Wilde zwijnen duiken op in bosgebied bij Hilvarenbeek (video)


HILVARENBEEK - Op de Roovert bij Hilvarenbeek is deze week een aantal wilde zwijnen opgedoken. Loonwerker Huub Hesselmans zag de dieren tijdens het maaien bij het Grote Ven en maakte een filmpje. ,,Normaal zijn ze erg schuw, maar nu kwamen ze voor mijn neus uit het hoge gras tevoorschijn."

Deel dit topic

Reacties

aad3040
Die dieren duiken steeds verder Brabant in, tot er ongelukken gaan gebeuren, deze dieren worden steeds brutaler en vormen straks een gevaar voor mensen die in de bossen of hei aan het fietsen of wandelen zijn.
De provincie roept wel we willen deze dieren niet , maar ondertussen wel een heleboel regels opstellen om de dieren niet te mogen schieten of anderszins op te ruimen.
De grote heren moeten anders naar Duitsland om op de zwijnen te kunnen jagen maar nu ze zo kort in de buurt zitten is dat toch wel ontzettend handig en goedkoop, geen hotel te boeken een uurtje rijden en ze kunnen aan de gang.
Zij die dieren houden moeten deze ook maar voeren en niet bij de land - en tuinbouwers het gewas op laten vreten.
JD6930
@aad3040

Er mag op gejaagd worden. 😉

Maar het zijn brutale niet bange beesten als je het zo ziet inderdaad. Tis dat je maaier naar de knoppen gaat als je doorrijdt anders zou ik zeggen, gewoon doorrijden. Of even wachten en jagers bellen die de daar bevoegde jagers op kunnen trommelen en met meerdere er op af en afknallen. Vossen gelukkig geen last van maar die worden dan ook goed beheerd door de jagers. Komen er teveel kunnen de jagers weer genieten.

Roovert ligt vrij dicht bij de bebouwde kom van beek. Als je de reacties leest...

Zou wel eens willen zien hoe men te keer gaat als hun geliefde gazon of hun o zo geliefde Vrijthof omgewroed wordt door die vieze beesten. 😉
jd user
Ik denk dat dit hetzelfde is met de welgemeende plaag van wilde ganzen.Overal roepen dat ze worden beschoten,maar via de achterdeur moet alles dat" wild" is ,blijven?.....Zelfs de steenmarter.Ik denk dat die nog meer schade aanrichten.Vooral materieel.
erik9831
@jd user zelfs de zetel van men 2120 vreten ze op ... van de auto constant men sproeiers lek, kabels, enz ... die steenmarters magen ze van mij 1 voor 1 afmaken. Helaas beschermd diersoort in belgië 😞
oldtimergek
@erik9831 1 tip, ze zijn gek op gevulde eier.
JD6930
@erik9831

Vossen waren hier in NL ooit tot weer best wat jaren geleden ook beschermd diersoort. Nu gelukkig niet meer, maar denk je dat de jagers daar iets om gaven?

De vossen populatie is hier best goed onder controle, altijd al geweest. Mede omdat de jagers die bijtbeesten ook niet in hun kippenhok wilden hebben en gewoon schoten als ze er een zagen, ze namen gewoon het risico. Scheelt dat de natuurliefhebbendeburgertjes toen nog een beetje binnen of rond de bebouwde kom bleven.
oldtimergek
Al mijn kippen zijn opgevroten door steenmarters. Mijn auto heb ik zo'n steenmarter pieper in laten bouwen. Al 2 jaar geen last meer gehad, althans bij mijn auto.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden gras , maaien , dieren en loonwerker geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
10