BELGISCHE PLOEG. (Geen grapje. )

Zou je denken dat alles wat anders kan aan een ploeg al is geprobeerd, de Belgische fabrikant Aerts komt past toch nog een aantal slimme verbeterpunten toe.
(Klik, in de [Lees meer-link], op een kleine foto voor grote reportage).

Originele beschrijving

De ploeg van de Belgische fabrikant Aerts is er eentje met een afwijkend ontwerp ten opzichte van de andere ploegmerken. Zo lijken de ploeglichamen aan de 'verkeerde' kant van het frame gemonteerd.

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste T.F.-ers: Bij Nederlanders stuift(!) voortdurend de wens werkzaamheden te combineren door de kop.
Sommige vindingen zijn ook slim. (Hiermee bedoel ik het "slim" uit m'n eigen dagelijkse (Friese) voertaal. Vrij vertaald: hoogmoedswaanzin. Of, 'Belgische' (grappige) oplossing loofklappen, aardappels schillen/in frieten snijden en grondbewerking in 1 werkgang).

En stoeven!!!!!

akkerwijzer.nl/aardappelen/nieuws/…
ares697
@Wimsumar hier draait een klepelmaaier voorop de verstekrooier van de loonwerker. Dat werkt mooi, ik ga ook liever niet nog eerst een keer met de loofklapper door de ruggen, zeker niet bij slechtere omstandigheden
Wimsumar
Beste Ares697:

Quote Reactie van @ares697:
zeker niet bij slechtere omstandigheden

Nee, dan moet je er voor hebben gezorgd dat het werk klaar is.
De prototypefrontklapper weegt 1.400 kilo en er wordt nog 900 kilo contragewicht aangeknoopt. Daar ben je nergens mee onder slechte omstandigheden. Maar ja, fabriekszetmeelaardappels worden eigenlijk al per definitie als steenkolen uit de grond gedolven.
Ik vraag me af, waarom niet eind augustus/begin september klappen en doodspuiten (net zoals poot- en/of consumptieaardappelen) en na een week afgeharde aardappels rooien met goed verwerkbaar dood loof.
newholland6640
@Wimsumar

Zijn ze dan al wel groot genoeg?
+2
Wimsumar
Beste NewHolland6640:

Quote Reactie van @newholland6640:
groot genoeg?

In het woord zetmeelaardappel komt de letter "i'' niet voor. Geen wonder, op praktykbedryven zet men bij de teelt van zetmeelpiepers de puntjes toch niet op de i. In 1980 werd al bijna 90 ton geoogst op proefvelden. Vandaag de dag blijft men er nog steeds verre van.
Als je denkt in september, met enkele tientallen procent groen loof nog opbrengst te winnen pis je naast de pot.
Natuurlijk, het is een belangrijke afweging vroegtijdig het loof te vernietigen. Het kost ongetwijfeld opbrengst, maar bespaard op ziekte (phytophtora)bestrijding. Heel belangrijk is de gemakkelijker rooibaarheid en kwaliteit van gerooide produkt.

Paar stukjes leesvoer:
Blz. 12 - 16.
Blz. 67 - 70.

kennisakker.nl/files/Boekpagina/…

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
11
TREFWOORDEN