5

Wie weet in welke Cat-machines een D333 motor is ingebouwd?

In mijn sleepboot staat een Cat D333 motor, nummer 67D657, bouwjaar 1970. Deze motoren zijn ook vaak gebruikt als generator motor, maar ze staan ook in Cat machines, alleen ik weet niet in welke types. Zijn er hier leden die een Caterpillar machine hebben, met een D333 motor erin en wat voor machine is dat dan?

Deel dit topic

Bijlages

(klik om te vergroten)

Reacties

Zoek je onderdelen of een complete motor of alleen documentatie?
Bij FJ de Boer in andijk staat plenty onderdelen of documentatie
Op zijn site staat een 330 en een 333 te koop
Bij FJ de Boer haal ik ook mijn onderdelen, als ik iets nodig heb. Zeer goed adres, zijn technisch goed op de hoogte wat je nodig hebt en wat er binnenin zo'n motor zit aan onderdelen. Op YouTube staat een filmpje van iemand die een D333 start en dan naar het geluid gaat luisteren. Deze motoren zijn "knikkerbakken" met een voor-kamer inspuiting. De nieuwere type's (heb ik ook mee gevaren) hebben meer het "gierende" geluid. Ik vind het leuk (als voorbeeld) om eens een buldozer te zien rijden met een D333 erin. De foto van dit topic laat een watergekoeld spruitstuk zien. Dit is niet een losse watergekoelde kap met daaronder een zeikend heet spruitstuk maar een dubbelwandig gelast uitlaatspruitstuk waar overal water (bij mij dan koelvloeistof) langs loopt. Achter de motor zit een echte Cat keerkoppeling, in elkaar gezet door Twin Disc. Twin Disc heeft altijd al keerkoppelingen gemaakt onder hun eigen naam, maar dit is een Cat. Tegenwoordig maakt Cat geen keerkoppelingen meer en is iedereen vrij om zelf zijn keerkoppelingen te bestellen voor zijn motor (ZF, Twin Disc)

Ik heb van de motor alle papieren beschrijvingen en onderdelen boeken, zelfs de inbouwpapieren en service beurten vanaf de inbouw (Geveke Motoren)
Zo ver ik in de Cat systemen kan komen (op het werk), hebben er 6 types (Cat noemt het prefix) van de D333 in generator sets gedraaid. Allemaal de D333C uitvoering. De D333A D333B en D333C hebben in de scheepvaart gezeten. Alleen kan ik niet inzien in welke machines deze motoren hebben gelegen.
@menke alvast bedankt. Eén keer eerder heb ik een zelfde set, motor en keerkoppeling gezien. Dit was bij een scheepssloperij in Haarlem en daar stond het op de kade, net uit een sleepboot gesloopt. Ik heb er wel over geacht om te kopen, maar zij waren daar de startmotor al aan het verwijderen, voor hun eigen kraan. De sloop-prijs was redelijk, maar dan wilde ik ook de startmotor mee. Dan was het de moeite waard om in de garage op te slaan in afwachting van wat ik ooit misschien nodig zou kunnen hebben.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden motor , machines , machine en wie weet in welke cat machines een d333 motor is ingebouwd? geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
5
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
309