ZZP'ers / Zelfstandigen op TractorFan - Stel je bedrijf voor!

Ik was nieuwsgierig welke TractorFan leden er zijn die ZZP'er zijn of een eigen bedrijf hebben. Stel je bedrijf hier aan ons voor! (Gratis reclame :-))

Deel dit topic

Reacties

Tinus
Ik zal het spits afbijten:

Momenteel heb ik zelf 2 bedrijven: WebFarmer (waarbinnen ik websites 'ontwikkel') en AdFarmer (waarbinnen ik websites 'exploiteer'). Daarbij werk ik samen met Co Scholten en Alex Miedema. Daarnaast ben ik mede-eigenaar van een pand dat verhuurt wordt en een bedrijf dat een aantal webshops heeft, maar daar ben ik niet zo druk mee.
+1
@Tinus nu het daarover gaat heb ik een vraagje. Boeren.nu en prikkebord lijken verdacht veel op elkaar, maar ben wel benieuwd wat het verschil precies is en waarom het 2 pagina's zijn? Gewoon uit intresse 😀
Tinus
@ronald-deutz-fahr De gedachte daarachter is dat op Boeren.nu ook over landbouwtopics gepraat kan worden en dat daar alles in samenkomt. Komt nog niet helemaal uit de verf, maar ik ben eerst nog bezig met het vernieuwen van TruckFan. 😄
marc102
@Tinus hoe werkt dat adfarmer eigenlijk Tinus? Ik bedoel dat ik hier relatief weinig advertenties zie en ik denk niet dat ik ooit geklikt heb op de advertenties laat staan dat ik bewust naar een bedrijf ben gegaan vanwege een ad op tf of een andere site? Krijg je niet veel concurentie van fb ads en youtube?
Tinus
@marc102 Google heeft met Adwords een grote groep met adverteerders (waarvan ik er 'vroeger' ook een was) die daar hun advertenties in plaatsen en aangeven op welk trefwoord, binnen welke regio en / of aan welke doelgroep een advertentie getoond moet worden. Ook stellen ze in hoeveel geld ze over hebben voor een bezoeker (iemand die klikt) of een kijker (iemand die de advertentie ziet).

Stel je verkoopt iets online wat je bij elke verkoop 100 euro winst oplevert. Je weet op basis van je statistieken ook dat 3 van de 100 bezoekers op jouw website dat product koopt. Als je dan bij je advertentie in Adwords instelt dat je 1 euro per bezoeker wilt betalen dan heb je 3 bestellingen en 300-100 = 200 euro winst. 1 euro is slechts een voorbeeld, gemiddeld levert een klik mij 20 cent op.

Soms past je boodschap in de advertentie zelf, en is het niet noodzakelijk dat iemand klikt. Of je wilt gewoon dat mensen jouw logo overal zien. Dan kun je ook opgeven dat je 1 euro per duizend weergaves wilt betalen. Een voorbeeld van zo'n advertentie is "Stem tegen islamisering, stem SGP". Ik noem maar wat 😄

Op TractorFan heb ik diverse plekken aangegeven waar Google hun advertenties ook mag plaatsen. De opbrengst van deze advertenties is 30% voor Google, 70% voor mij. Google kijkt zelf welke advertentie zij verwachten dat het meest oplevert.

Persoonlijk vind ik de reclame vaak erg irritant en vaak ook niet relevant voor de bezoeker. Daarom zou ik het liefst van deze advertenties af willen. De eerste stap daartoe is al gezet. Bij dit topic zie je onder de inleiding een advertentie voor een website die door Co en mij gerund wordt: prikkebord.nl/topic/96124/ Daarmee zouden we ook van die rare popups af zijn, die op Android soms door Google getoond worden.
marc102
@Tinus bedankt voor de volledige uitleg. Ik merk inderdaad als ik gezocht heb naar autos dat ik overal die adverstenties zie.

