Landbouwpowers: Melkveebedrijf Salverda en Pekema samen aan het mais hakselen

Na een tip gingen we even kijken bij melkveebedrijf Salverda en Pekema die samen aan het mais hakselen waren in Broek vlakbij Joure. New Holland FX 450 Dit jaar schafte melkveebedrijf Salverda een New Holland FX 450 aan na jaren lang met een oudere New Holland 2305 gewerkt te hebben. Deze nieuwere krachtpatser met 450 pk met 6 rijige Kemper
Het bericht Melkveebedrijf Salverda en Pekema samen aan het mais hakselen verscheen eerst op Landbouwpowers.nl.

Deel dit topic

Reacties

snuitje
Zijn ze daar in de lente vergeten te spuiten?
valmet 605
@snuitje ik denk dat deze boeren zo slim zijn beetje draagkracht onder de maïs te laten groeien.
lieuwepieter2
@snuitje Wij konden ook niet spuiten dit jaar. Eerst was het te nat, later was de plant te groot.
+2
Wimsumar
Beste Snuitje:

Quote Reactie van @snuitje:
vergeten te spuiten?

Het lijkt in dit geval niet dat de mais concurrentie heeft ondervonden door het onkruid. Ook het hakselen wordt er niet gehinderd door onkruid. Niet spuiten heeft dan toch een aanzienlijk bedrag geld bespaard, de mais heeft er geen groeiremming van gehad en de zand/veengrond heeft wat meer draagkracht behouden door de volvelds begroeiing.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden hakselen , Mais , mais hakselen en melkveebedrijf geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
4
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
48