John Deere 3050 - Lekage boven op versnellingsbak

Ik heb lekage bovenop de versnellingsbak (volgesmij) als je de kap vanuit de cabine bij je koppeling en remmen er af haal kun je het zien. wat kan dot zijn?

Deel dit topic

kasper

Reacties

JD3010
Kun je niet zien waar het vandaan komt? Rechts bovenop zit een zwarte, dunne, plastic slang van voren. Die kan hard worden en wil dan breken.
kasper
@JD3010 hij spuit de olie er niet uit maar licht wel steeds een pasje onder, kan het dan ook nog dat hij is gebroken?
JD3010
@kasper Die slang wil wel breken, ik kan hier vandaan niet zien waar de olie vandaan komt. opzich loopt er normaal niet veel olie door die slang, het is de ontluchting van die tank voorin en teven lekleiding van je hoofdpomp.
kasper
@JD3010 danku! ik zal morgen het slangetje opzoeken, is er nog iets waar ik rekining mee moet houden?
JD3010
@kasper slang al gevonden?
kasper
@JD3010 is dit het slangetje? die was helemaal verstaft kon hem zo afbreken en zat al los. waar gaat dit slangetje naartoe of is het gewoon een loze

(klik om te vergroten)

JD3010
@kasper ja die is het. Die slang loopt boven over de motor heen naar het olietankje voor de radiateur. Van het tankje gaat er ook nog 1 naar de onderkant van de oliepomp. Deze is voor oa. de lekolie van de oliepomp voorin en voor de lucht in dat tankje. 2 jaar geleden was die bij mij ook kapot en brak steeds verder. Ik heb er een nieuwe brandstof slang aan gedaan,
kasper
@JD3010 bedank! ik heb het slangetje vervangen en alles werkt weer zoals het hoort hoor! bedankt
JD3010
@kasper Super, graag gedaan.
jd user
Kan ook een zwetende orbitrol slang zijn.Bij veel sturen moet er meer olie onder de trekker liggen.

Maar dat slangetje wat hier bovenstaand al is aangegeven is de oorzaak ,want anders ligt er veel meer olie.
kace
Is dat niet een lagedruk leiding om het schakelen te smeren.
JD3010
@kace Nee, die zit onderaan en zijn veel dikker,
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3050 en hebben de trefwoorden olie , john deere , cabine , versnellingsbak , remmen en koppeling geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!