Maar waarom wil je er dan vanaf want een site als tf zonder advertenties levert toch niks op? Niet dat ik hier met ads bestookt wil worden maar ik ben benieuwd hoe dit werkt
+1
Tinus
@marc102 Ik wil er niet persé van af, maar het is nu meerdere keren voorgekomen dat er via Google geadverteerd wordt voor malware (zie het 'rare popups' topic), dus ik wil een alternatieve bron van inkomsten kunnen regelen.
marc102
@Tinus reclame ala youtube? Waarbij youtubers van een bepaalde doelgroep apparatuur in bruikleen krijgen of sponsorgeld krijgen voor in hun filmpjes.
Inter633-SA
@Tinus Daarom heb ik adblocker op mijn pc 😃
+1
lucas
Melkveehouderij met 80 koeien 😄
+2
Alex Miedema
Twee en een half jaar lang ben ik uitsluitend met mijn ZZP-schap als bedrijswagenjournalist/social marketeer/al het andere wat ik leuk vind om te doen, met als spillen alexmiedema.nl/ en truckfan.nl/. Daarnaast heb ik sinds juli dit jaar ook nog een hele leuke baan op de marketing-afdeling van Kleyn Trucks ( kleyntrucks.nl/ ) . Daardoor staat het ZZP-en op een wat lager pitje, maar ben ik in de zeer luxe positie dat ik alleen dingen hoef te doen die ik echt leuk vind.
+1
a3vandiejen
A van Diejen Lijmwerken. Werkzaam als ZZP er.
Staat eigenlijk al in mijn profiel maar ik lijm kalkzandsteen elementen [ grote blokken] die we met een lijm kraantje zetten. Sta altijd in de meters en heb nu tot volgend jaar oktober werk voor Groothuis bouw.
+1
Inter633-SA
@a3vandiejen Wij doen het grondwerk voor groothuis 😃
a3vandiejen
@Inter633-SA Andre Boogaard zit op de kraan bij groothuis, zitten jullie in een bepaalde regio?.
Mijn maat en ik zijn de ploeg voor het zuiden met lijmen. Jullie [ bedrijf ] komt uit zeeland denk ik, dan ben ik jullie al een paar keer tegen gekomen.Met een groene BE combi.
+1
Inter633-SA
@a3vandiejen Ja klopt! Dat zijn wij. We komen niet uit zeeland maar uit oostvoorne, dat is wel richting die kant. De groene BE combi is inmiddels in geruild voor een daf oprijwagen 😉
mklok
@Inter633-SA werk je bij Pieter langedoen?
a3vandiejen
@mklok Ja dat zijn ze. Die kom ik regel matig tegen, altans een jongen die er voor werkt.
Doen zo af en toe funderingen aan vullen waar ik zit.
+3
fendt2015
Grondverzet en Machineverhuur Mark van der Loo Berkel-Enschot is een bedrijf werkzaam in alles maaien,frezen,schudden,dijken,hijskranen,dumpers,tractoren,mestbreker
met al 25 jaar ervaring doen we van alles we staan nu al voor uw project klaar!!
+1
teunis
Loonbedrijf Teun Vos
Zzper in de grond,weg en waterbouw

Kleinschalig loonbedrijf waar ik nu zoon 7jaar mee bezig ben
+1
valmet 605
Christiaan Smit eigenaar van Landschapsbeheer Smit facebook.com/Landschapsbeheer-Smit-803864432970545…

Zzp aanpakker in diverse vlakken met name maaien van Nwegen en specialisme vellen van bomen.

Aannemer op het vlak van bosprojecten en wat verder zich voordoet.

Toekomst mogelijk meer verhuur van een tuinbouw kniktrekker in het groen.

Als de kans zich voor doet ook ontwikkelaar van oplossingen met name op het vlak van gebruiken van eigenschappen van materialen en toepassen van groen.
+5
erik9831
Sinds 2011 zelfstandige als tuinman onder de naam Tuinen Eron. Door een hernia was dit de afgelopen 3 a 4 maanden niet meer mogelijk (sinds eind augustus terug beter)

