30 van 1 merk ook variatie. Anderen vinden 10 beursfoto's, 10 grondverzetfoto's 10 aardappelrooifoto's, 20 maishakselfoto's ( waarvan niet meer dan 10 foto's van 1 lid) variatie en niet mijn eerst genoemde voorbeeld.

Je weet dat er dergelijke foto's komen. Bij de Agritechnica staan er ook pagina's vol op TF. Klaagt er dan iemand? Bij de mais oogst ook. Iedereen laat graag zien wat hij/zij op de foto gezet heeft. De een selecteerd het meer uit als de ander. Dat laatste kun je ook wel beetje aan leeftijd binden. Hoe jonger, hoe minder uitgesorteerd is het vaak. 😉
Tinus
@GROENEDEERE @walker1 Jawel, want je ziet die dump helemaal niet. Tenzij je je graag ergert en het evenement aanklikt.

Vooral voor de mensen die op zo'n evenement stonden is het leuk om de foto's terug te kijken, dus ik vind 40 foto's van een evenement met 40 (of meer) tractoren niet storend.

Het is geen oplossing voor het probleem met 10 foto's van dezelfde tractor uit verschillende hoeken, maar daar ging dit topic in eerste instantie niet over.
SJB533
@Tinus
Maar dan moet het evenement wel geselecteerd (kunnen) worden, Tinus...
boegie
@SJB533 Als het juiste trefwoord gebruikt wordt komen ze toch ook bij een evenement te staan?
+1
SJB533
@boegie
Jep, maar dan moet het evenement wel gemaakt zijn in de agenda. En degene die de foto's uploaden moeten het evenement selecteren. Niet iedereen doet dat 😉
JD6930
@boegie en @SJB533

Weten jullie dat zeker?

Ik heb nog geen enkel trefwoord bij een agenda punt gezien sinds het nieuwe TF.

Kun je een evenement selecteren bij foto's uploaden dan?
+1
erik9831
@JD6930 Dat is net wat Tinus toch voorstelt ? Wat @boegie & @SJB533 doen is meedenken 😄

Quote:
De oplossing is volgens mij om bij het uploaden een evenement te selecteren en op de /pictures/today/ pagina de foto's als een soort collage / album te laten zien. Als men daar op klikt kan men alle foto's in die serie bekijken. Hoe denken jullie daar over?
JD6930
@erik9831

Dacht dat ze bedoelden dat het nu al mogelijk was. 😛

Maar het zou wel handig zijn als het zo kon ja. Nunog mogelijk maken om èèn agenda punt voor meerdere dagen te maken ipv bij ATH bijv. 4 en dus ook 4 topics.
+1
erik9831
@JD6930 Dat laatste puntje zou inderdaad een verbetering zijn, het selecteren van meerdere/aantal dagen. In vele gevallen is het een 2-daags evenement, hoewel er ook genoeg zijn van maar 1 dag.
JD6930
Weet je wat het is... het is nooit bij iedereen goed.

Ik kan me iets herinneren dat @Tinus deze site graag zo uitgebreid en informatief mogelijk wil hebben. Maar nu komt het:

Voeg je straks over wat maandjes een eigen foto van bijv. een John Deere 6250R toe... wedden dat( als het type op TF niet al bestaat) er niks moeilijk gedaan wordt om hem te verplaatsen naar 6250R?

Tis een nieuw topmodel van een serie die recors verbroken heeft dus nee daar zal niemand moeilijk over doen.

Voeg je een foto toe van een bekend succesvol merk dat in NL niet 100% naambekendheid en topverkopen geniet wordt er door meerdere leden geklaagd dat die toch ook wel bij een algemene naam van dat soort werktuig bijv kan staan... een eigen type is dan toch niet nodig?

Goed voorbeeld is bijv de Krampe Big Body 740... al een maand of twee, bijna drie online op TF, eerder dit jaar gepresenteerd en aanwezig op de ATH. Foto's staan nog altijd bij Big Body 700. Hoe moeilijk er ook ooit is gedaan dat dat merk ook in types onder verdeeld werd... alsof je een moord pleegde! En dat terwijl je het over een merk hebt wat in NL steeds vaker verkocht wordt, voornamelijk int zuiden al een redelijke marktpositie ingenomen heeft, en in thuisland Duitsland zelfs marktleider is...

Heb het dan nog niet gehad over de John Deere R en M series, compleet verschillende trekkers op motorkap en 4 cijfers op de kap na, maar ... wat is daar al moeilijk over gedaan dat ze een eigen mapje kregen, zelfde met hun voorgangers, terwijl de voorgangers daarvoor en daarvoor gewoon allen een eigen map hebben met de juiste info die immers verschilt tussen beide series.


Foto van een John Deere 6210R


Foto van een Krampe Big Body 700


Foto van een John Deere 6M Serie
JD6930
Zullen we maar weer een discussie starten?

(klik om te vergroten)

+1
walker1
@JD6930 Goed idee, ik vind de kipper op die 2e foto van links in de de2e rij van boven echt een lelijke roestige opbouw hebben. Ik snap niet dat men zoiets hier mag plaatsen.
rommert14
@walker1 hoe verkloot ik mijn kipper?
JD6930
@rommert14

Capaciteit is belangrijker als uiterlijk. 😉
+4
mike_v
Is goed @JD6930 ...

(klik om te vergroten)

+2
JD6930
Azijn is weer in de aanbieding...
+3
1046
@JD6930 wie stookt et vuurtje op???
rommert14
@1046 hmmm 😂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
79
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
21