Takeuchi TB007 - Tracks inschuiven werkt niet goed

Goeie dag,
Ik heb een takeuchi tb 007 aangeschaft. Opzich werkt die perfect, alleen als ik de tracks wil inschuiven gaat links wel en rechts niet.(ook al geprobeerd met links of rechts in de lucht) heeft iemand ervaring met een dergelijk probleem?

Is er toevallig ook iemand in het bezit van een handleiding of iets dergelijks. Zitten nog 2 hendeltjes waarvan ik de functie niet kan vinden

Mvg Robbert
robbertk

Reacties

erik9831
Bij men kuboto is het zo, dat eerst links ingaat en dan rechts pas naar binnen gaat als de linkse al op zijn plek is.

PS: proficiat met je aankoop 😄 Toch eentje gevonden dus.
robbertk
@erik9831 jazeker eigenlijk een beetje onverwacht op een veiling.(zonder te kijken gekocht) en op dit euvel na doet alles het perfect

@mklok dat had ik idd al gezien dat die dat wel fijn vindt. Maarja links gaat dus wel en rechts helemaal niks, en heb ook eigenlijk niks voorhanden om dat ding goed in de lucht te zetten, om is goed naar de cilinder te kijken. Ik had al wel het vermoeden dat ze aan elkaar verbonden zijn, dat zou moeten betekenen dat er rechts wat roest dwars zit of iets dergelijks.

@Tom VB dat hendeltje had ik snel genoeg gevonden, ding opgehaald en natuurlijk gelijk ff alle knopjes en dingen proberen he😂
mklok
Is eigenlijk altijd verstandig om de kraan in de lucht te zetten om je tracks naar binnen of naar buiten te zetten. beter voor je cilinder ook. En de lichtste gaat altijd eerst. Dus ze gaan niet allebei tegelijk.
Tinus
+1
robbertk
@Tinus helemaal geweldig tinus, je bent weer is mijn held. Ik had al aardig wat gegoogled, maar ik kon het niet vinden.
Tom VB
Altijd in de lucht idd.
Er zit een hendeltje ergens op/bij de vloerplaat waarmee je een kraan bediend welke de oliestroom van het schuifbladje naar de rups-verstel cilinder stuurt. Dan bedien je de rupsverstelling dus met je schuifblad hendel.
Succes
fendtjuh
Met beetje geweld de boel uitschuiven en daarna goed schoonmaken en smeren. Waarschijnlijk te weinig gesmeerd.
robbertk
@fendtjuh tja probleem is alleen dat die volledig uitgeschoven vast zit. Probleem zit dus in het stukje waar je niet bij komt. Zou wel kunnen proberen met geweld in te schuiven.
Tom VB
@robbertk
Kans is aanwezig op teveel speling op de kokers, waardoor hij haakt op t eind.
Wimsumar
Beste RobbertK:

Quote Reactie van @robbertk:
vast

Werkt het (electro)hydraulisch ventiel wel?
robbertk
@Wimsumar links schuift wel in. Ik heb nog niet onder dat ding gekeken, maar ik gok er op dat er 1 cilinder zit die aan beide tracks verbonden zit
Wimsumar
Beste RobbertK:

Quote Reactie van @robbertk:
1 cilinder

Is er dan ook maar 1 bedieningsfunctie ("knop") voor in-/uitschuiven? Wellicht is het volgorde gestuurd, dus, beslist of links, of rechts, eerst?
Ook kan ik me goed voorstellen dat er veiligheidsvergrendelpallen in het systeem zitten om de cilinders te ontlasten en/of onverhoopt in-/uitschuiven te voorkomen.
Tom VB
@Wimsumar
Nee niks van dat alles Wim
Wimsumar
Beste Tom VB:

Quote Reactie van @Tom VB:
niks van dat alles

Ehhh,... heeft links en rechts elk een eigen in-/uitschuif-bedieningsventiel? Of toch gelijktijdige werking d.m.v. 1 ?

Vervolgens:
Zitten er slangbreukbeveiligigen en/of terugslagkleppen op de cilinders (die zouden dicht kunnen slaan)?
Tom VB
@Wimsumar
Nee. Ja. Nee.
casejxu
@robbertk op spanning zetten hydraulisch en dan met gepast geweld met een hamer en een stuk stevig hout kloppen
+1
robbertk
Probleem is trouwens opgelost, er was wel extreem geweld voor nodig. (Weer een voorhamer gebroken😂 )
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Takeuchi TB 175 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!