Ervaring met John Deere 4720

Heeft er iemand ervaring met de compact tractor John Deere 4720 ? Wij hebben er één en al redelijk wat problemen mee gehad en vele kosten. Nu recent is er een olielek in de vooras en de kogellagers waren beschadigd. Wij heffen hooibalen tussen de 250 en 350 kg en rijden die dan van het veld. Eén in de lift en één in de frontlader. Volgens de dealer rijden wij teveel in oneffen terrein en kan dat de oorzaak zijn. Ik dacht dat een tractor daarvoor gemaakt was.
Vorig jaar waren er elektronica problemen: viel onverwacht stil en starte niet meer. Heeft toen veel geld en tijd gekost om dat te laten oplossen.
Graag ervaringen van andere gebruikers, zodat we van elkaar kunnen bijleren.

Deel dit topic

Reacties

+1
walker1
De dealer zegt dus dat je met een trekker teveel in oneffen terrein rijd? Je hebt toch niet voor niets een trekker? Is net zo iets als zeggen dat je met een auto teveel op de snelweg rijd. Of de braadpan teveel onder een hete vlam laat staan, of dat je teveel tanden poetst met een tandenborstel.
+1
Wimsumar
Beste Walker 1:

Quote Reactie van @walker1:
de braadpan teveel onder een hete vlam laat staan

Ha, leuk. De vlam in de pan! 😎

Maar nee, de dealer heeft gelijk. Kijk, op de J.D. 7420 miditrekker van Makker zit een ''1000+ kg"-voorlader. Deze tilt met gemak de achteras los van de grond waarbij het totaalgewicht (ruim 2 ton) van trekker + voorlader op de vooras komt. Dit is nogal wat meer dan de maximum toelaatbare aslast. Het laat zich raden welke piekbelasting het rijden met grootpak in de voorlader op oneffen terrein het geeft.
ej-van-de-voort
Electronica storing kan hiervan los staan, maar wat betreft die vooras kan de dealer in dit geval weles gelijk hebben, met een dergelijk lichte trekker 700 kilo totaal liften is eigenlijk niet aan te bevelen.
3130ls
Wij doen balen van het ruiggras wegrijden met een 5000 serie .die iets meer te vertellen en een stuk degelijker gebouwd voor dat soort werk
makker
@3130ls
Welke 5000 serie heeft U ? En neemt u hooibollen in de frontlader ? Misschien moeten wij toch maar een omwisseling overwegen naar een zwaarder type. Bv de 5055E Zou die wat meer kunnen verdagen op de vooras ?
3130ls
@makker bij ons op het werk rijden we met een 5820 en een 5100r. Zijn flink groter en met cabine.wij hebben er geen voorlader op.wij rijden met 2 balen klemmen in de hef. Wij gebruiken het alleen voor het ruiggras.
makker
Mooie trekkers ! Deze zijn voor ons waarschijnlijk iets te zwaar van gewicht, wat bodemschade aan onze natte graslanden veroorzaakt. Ik was eerder aan het denken aan een 5055E, maar kan niet goed terugvinden of deze een sterkere vooras heeft dan de onze een 4720.
ps we hebben een cabine hoor.
JD3010
@makker Onder die trekkers zitten wel veel grotere wielen, wat het extra gewicht ruimschoots compenseert. Of een oudere trekker, dan heb je ook geen last van de elektronica. 😉
makker
@JD3010 Wij hebben er brede gazonbanden opstaan. Die bijna geen bodemschade geven.
Maar die zouden op een zwaarder John Deere van de 5000 reeks ook kunnen natuurlijk.
+1
3130ls
Vooras is ook wel een stuk steviger van een 5055.alleen een voorlader opzich word ook al zwaaar natuurlijk
makker
@3130ls Zou je dan zonder problemen met hooibollen in de frontlader kunnen rondrijden op oneven terrein ? Dat hebben we deze zomer gedaan met onze 4720, gevolg olie uit de vooras en 3000 euro kosten.
3130ls
@makker die garantie durf ik niét te geven.maar de as is wel veel sterker evenals de wielophanging. Maar rijden jullie zoveel balen op en meer dan?
makker
@3130ls Tussen de 400 en 800 per jaar. Onze terreinen zijn te nat om er met een volgeladen hooiwagen op te rijden. Dus rijden we ze eerst van het veld, om dan te laden.
jammermaarhelaas
@makker

Dat loopt flink in de papieren als ik je verhaal zo lees. Is het geen optie om alleen achter in de hef een baal mee te nemen?

Of, als je graag groen geel wilt rijden, een gebruikte 1040 of iets dergelijks, veel degelijker en eenvoudiger als zo'n 4720.
makker
Alleen in de hef, dan duurt het veel langer en moeten we heel dikwijls op en neer rijden. Was aan het denken om iets te maken waar we 2 ronde bollen van 120 x120cm mee in de hef kunnen nemen ipv 1.@jammermaarhelaas

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden john deere , tractor , electronica , ervaring , compact , vooras en ervaringen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
15
DEELNEMERS
7
WEERGAVES
357