Hydrauliek olie word te warm

Dag,

Ik ben sindskort in het bezit van een arm klepelmaaier van het merk Bomfordt.
Ik heb er al enkele keren mee gemaaid maar ik merk dat de olie en de leidingen van de machine erg warm worden. Heeft iemand een idee waar dit aan kan liggen? De filters heb ik al na gekeken.

Bij voorbaat dank,

Gr. Jeroen Bosch

Deel dit topic

Reacties

David Bakker
Olie wordt warm , je moet je daar niet te snel druk over maken . , wordt de olie stroom niet ergens afgenepen . ? is de olie niet te oud ?
Arie_MF
@David Bakker precies, oude of verbrandde olie heeft niet meer de juiste eigenschappen en kan daardoor te warm worden. Of een bypass van de koeler (indien aanwezig) die open blijft staan, of een hydropomp/ motor met een te hoge lekstroom.
Koiter
Word de toevoer van de olie gesmoord bij de hydrauliekventielen? dat je bijv maar 80l/min hebt ipv 120?
jd user
Met klepelen is het heel normaal dat de olie best heel warm word.En olie kan ook heel warm worden.Heb je de thermometer al even in de olietank gehad?.....Een trekker motorblok is ook gloeiend heet ,dat je je hand er ook niet ophouden kan.Even aankijken en denk dat het meevalt.
3130ls
Zit er op het circuit geen oliekoeler?en heb je die al getest.?
deeremeneer
Waar baseer je op dat de olie te warm wordt? Meten is weten. Wat heb je aan de filters nagekeken?
Tom VB
Wat is erg warm?
BoschFarms
Filters zijn goed. En met warm bedoel ik dat ik het bedieningsblok met de hand niet meer aan kan raken, lijkt me niet helemaal normaal toch?
deeremeneer
@BoschFarms Als dat 40 of 50 graden is houd jij dat echt niet meer vast. Eerst meten want je weet eigenlijk helemaal niet of hij te heet wordt.
Wimsumar
Beste BoschFarms:

Quote Reactie van @BoschFarms:
met de hand niet meer aan kan raken

Zonder temperatuurmeting is er eigenlijk moeilijk wat van te zeggen.
40 graden voelt al flink warm aan, je handen wassen met 45 graden water houdt je niet vol en 60 graden (minimumtemperatuur voor heet water in bijvoorbeeld keuken of badkamer) is pijnlijk heet.
Als je afgelopen week hebt gemaaid bij buitentemperatuur van 30 graden, dan is niet verwonderlijk dat een hydraulisch systeem op een klepelmaaier (wordt de maairotor ook hydraulisch aangedreven? ) nog enkele tientallen graden verder in temperatuur oploopt.
Zit er misschien een minimale hoeveelheid in het systeem?

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hydrauliek olie en te warm geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
9
TREFWOORDEN