David Brown 990 - David brown start niet en gooit motor niet rond

Mijn David Brown start niet meer en hij gooit de motor niet meer rond, hij heeft een hele tijd stil gestaan dus ben ik een nieuwe batterij gaan halen maar dit haalde niets uit.

Deel dit topic

davidbrown1993

Reacties

valmet6400power
Zou kunnen zijn dat de startmotor vaststaat? Eventueel met een niet ijzeren hamer er een paar tikken op geven. Hoor je iets klikken als je wil starten of gebeurt er uberhaupt niks?
davidbrown1993
Er gebeurt helemaal niets... de eerste dag gooide hij hem 2 seconde rond, ik dacht dat de batterij kapot was en toen heb ik een nieuwe gehaald en de volgende dag gebeurde er niets meer.
valmet6400power
Misschien weet @Wimsumar hier wel meer over?
davidbrown1993
Beste Valmet,

De tractor loopt terug bedankt voor jullie tips, mijn excuses dat ik het topic meerdere keren heb geplaatst mijn pc liep vast. Hoe verwijder ik de andere topics ik ben nieuw op deze website.
Wimsumar
Beste DavidBrown1993:

Quote Reactie van @davidbrown1993:
De tractor loopt terug bedankt voor jullie tips,

Waardoor werd het startprobleem nu veroorzaakt?


Quote:
mijn excuses dat ik het topic meerdere keren heb geplaatst mijn pc liep vast. Hoe verwijder ik de andere topics ik ben nieuw op deze website.

Een soort van onverlaat-webmaster heeft de andere topics al verwijderd en daarbij, laten we maar veronderstellen, per abuis ook onder andere een reactie van mij.
N.B.: In mijn reactie adviseerde ik o.a. de bedrading te controleren.
De reactie van Echte844 was:
Vraag 1 zit de motor niet vast. Als de motor vast zit kun je er een startmotor op 380 aan zetten en er gebeurd nog niets. dus eerst kijken of er beweging in de krukas zit. Kun je hem wel starten door aan te trekken met een andere trekker? Als dat lukt weet je dat het een electro probleem is.
En van Erik9831:
Starter kan ook vast zitten, door condens kan hij binnenin wat roesten en zo vast komen te zitten.


P.S.: Het lag niet aan jouw p.c. dat het topic meermalig werd geplaatst. 1 X klikken om het topic te plaatsen/starten was echter genoeg geweest als je iets geduldiger de (trage) werking van de site had afgewacht. 😉
davidbrown1993
@Wimsumar
De kabel van het contact naar de startmotor zat los dus het was enkel inpluggen en hij ging weer, ik heb hem nog wel ontlucht en de dieseltank zuiver gemaakt. Nu start hij onmiddelijk. bedankt voor de reacties
valmet6400power
@davidbrown1993

Super! Eventueel nog leuk om fotos te plaatsen hier 😄
3130ls
Massakabel maakt goede massa?
Je zou eens kunnen proberen het een schroevendraaier op de startmotor.
davidbrown1993
De David Brown staat er nu ook op, zoals je kan zien is er nog wel wat werk aan 😃 tractorfan.nl/user/52230/…
856xlih
@davidbrown1993 is het echt un 990

Als ik de foto's bekijk lijk mij ut un 880
Teminste ik zag op de foto's dat het un 3 cilinder is
akkermopet
@856xlih Dat heb je goed gezien, het is ook een DB 880.
856xlih
@akkermopet oké ik doch al
valmet6400power
@davidbrown1993

Heeft een mooi tijdje buiten gestaan of lijkt dat maar zo? 😄
davidbrown1993
Twee jaar stil gestaan 😃 ongelooflijk wat die dingen kunnen verdragen
valmet6400power
@davidbrown1993

Geen water enzo in de achterbrug dan?
davidbrown1993
Dan had ik het verkeerd, er is over de stickers heen geverfd, en in het inschrijvingsbewijs stond ook alleen maar david brown.
davidbrown1993
Er zat inderdaad water in maar ik heb een heel klein gaatje geboord om het water/ roest er uit te laten lopen vandaag is de koeling wel kapot gegaan. Ik verzette de tractor en ineens een luide knal ging ik kijken is die ''propellor'' en riem eraf geschoten.
davidbrown1993
Iemand een idee hoeveel kosten dit worden?
valmet6400power
Ventilator bedoel je? Zijn die bouten gewoon losgelopen of is de poulie waar de ventilator opzit afgebroken? Dat scheelt nogal
davidbrown1993
De ventilator is er af, de staaf waar de ventilator aan vastzit zit nog wel in de motorblok er zit wel veel speling op je kan hem op en neer draaien maar je kan hem er niet uittrekken.
Wimsumar
Beste DavidBrown1993:

Quote Reactie van @davidbrown1993:
veel speling

Vermoedelijk moet de (versleten) waterpomp vernieuwd worden.

histoparts.com/nl/webshop/…

P.S.: Zit er wel koelvloeistof in de motor/radiateur?
davidbrown1993
@valmet6400power Denk je dat het nodig is de waterkoeler te vervangen of zou het opgelost als ik hem gewoon terug vastdraai. Doordat de ventilator los schoot is de radiator ook kapot dus die moet ik zowizo vervangen.
erik9831
@davidbrown1993 zien wat een nieuwe kost en hoeveel het kost voor hem te laten herstellen. Kan op vlak van prijs misschien ook wel een verschil opzitten. Weet niet meer van waar je ergens was, maar in tienen zit nog een degelijk bedrijf die ze kunnen herstellen.
davidbrown1993
@erik9831 Ik ben van Molenstede dus dat is niet zo ver mij maar ik wil eerst zelf proberen hem te vervangen. Op histoparts zag ik net dat een waterpomp 100 euro kost dus zijn de kosten niet.
valmet6400power
@davidbrown1993

Zou het gelijk goed doen inderdaad, DB onderdelen zijn er een soort van genoeg! Wel jammer dat je dit nu al gelijk hebt..
davidbrown1993
@valmet6400power Ik heb net de radiator en waterkoeling gedemonteerd en het mooiste is dat de vorige eigenaar in plaats van de koeling te vervangen gewoon er een dikke laag kit omheen had gespoten. Verder ontbreken er een paar kogeltjes en de schroef van de ventilator is ook nergens te bekennen. iemand een idee waar ik aan een radiator kan geraken?
Wimsumar
Beste DavidBrown1993:

Quote Reactie van @davidbrown1993:
radiator

Alles voor David Brown:

lmbdewith.nl/contents/nl/…
davidbrown1993
@Wimsumar dankjewel
davidbrown1993
@valmet6400power Ik vind het niet zo jammer, ik hou wel van wat sleutelen en nieuwe ervaringen opdoen alleen is het even zoeken hoe alles in elkaar zit en waar ik de onderdelen kan vinden.
valmet6400power
@davidbrown1993

Onderdelen zit je bij de With prima bij, die heeft bij wijze van spreken een hele 880 liggen in onderdelen. Weet niet of je in de buurt woont maar daar slaag je wel mocht je onderdelen nodig hebben in de toekomst!
davidbrown1993
@valmet6400power bedankt voor de reacties! Ik heb hier al een schat aan informatie opgedaan 😃
valmet6400power
@davidbrown1993

Zo ben ik hier ook begonnen! Blijf foto's plaatsen, ik ben wel benieuwd om het te volgen 😄
Hadden vroeger thus ook DB's en hebben nu alleen daarvan nog een 1394 hydra shift
davidbrown1993
@valmet6400power oke zal ik doen, ik heb ondertussen al een deel onderdelen gevonden door jullie reacties: waterkoeler en radiateur nu nog spatplaten en motorkap en verlichting. Jullie hebben een flink aantal tractors zie ik op de foto's 😃
davidbrown1993
@davidbrown1993 Heb je misschien nog tips om kleine scheurtjes in de banden te maken? Het zijn kleine scheurtjes maar het zijn er een flink veel.
valmet6400power
@davidbrown1993

Valt mee hoor, hebben er zelf thuis maar 3 maar je maakt nog wel is een foto van een trekker als je aan het werk bent 😄

Droogtescheuren in de banden bedoel je? In principe kun je beter kijken naar een andere set banden, zeker omdat er geen hele grote brede banden onder de trekker komen te liggen.. Als je de trekker weinig gebruikt en de scheuren zijn niet zo erg dan kun je ook overwegen om ermee door te rijden..
davidbrown1993
Op het moment niet, de tractor heeft een dikke 2 jaar stil gestaan en er is hoogstens 10 meter mee gereden.
davidbrown1993
Voor de ventilator losschoot.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de David Brown 990 en hebben de trefwoorden startproblemen , witte rook , nieuwe accu geplaatst en gooit motor niet rond geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!