Daarom sinds vorige week een job gezocht, waardoor ik (normaal) tot de grote vakantie 17u in de week actief ben als leerkracht praktijk automechanica.
+4
Albert Peters
In. 1968 begonnen als eigendraaier met 1 trekker met op bouwkraan .In 1970 voor KAvDaalen gaan draaien .Na1jaar kreeg ik verkering met zijn dochter .Later nog een kraantje En zo door tot 12.in1986 gaan minderen tot2006de laatste medewerker weg ging.Toen ZZPer met 1Kubota 91-3 tot2012en ik niet meer lopen kon kubota verkocht. na 9 maanden en een nieuwe heup weer gezond.Daarna alsZzp grondwerker actief voor nog steeds actie bij KA vDaalen . Ben nu bijna 69 geniet nog steeds van mijn werk
+1
a3vandiejen
@Albert Peters Mooie loop baan, ziet U de dochter van KA v Daalen nog steeds.
+1
tractortje
Trotse eigenaar van Lori tuinzorg: onderhoud van tuinen, kleinschalige afbraakwerken, beetje miniloonwerk 😃
+1
Dennis_dB
Sinds 2012 werk ik als zzp'er. Het eerste halfjaar voornamelijk in het agrarisch loonwerk. Nu alleen nog in de zomer tijdens de graszaad- en tarweoogst. In de loop van de tijd ben ik steeds meer technisch werk gaan doen. Ik ben nu voornamelijk actief in het onderhoud en reparatie van landbouwmachines, grondverzetmachines, heftrucks. Verder doe ik nog wat constructiewerk en een beetje handel in alles wat op mijn pad komt.
+2
ford7740
Ik ben zzp in agrarische loon/grondverzet en tuinhouder veehouders.Ik heb mijn eigen bedrijf opgebouwd in 2015 en nog met veel succes hard aan het werk.
+3
mklok
Sinds 1998 begonnen als machinist eigenaar. De laaste 3 jaar gespecialiseerd in het hijswerk met een graafmachine met hijsfunktie in de industrie. Daarnaast doe ik nog veel chauffeurs werk op de trekker en vrachtwagen. E en druk bestaan maar wel leuk.
+2
JoramH
Inmiddels al weer 3 jaar bezig met www.StalZicht.nl als 2e tak naast mijn eigen melkveehouderij met 90 koeien. Ik richt me met StalZicht op boeren die hun erf willen bewaken of hun dieren in de gaten willen houden.
+6
RPCounty
Eigenaar Pit Parts. Handel in en verkoop Ford en Fordson. Import en distributie van County en Roadless onderdelen. Op het moment bouwen we aan een nieuwe loods/werkplaats zodat we in de toekomst ook de reparatie van deze merken gaan oppakken.
a3vandiejen
@RPCounty Volgens mij heb je van je hobby je beroep gemaakt, dat vind ik heel knap.
Zo makkelijk is dat niet.
+1
RPCounty
@a3vandiejen ja adrie. Dat klopt. En elke dag met veel plezier en passie.
+1
valmet6400power
@RPCounty

O kijk is! Toestemming gehad van het parlement om uit te breiden? 😄
+1
RPCounty
@valmet6400power haha dat was nooit een probleem. Maar de kans deed zich voor om een bedrijf hier dicht bij in de buurt over te nemen. Dat hebben we er af geveegd en nieuw op gezet.
valmet6400power
@RPCounty

Haha okee! We komen wel weer een keer langs als de toko vol staat 😄
+2
jorn wijthmen
Nu 6 jaar zzp'er, melk bij een aantal melkveebedrijven en zit veel in het grondverzet zoals tuinen afslepen en inzaaien met minitrekkers, ook veel minikraanwerk zoals het aanleggen van mountainbike paden. daarnaast ook veel gewerkt voor Lely met robots plaatsen maar die hebben nu niet zoveel te doen...
ook zit ik elk jaar ong. 1,5 maand bij me oom in Roemenie die daar 130 koeien melkt. nu voornamelijk alles wat met de hakselaar te maken heeft die hij vorig jaar heeft aangeschaft, beetje mijn hobbyding. daarvoor helpen het bedrijf opbouwen zoals de melkput geinstalleerd en beton gemaakt.

zelf heb ik ook een kleine loonwerk tak bestaande uit:
gras schudden
gras harken
grasland woelen en verhuur deze machine ook
grasland doorzaaien
verhuur van een mobiele kraan met en zonder machinist

probeer wat dingen te doen die niet elke loonwerker hier op de hoek heeft.

