Ford 4000 - Loopt op 2 cilinders

Beste tf-ers,

Ik ben aan een ford 4000 bezig die niet start of slechts op 2 cilinders blijft draaien. Brandstof systeem volledig schoon gemaakt en nieuwe filters. Deze krijgt dan ook brandstof genoeg. Verder de verstuivers getest en afgesteld dus dit kan het ook niet wezen. Ook heb ik de kleppen gesteld. Iemand nog tips om eens te proberen voor dat ik de cilinderkop er af ga halen? En een compressietest is misschien ook verstandig? Het betreft overigens de middelste cilinder. Ook merkte ik geen noemenswaardige carterdruk op

ik hoor het wel Mvg Deutz-5006
Deutz-5006

Reacties

fendtinterfan
Geen lekkage van je verstuiverleiding of geknikte leiding? Zou ook kunnen dat in je brandstofpomp je seal is doorgeblazen maar dat gebeurt volgens mij bijna nooit.
Verder kan het filtertje in de tank ook verstopt zitten maar dan stopt ie er met een paar minuten gewoon mee.
Misschien kan je pomp je (misschien te hoog afgestelde) vertuiverdruk niet meer aan en is hij aan revisie toe. Dat kan het slechte starten wel verklaren . probeer hem tijdens het draaien te ontluchten, wanneer de 2e cilinder niet meegaat.
nhmonteur
Inderdaad watje zegt zou ik als eerst een compressie test doen om te kijken wat dit is. Als alle cilinders nagenoeg dezelfde waarden hebben dan is het niet nodig om de kop te demonteren.
Arnoldvd
Doet de opvoer pomp het wel goed komt er een straal diesel uit alle leidingen?
Deutz-5006
Bedankt voor de reacties, brandstof is het probleem niet krijgt hij genoeg.en alles is schoon, gezien hij geen carter druk heeft zou ik het zoeken in een lekke klep oid vandaar de kop er af, zal wel eerst compressie meten dan!
+1
Deutz-5006
Probleem opgelost, koppakking was tussen twee cilinders in gescheurd, kop is al een keer gereviceerd dus wss vergeten na te trekken oid
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!