Ford 4000 - Antivries of koelvloeistof?

Pas een Ford 4000 aangeschaft en met de winter in het vooruitzicht bij deze de vraag of ik de radiator best moet vullen met antivries (en water) of beter met enkel koelvloeistof?

Weet er verder ook iemand hoeveel liter er juist in moet?

Alvast bedankt?
Vetzak13

Reacties

Wimsumar
Beste Vetz@k13: In onderstaande link produktadviezen voor een FORD 4610 (Ford 4000 had geen adviesvermelding voor het koelsysteem: ruim 10 liter.
Produktkeuze: Antivries of koelvloeistof is een prijskwestie en/of het wel/niet bij willen mengen van water i.v.m. kalkafzetting.

kroon-oil.com/nl/productadvies/…

FORD 4000:
kroon-oil.com/nl/productadvies/…
Vetzak13
Bedankt @Wimsumar !

De online discussie over wat er nu juist in te kappen is blijkbaar eindeloos. Sommigen zeggen antivries + water (gaat langer mee, kan je altijd aanvullen). Anderen beweren dan weer dat de oudere tractoren eerder gebaat zijn met koelvloeistof (geen corrosie).

Ik zou gewoon graag weten wat het beste voor de tractor is.
+2
JD3010
@Vetzak13 Wat wil je horen dan?
Vetzak13
@JD3010 Jullie eerlijke mening, m.a.w. wat - volgens jullie - voor een Ford 4000 het beste is: koelvloeistof of antivries met water.
+2
Favorit614
Simpel , koelvloeistof.

Das altijd in de juiste verhouding, en het snelst bij te vullen indien nodig.
Fordje4600
Koelvloeistof is het best lijkt mij
+2
mklok
Koelvloeistof, weet je altijd dat het in de winter ook goed komt.
+1
jammermaarhelaas
Ik zou ook kiezen voor koelvloeistof.

Inhoud is overigens 13,2 liter (volgens handleiding), als je bussen hebt van 5 liter, en je koopt er 3 dan heb je altijd iets over om bij te vullen (al is mijn ervaring dat dit nooit hoeft).

Mijn advies is om als je koelvloeistof gaat gebruiken, na het aflaten van het oude koelmiddel, het systeem even door te spoelen door het met water te vullen en weer af te laten.

Kijk ook even of er de goede dop op de radiateur zit (met beluchtingsklepje), soms wil in de loop van de jaren de motoroliedop (op de kleppendeksel) wel eens verwisseld zijn met de radiateurdop.
Vetzak13
Aan allen: bedankt voor de info!
+3
valmet 605
Kies de optie waar je onnozel bij kan kijken en het goed gaat. Koelvloeistof dus.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 4000 en hebben de trefwoorden winter en ford geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!