Illustratie van:

New Holland 6640 - Aandrijving voorwielaandrijving geeft problemen

Hallo mede tf-ers.

Ik heb een New holland 6640 sle waarvan er iets in de versnellingsbak kapot is. Ik heb pas met de trekker gereden en toen viel mij op dat hij een apart schurend/rammelend geluid in de versnellingsbak maakt. Ik heb daarna de tussenas van de 4wd er tussenuit gehaald. Toen ik aan de 4wd stomp uit de versnellingsbak draaide kon ik de as ongeveer een kwartslag draaien. Daarna heb ik de olieaftapplug er even uitgedraaid, daar zaten grove stukken metaal aan.

Het komt er dus op neer dat de versnellingsbak uit elkaar moet. Nu is mijn vraag aan jullie, komt dit probleem vaker voor en hoe kan ik het makkelijkst de versnellingsbak er tussenuit halen, kan ik hem het makkelijkst voor de cabine splitsen of is het handiger om de achterbrug er achterweg te halen?

Mvg Harm

Deel dit topic

Reacties

nhmonteur
De as van 4wd kan je altijd een kwart slag draaien. Dus die hoeft biet kapot te zijn.
Maar trek eerst maar die stomp eruit van de 4wd. Ff die grote segering weghalen en kan je het huisje wat er achter zit met een grote schroevendraaier of bandijzer er zo uit halen. Daarna kan je het pakket van de 4wd eruit pakken. Kijk dan of de nokjes die tegen elkaar aan komen nog mooi recht zijn. Het wil vaker gebeuren dat deze hoekjes er helemaal af zijn. Ook ff kijken of het tandwiel van het pakket en het tandwiel in de bak ( kan je door het gat heen zien) niet kapot is.
Maar ik denk dat die nokjes weg zijn als ik je verhaal zo lees.

Wat je dan kan doen is nieuwe onderdelen monteren, of de nokjes weer netjes recht afslijpen en zorgen dat ze goed tegen elkaar aan komen. Dit moet je wel ff goed proberen anders draagt het tandwielen maar op 1 nokje en dan is die zo weer kapot.

Succes
armpie
@nhmonteur Ik heb vanmiddag even het 4wd pakket eruit gehaald. De nokken van de zuiger waren inderdaad wat schuin afgevreten, aan de nokken van het tandwiel is niks te zien. Zou het kunnen zijn dat door lekkende afdichtingen de 4wd lichtjes aanloopt en dat dat het geluid veroorzaakt?
nhmonteur
@armpie dat zou kunnen, moet je ff het lager verwijderen en dan kan de zuiger er af. Ook nog gekeken of het tandwiel in de bak nog goed is?
En let erop bij het monteren van het 4wd pakket dat het plugje in de as goed om zit. Hij hoort met de schuine kant naar binnen te zitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland 6640 en hebben de trefwoorden versnellingsbak en voorwielaandrijving geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
3
DEELNEMERS
2
WEERGAVES
14