Illustratie van:
28

Waarom is een Zetor zo goedkoop?

Beste,
Ik zit met een vraag, waarom zijn zetor tractors zo goedkoop?
Is dit rommel?
Of vind je er gewoon geen stukken van

Deel dit topic

Reacties

+1
T is een zetor?
Onderdelen vinden is geen probleem
Ik had vroeger alleen schrik wanneer ik hem starte, dat ik het einde van het werk wel haalde.
Tractor was zeker niet slecht, maar onbetrouwbaar na enige jaren.
Ik praat over een trekker van 15j met weinig uren. De nieuwe zijn misschien beter.

Toch ben ik overgeschakeld naar Fendt van oudere leeftijd maar betrouwbaar.
@brimar ik vindt die nieuwe zetors wel mooie trekkers. zeer compleet en een minder duur dan een merk als fendt.
+3
Zetor's zullen iets goedkoper zijn omdat (ik denk dat het daar aanligt) er geen dure ontwikkelingskosten, en productiekosten zijn, ook marketing was lang een ondergeschoven kindje.

Zetor's zijn zeker geen rommel, rijden hier al decennia Zetor, nog geen enkele gehad met serieus veel geklungel. De vorige draaide +-15000 uur met geen mankementen, enkel een koppeling en een aftakaslager begaven het, dat laatste was reden tot inruil, de dealer voorspelde andere mankementen en dat kan niet, een trekker moet elke dag voor ons klaarstaan ongeacht wat dan ook, en dat doen Zetors bij ons altijd. Nu is er een Forterra 9641 aanwezig, alleen een lekke koppelingscylinder gehad, lekke koppakking en een kapotte relais zorgde voor problemen. Koppeling slipt wel vaak mee, maar om nu te zeggen dat de koppeling slecht wordt, nee dat valt reuze mee. Onderhoud van een Zetor kost ook (vergeleken met andere merken) geen drol, en onderdelen worden nog heel lang door gemaakt. Zodat je ook je oude Zetor gezond kunt houden.
@ZetorTwente ben dan wel een fendt man. maar ik vindt die nieuwe zetors en vooral de kubota wel steeds mooiere trekkers, vooral de kubota op de kleur na een prachtige trekker met alles erop en eraan zf variobak, electronische ventielen alles ergonomisch gemaakt. en bergen overzicht.
Wij hebben vroeger jaren een 6211 gehad,nooit grote problemen.
Alleen inschakeling Aftakas was niet zo'n sterk punt.
Mooie grote en ruime kabine met bijrijder stoel en nep lederen bekleding.
+2
Rommel is het zeker niet, heb in het verleden eens 2 maanden stage gelopen bij een bedrijf met Zetors. Het heeft niet het comfort en gemak van de westerse merken, maar het is gewoon degelijk en eenvoudig en dan zeg ik: "wat er niet op zit, kan ook niet kapot gaan" Heb destijds gewerkt met een 8540, was net nieuw toen, enige nadeel wat ik me herinner was het onlogisch schakelpatroon van de bak. Verder een oudere 7745, stug, maar sterk, een 3511, oud, maar was ook een handig 2wd trekkertje voor de kleine klusjes.

Verder zijn tegenwoordig de prijzen van nieuwe Zetors ook niet meer super goedkoop en verder heeft het de laatste jaren nogal gerommeld met de importeurs, dat heeft Zetor in NL wel het nodige marktaandeel gekost.
@walker1

Tja, wat is onlogisch? Als je bijv. voor het eerst met een ongesynchroniseerde Ford rijdt kan het ook zijn dat je dat onlogisch vindt 😉
@Ritchie

