Massey Ferguson 135 - Nieuwe bussen steken uit, vangt koppakking dit op?

Ik ben een perkins 3.152 aan het reviseren. Ik heb de oude bussen eruit gehaald en nieuwe gemonteerd. Alles perfect schoongemaakt voor de nieuwe bussen er weer in te persen.

Nu voel ik met mijn nagel een miniscuul randje. Als ik er een metalen lineaal overheen leg zie ik dat de bussen een heel klein beetje verhoogd in het blok liggen. Is echt maar een fractie.
Stom genoeg heb ik de originele bussen hier niet op gechecked. Ik heb niet het idee dat het onderblok eerder gevlakt is, maar zeker weten doe ik het niet.

Voor ik de boel weer in elkaar draai even een check; is dit normaal en vangt de koppakking dat verschilletje op? Hoop dat jullie het weten.
Hanjelle

Reacties

+1
Wimsumar
Beste HanJelle: Reken maar dat er een montagevoorschrift is voor deze zogenaamde overstand van de cilinderbussen t.o.v. het cilinderblok.

Lees pdf blz 3:

tanadam.nl/site1/files/…
Hanjelle
Dat is een heel duidelijk verhaal. Ik heb even rondgezocht op internet maar kon geen gegevens vinden van overstand van een perkins. Meting wijst uit dat de overstand minder dan 0,1mm is. Ik ga er maar van uit dat de koppakking het kleine verschil kan opnemen. Dank voor je advies. De motor zit in een shovel en ik moet er niet aan denken deze door verkeerde montage nogmaals er uit te moeten halen. Is nogal een klusje...
+1
RPCounty
Dat is een prima maat. Je kunt ze beter 0.10 boven het blok hebben dan vlak of er onder. Dan heb je na een paar honderd uren een doorgeslagen koppakking. Ik meen zo uit mn hoofd dat de max maat 0.12mm is. Dus geen paniek.
Hanjelle
@RPCounty dank voor de geruststelling! Wilde het toch even zeker weten voor ik de motor weer in de machine plaats!
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 135 en hebben de trefwoorden Koppakking , bussen , cylinderbussen en cylinderkop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!