Safim hydraulisch Remventiel BV201128

Bij Kramp kan je Remventiel BV201128 van Safim vinden, deze zijn beschikbaar met 3 verschillende plunjers, wat is het verschil tussen deze drie, en waarom de ene of de andere gebruiken?

Deel dit topic

Reacties

Valtra-Fordpower
Hoe groter de remplunjer, des te sterker is de remkacht op de wagen.

De diameter is een beetje afhankelijk hoeveel last je gaat trekken, ofwel is het een trekker van 200pk of eentje van 70pk.
Favorit614
Quote Reactie van @Valtra-Fordpower:
De diameter is een beetje afhankelijk hoeveel last je gaat trekken, ofwel is het een trekker van 200pk of eentje van 70pk.

Fout, de last is in verhouding normaal gesproken het zelfde.

Maar de diameter vd plunjer moet wel overeenkomen met wat de rem vd trekker missen kan aan remolie.
Of hij remt als je de rem al aanraakt, of je trapt het pedaal tot onderin toe weg voor dat hij remt.
Het laatste lijkt me niet wenselijk.
Dus kun je beter bij je dealer informeren welke bij je trekker geschikt is
redeagle14
Normaal werkt bij de meeste trekkers een plunjer van 16 perfect en de knop op stand 2 max. 70 bar en dat is genoeg voor de meeste wagens. Anders druk je de trommels uit elkaar. En de 16mm en 12mm van Safim werken ook goed met de drukgever in de remstang bij een mechanisch geremde trekker.
valtra1
Dank voor de gedetailleerde info, direct de nodige informatie zonder dealer lastig te vallen.
redeagle14
@valtra1 Wel opletten, de Safim ventielen zijn standard geschikt voor minerale olie en voor DOT moeten er andere O-ringen in. Die staan er bij Kramp in de webshop onder vermeld.
valtra1
@redeagle14 Wat is dan het verschil tussen minerale olie en DOT in gebruik, werkt het één beter of slechter dan het ander?
redeagle14
@valtra1 dat is wat de fabrikant wil. Tegenwoordig is het bij de meeste trekkers mineraal zoals LHM bij New Holland. DOT3 of 4 werd eerder veel toegepast.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden remventiel en safim geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
7
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
12
TREFWOORDEN