Ahlmann AL 7 - Regelklep hydrauliekpomp cartridge, alternatief?

De regelklep, ook wel cartridge, op mijn hydropomp van de shovel lekt op het asje. Het is niet vreselijk veel maar met regelmaat zie ik druppen onder de shovel. Ik heb al eens een nieuw rubbertje gemonteerd.

Ik heb het idee dat het ding gewoon versleten is. Deze klep zit met een hevel verbonden met het rempedaal en regelt de olietoevoer naar de rijpomp. Met de stelschroef regel je bij hoeveel gas de shovel wegrijdt.

Naast het lekken is het afstellen niet heel zuiver. Ik heb het idee dat hij versleten is en wil eigenlijk wel een nieuwe of een revisieset. Iemand een idee waar dit leverbaar is? Ik heb al veel gegoogled, en via deze methode terecht gekomen bij een bedrijf die aan het zoeken is. Dat doen ze inmiddels al 3 weken. Het lijkt me dat deze toch ook op andere machines zal zitten, of dat er alternatieven mogelijk zijn?

Pomp is een hydromatik rexroth, typeplaatje bijgevoegd. Alsook een foto van de cartridge.
Hanjelle

Bijlages

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

deeremeneer
Al bij Alhmann geprobeerd?
jehan
Bel maar eens naar dit nummer 073 599 7755
Hanjelle
Al eens gebeld, maar kwam niet veel verder. Regionale vertegenwoordiger zou contact opnemen maar deed dat niet...
jehan
@Hanjelle tsja ..en gewoon nog eens proberen en er zelf naar toe bellen
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AL 7 en hebben de trefwoorden shovel , hydrauliek , hydrauliekpomp , gas , machines , wegrijden , hydauliekpomp , cartridge , regelklep , hydromatik , rexroth , voetpedaal en stoppen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!