al met al loopt het best maar zit nu met een gebroken arm dus op het moment heb ik tijd zat om de werkplaats is op te ruimen
+1
Fendt926Driver
@jorn wijthmen nou sterkte net je arm. Maar je hebt nu ook plenty tijd voor traktor fan.
vorig jaar had je een topic voor een zelfrijder hakselaar. Welke is het geworden. En van wie heb je hem gekocht in welke uitvoering?
jorn wijthmen
@Fendt926Driver het ergste is nog dat die gebroken arm komt van die hakselaar. vorig jaar net voor de mais een john deere 6910 gekocht met 4,5 m grasbek (staat wel bij me fotos). gekocht van werner van gestel. ding op de vrachtwagen naar roemenie daar wou ik hem er af rijden en was ineens de tank leeg, slimste was dat ie in nl nog halfvol zat...
zaten te zoeken naar een 6 rij afhankelijke bek maar er was weinig te koop en de tijd begon te dringen dus toen toch maar een 6 rij kemper gekocht achteraf ook blij van, stukje duurder maar hakselt vele malen mooier met kromme rijen en in de heuvels.

met de hakselaar van begin af aan veel elektrische storingen, alles wat automatisch wa er af gegooid en ging al stukken beter, daarna nog wat lagers eruit en van de maisbek vorig jaar een lager en dit jaar weer een ander. 2 weken terug aan het hakselen en toen weer een andere storing. super mooi werk om te doen maar toch wel veel sleutelen en toch ook aardig onderhoud, maar we kennen hem langzamerhand al stukken beter. een tip als het niet (me oom kon niet anders) hoeft koop nooit geen hakselaar als je daarmee denkt goedkoper af te zijn dan dat je het de loonwerker laat doen.
Fendt926Driver
@jorn wijthmen nou die tip komt een beetje laat. maar onze eerste hakselaar (ook een john deere) hebben we echt geen plezier van gehad. zeg wel eens dat we alleen de voor ruit nooit hebben hoeven vervangen en verder ging zon beetje alles kapot wat er maar op zat. wat een verschrikkelijk kl******te ding.

hakselen nu al weer 12 jaar (bijna) storings vrij met een claas 690 ongeveer 30 ha mais en 70 ha gras per jaar en durf wel te stellen dat we stukken goedkoper uit zijn dan dat ik het de loonwerker zou laten hakselen. en kan beginnen wanneer ik wil en waar ik wil.
a3vandiejen
@Fendt926Driver Mooi duidelijk verhaal.
+2
Fendt926Driver
@a3vandiejen ik hou van grote duidelijke verhalen. steek je nog eens wat van op.....
a3vandiejen
@Fendt926Driver Dat is precies wat ik bedoel, ik ben geen boer of loonwerker maar vind het altijd interessant .
jorn wijthmen
@Fendt926Driver me oom liet het eerder de mais hakselen door een roemeeen met een 690 maar die had ook nog wel eens problemen, die kerel had een 4 rij afhankelijke bek waar nog wel eens wat mee was en er waren nog wel eens problemen met de koeling. maarja moet er wel bijzeggen dat het een roemeen was en er hij pleegde te weinig onderhoud aan de bek en ook aan de machine denk ik. grootste punt is toch wel dat je er gewoon dom geluk mee moet hebben is mijn mening.

net wat je zegt het grote voordeel is dat je alles zelf in de hand hebt en zelf kunt weten wanneer je begint. me oom heeft er ook zeker geen spijt van dat ie zon ding heeft alleen al om deze twee punten. als er een wagen kapot is of er is wat met de hakselaar dan stoppen we gewoon en gaan de werknemers andere dingen doen. dit jaar toch een wagen erbij ingehuurd ging wel mooi maar moest nog wel veel wachten af en toe maarja dat maakt dan ook niet zoveel uit zijn we gewoon een dag langer bezig. als alles mooi liep reden we met 3 opraapwagens en een kieper. maarja het is daar allemaal stijl en in de heuvels en dan gebeuren er nog wel een rare dingen wat dan weer net gek zat gaat. als je het leuk vind om te zien? me tante houd een website bij en schrijft voor melkvee. www.menm-in-roemenie.nl

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
43
DEELNEMERS
22
WEERGAVES
18