Haha ford is mooi 👍
@newholland6640

Mensen die voor het eerst met zo'n bak rijden vinden Ford meestal ff niet meer zo mooi 😂
Toen de muur er nog stond en ze uit Tsjechoslowakije kwamen, zullen de lagere kosten voor productie sterk meegespeeld hebben (schijn economie van het Oostblok en belang bij westerse valuta?).
+1
@jammermaarhelaas Ja in de loop der jaren is Tsjechië wel duurder geworden, ik ben er meerdere keren geweest en zeker tussen de 1e en laatste keer vond ik het wel een behoorlijk prijsverschil, maar ook verschil in hoe het land zich in het algemeen ontwikkeld heeft.
Ze hebben gewoon een slechte naam op de een of andere manier er word al snel gezegt dat het goedkope rommel is, Maar als je een zetor ook gewoon netjes onderhoudt valt er ook goed mee te werken, & kunnen ze net zoveel uren draaien als de merken die goed bekend staan.
T is natuurlijk geen fendt als het om comfort gaat maar het zijn prima trekkers verder
Zo goedkoop zijn de nieuwe zetors trouwens ook niet meer 😅
+6
Zetor goedkoop??andere merken zijn te duur
Bij ons draait de zetor ook alweer 19 jr en bevalt nog steeds erg goed, rijdt lekker, is zuinig en we hebben er nog niet heel veel onderhoud aan
Hier paar honderd meter verderop zat een dealer maar die is na een paar jaar weer met het merk gestopt, teveel problemen en ook met de importeur. Hier reden 3 Zetors rond, ze hebben ze allemaal na een paar jaar weer ingeruild op een gebruikte Deutz of Fendt. Koppelingen en aftakaskoppelingen lagen er ook regelmatig uit, soms al na 800 uur. Maar goed zal allemaal wel aan de gebruikers liggen..
@Husqvarna

Ik kan me niet voorstellen dat minder net gebruik de aftakaskoppeling na 800 uur kapot doet gaan
@newholland6640
Nee, laatste is trouwens retour gegaan naar importeur omdat er electronisch probleem was wat ze niet konden oplossen..
Maar typ hier in de zoekbalk maar eens "Zetor koppeling" in 😄
+1
Ze zijn zo goedkoop omdat je later nog duur uit bent aan reparatie's nee liever een tweedehands goeie metk trekker dan een nieuwe zetor .
Deutz en fendt endergelijke zijn teduur, maar op zetor loop je leeg.
@Ursus en deutz Deutz en fendt en dergelijke zijn duur ? Neen, hou het maar op Fendt is te duur. 😄

Deutz is nu ook niet het duurste merk ... Ik vermoed prijs kwaliteit is Deutz 1 van de 'betaalbare' merken nog.
@erik9831 ik denk dat je daar wel gelijk mee heb.
+2
Ach, op elk merk is wel wat aan te merken en ze hebben ook allemaal wel eens een mindere serie gebouwd. De één heeft ooit eens een Zetor gehad en het was eens maar nooit weer, terwijl een ander er al z'n hele leven mee werkt, er meerdere heeft, of gehad heeft en er goed tevreden over is.
Zetor heeft lang niet zoveel luxe als een fendt of john deere. meestal worden zetor ook niet op michelin banden geleverd dat scheelt al bult geld en het uurloon in die landen is wat lager als west europa maar daat is het leven ook wel wat goedkoper.
@sjonnies over het algemeen worden trekkers niet meer met Michelin geleverd mits je der om vraag 😉 elke vertegenwoordiger wil mee kunnen komen met prijs en dan is een continental/mitas bandje net zo.geschiky voor een veeboer als er niet over t merk banden gesproken wordt. Deutz leverde standaard continental/mitas
@casejxu

VInd mitas ook mooi indd
+1
Hier een zetor 6211 25 jaar geleden nieuwe gekocht nu een koppeling en een setje banden vedder altijd starten geen probleemen !
@Gert-van-den-pol
Mijn oude buurman had er ook een, en daar rijd ie ook nog steeds mee rond.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landbouw miniaturen 1:32 Zetor en hebben de trefwoorden rommel en goedkoop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
28
DEELNEMERS
18
WEERGAVES
21
ONDERWERPEN