Opties op een balenklem

Bij balenklemmen heb je een aantal opties zoals gestuurde terugslagklep, overdrukventiel, smoorventiel, volumestroomregelaar. Is dit nodig, interessant om dit op een balenklem te hebben of zijn dit eerder luxe onderdelen?

Deel dit topic

Reacties

Valtraboerties
Dat is afhankelijk van hoe grote hydraulic aanvoer je hebt vanaf je trekker of shovel.
-NEW-HOLLAND-
Opzetframe is wel aan te raden, 1000 kg gras op schoot wil wel jeuken...
trean
Wat je noemt is allemaal overbodige luxe. De terugslagklep is los alleen bedoeld voor hydromoters, een slangbreukbeveiliging met terugslagklep is wel handig op een dw cilinder. Smoorveniel hoort op de trekker, omdat je meestal lange hydrauliekslangen hebt wordt er al gesmoord. Ga je smoren bij de cilinder, dan blijft de clinder bewegen door drukverschil in de slangen. Ik heb nog nooit een balenklem te hard open of dicht zien gaan dus een volumestroomregelaar is niet nodig en zelf gevaarlijk bij een balenklem. Dan verbind je de hydraulische slangen met elkaar met een smoring erin, waardoor de klem open kan gaan met een baal erin.
jammermaarhelaas
Werk hier al jaren probleemloos met een balenklem met 1 dubbelwerkende cilinder. Er zitten alleen 2 slangen met snelkoppeling aan, verder niks, werkt prima.

Een gestuurde terugslagklep kan best goed zijn om de klem dicht/klemmend te houden, heb zelf echter geen probleem gehad zonder bij slangen van 6 meter per stuk.

Wanneer de betreffende trekker lekkende snelkoppelingen en of ventiel heeft is een gestuurde terugslagklep misschien wel een handige optie. Al is het repareren/vervangen van lekkende snelkoppelingen iets waar ik persoonlijk de voorkeur aan geef.
paulusmahandel
Een dubbelgestuurde terugslagklep word meestal gebruikt als "pot"dicht klep
zoals @jammermaarhelaas zorgen deze voor een meer klemmende/vasthoudende klem
echte844
Een overdruk ventiel kan een handige optie zijn als je hydro druk hoog is.
Ik zelf heb een balenklem (de vos) en heb deze nog zelden op de volle druk gebruikt. Ik denk er wel over om er een overdruk ventiel te plaatsen. Dit omdat mijn MF 50 EX 200 bar op de voorlader hydrauliek heeft.
deutzisthebest
Een extra rekje bovenop de klem is nooit weg. En de gestuurde terugslagklep vind ik persoonlijk wel handig. Rij hier met een oudere shovel die niet zijn druk vasthoudt. Heeft wel meerdere balen gered denk ik zo.
valtra1
Dank aan allen voor de info, toch wel handig tractor wikipedia
kerstrunner
Gestuurde terugslagklep is de enige optie op mijn balenklem. Werkt perfect

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden opties en terugslagklep geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
9
WEERGAVES
517
TREFWOORDEN