Vernuftige zelfbouw maisschuif

Vernuftige zelfbouw maisschuif voor strakke en vaste randjes

Deel dit topic

Reacties

T6020 power
Staat ook al wel even op tf kijk maar bij zelfbouw constructies daar staat hij meerdere malen tussen dacht ik.
(Wel paar jaar geleden)
Maar ik geef helemaal toe dat dat super werkt!!
+4
dorpsrandhoeve
@T6020 power Wat vind je er zo goed aan dan? Denk je dat die wieletjes veel aandrukken? Ik betwijfel het.
@dorpsrandhoeve

Ik heb er ook mijn twijfels over. Voor het oog is het mooi maar of het echt werkt??
Als de schovel de voorwielen van de grond kon drukken was dit wel een goed idee.

Hij kan beter naar links draaien en het linkervoorwiel een stukje naar beneden laten gaan zodat het zwaarte punt op dat voorwiel komt te liggen, dit natuurlijk ook voor de rechterkant doen. Zal dan wel wat meer tijd kosten maar het zal wel vaster zijn als dit principe.
+1
pieta
@TerraJohnDeerefan Gewoon de muren van de sleufsilo hoog zat maken. Dan heb je alleen een goede chauffeur nodig op de shovel.
@pieta

Dat klopt. Goede sleufsilo is het halve werk.
Ford 2000 Ruben
@TerraJohnDeerefan in het filmpje lijkt het bij 4:09 wel alsof de voorwielen wel wat omhoog zijn gekomen, als ze rechtonder de shovel zitten. Maar voor die randen aan drukken komen de wielen niet echt omhoog lijkt het in het filmpje.
T6020 power
@Ford 2000 Ruben dacht ook al wel een beetje met de dw te duwen maarja....
@Ford 2000 Ruben

Dat klopt inderdaad. Dat is wel super zo als de hoop zo smal is. Maar voor de zijkanten zie ik weinig meerwaarde als de schovel zich niet van de grond kan drukken.
T6020 power
@dorpsrandhoeve Dus jij vindt het niet makkelijk als je met een kleinere (dus zuinigere/lichtere) trekker toe of je doet met een normale en dan kun je een mooie steile bult maken. Het vasthaken kost bijna geen tijd en kun je opschieten en dat is in de maïstijd meestal belangerijk.
Die wielen had ik vervangen door een 'gewone' ringenwals om in het midden de kuil te verdichten en aan de zijkant aandrukken op die manier kun je "lijkt mij" geen mooie strakke kuilwanden maken.
Een supermooie sleufsilo met hoge muren is zeker mooi, maar bij niemand hier is de melkprijs 50 cent en zal een sleufsilo niet een primaire behoefte zijn.
+3
hookwood
Is in ieder geval over nagedacht! aandrukken in de midden van de bult is bij smalle kuilen altijd lastig
+4
boerlover
Mais hoort in een passende sleufsilo, dan heb je heel die flauwekul niet nodig. Ik vindt het echt een Willy Wortel oplossing. Wel hulde voor de creativiteit en de energie die men erin heeft gestoken.
Farmer_
Zo krijg je wel makkelijk de jd op de kuil.
+1
tone29

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Op TractorFan komen elke dag duizenden mensen bij elkaar om te praten over tractoren, grote machines en alles wat daar bij hoort. Jouw hulp kunnen we daar goed bij gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
2.906
TREFWOORDEN