Illustratie van:

PZ Onbekend - Pz us steekschop zeldzaam?

Goedendag

Ik ben in reeds het bezit gekomen van een pz steekschop.
De steekschop heeft het vicon identieke bovenbouw systeem met ketting en hydraulisch de cilinder rechtop te zetten.
Verder is onderframe geheel anders.
Nu was mijn vraag heeft íemand enig idee hoeveel er van deze gemaakt zijn en of meer informatie hebben over dit type?

Met vriendelijke groet hj

Deel dit topic

Reacties

Fast Eddy
Is het een met een steekschop of een zaag?
hj
@Fast Eddy een steekschop
Fast Eddy
@hj

PZ is later Vicon geworden.
SJB533
@Fast Eddy
Die kuilvoersnijders ook?
hj
@Fast Eddy dat klopt inderdaad maar het was een vicon gepatenteerd systeem wat er al eerder was als deze pz dus niet later overgegaan
Wimsumar
Beste HJ: Ik heb deze kuilvoerblokkensnijder ook gezien (op de Marktplaatsadvertentie). Ik had nog niet eerder van een P.Z.-snijder gehoord/gezien. Het machinenummer (= aantal gemaakte machines?) is laag, als ik me goed herinner. Dus wat dat betreft ook een redelijk unieke machine. Opvallend is het "mooie" doorkijkframe van de snijder.
hj
@Wimsumar ja klopt haha ik dacht zelf eerst dat het zelf bouw was maar er zaten nog orginele stickers op en type plaatje.
Dus zoiets apparts moest ik nog in de collectie hebben.
En Inderdaad het grote doorkijk frame onderscheidde zich wel van de andere merken.
Op het type plaatje staat nummer 77 dus ik denk zelf dat er niet veel meer als 150 van gemaakt zijn.
jehan
@hj heb je er een foto van ?
hj
@jehan zal er morgen is even een foto van maken!
jehan
@hj mooi
hj
@jehan iets later als gepland maar hier zijn de foto's

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

jehan
@hj he das leuk nog nooit een pz steekschop gezien ..nooit geweten dat ze die gemaakt hebben daar
Wimsumar
Beste Jehan:

Quote Reactie van @jehan:
nog nooit een pz steekschop gezien

Wat te denken van een PELCO-steekschop?

speurders.nl/overzicht/…

P.S.: Klik op een foto (voor uitvergrote reportage) en let op de bijzondere mesgeleiderails met 3 horizontaal liggende rollen.
basia
@Wimsumar

Dit hadden die van Vicon-Mentor toch ook ( Zelf nog veel mee gewerkt; zelf altijd de snijcilinder rechtop zetten en neerklappen ( mijn broer liet hem omhoog , en alles kapot tegen de deurpost bovenkant ) Maar hij lag wel weer plat .
Wimsumar
Beste Basia:

Quote Reactie van @basia:
Dit hadden die van Vicon-Mentor toch ook

Nee, bij de Vicon/Mentor zat de messlede met rolletjes om een rechthoekig profiel. De PELCO-messlede zit met met 3 rollen ( met hierin een sleuf) op een platte strip.
hj
@Wimsumar zón steekschop hebben wij ook nog maar dat is een kemper bijna precies t zelfde als die pelco alleen dan rood en met een hand slinger, die pelco kon je hydraulisch rond draaien
Wij hebben die kemper nog vroeger nieuw gekocht.
fendt2
@hj bovenbouw lijkt erg op die van vicon
hj
@fendt2 ja klopt inderdaad het is gewoon identiek aan de vicon
deutzisthebest
Hier hebben we van een oude pz steekschop een mestvork gemaakt. Wist heel niet dat die dingen zeldzaam waren?
hj
@deutzisthebest welke kleuren stelling had die van jullie ? Pz rood met creme wit ?
deutzisthebest
@hj
Nee ook een zwart frame met rode bovenbouw (dacht ik).
jd user
Ik heb er 10 jaar mee gesneden.En dat ook nog met 5 a 6 tanden.Nu hedendaags gebruik ik hem nog voor grote pakken stro te lossen.Inmiddels eurohaken eraan gelast.Het frame is heel sterk en nog steeds donkerbruin (geen roest) van kleur.De lak is nog goed.

Heb er op twee tanden na probleemloos mee gesneden.Deze types waren gewoon goedkoper als de originele vicon onderbouw.Vroeger tijdens mn stage bij de lmb heb ik ze wel uit het krat in elkaar gezet.Later (de laatsten waren uitgevoerd elektrisch hydraulisch met tiptoetsen paneel.Nou dan was je de koning !...want je had geen hydrauliekblok in je trekker met de slangenboom.
+1
Wimsumar
Beste JD User:

Quote Reactie van @jd user:
Vroeger tijdens mn stage

Hahahahaa, "vroeger", zegt een 35-jarige (volgens jou profielgegevens). 😉
Ik heb de hele ontwikkeling van kuilvoersnijders meegemaakt. De eerste generaties sneden halfcirkelvormige blokken. Dat was 'lachen'! Al spoedig volgden de rechthoekig snijdende machines.
Ikzelf snij overigens al ruim 40 jaar kuilblokken (inclusief periode 'vroeger' thuis). Tegenwoordig nog steeds met een STRAUTMANN-steekschop van 1984.
Schluterfan
@Wimsumar

Wij hebben een Packo Siloboy. Bouwjaar onbekend, maar mijn vader zegt dat die dingen meer dan 30 jaar geleden ook al verkocht werden. Wij hebben de onze nu ook al zo'n 20 jaar, en dat was toen al een 2dehandsje. Deze werken niet met een ketting met mesjes, of een zaagbord, maar met een vertikaal zaagblad. Ontelbare keren dat het blad gebroken is en vader het ding opgelast heeft, tot vorige week deed hij nog dienst, tot de hydraulische regeling er de brui aan gaf haha. Nu word het een Mengbak met zaagbord, dus een hele stap vooruit!
jehan
@Wimsumar ja dat weet ik ook nog heel goed ..ik kan me de eerste demo nog herinneren hier in de buurt ..was toen ook zon halvemaan snijder ..zo werd ie hier genoemd..was dat geen mentor ..de eerste kuilvoer snijder die we hier kochten was een strautman ..mes moest je met een beugel recht op zetten ..wou je het mes verplaatsen gebeurde dat via een handel die draaide je ..je stond dan achter op de hefarmen van de trekker ..koste toen nieuwe bijna 3200 gulden ..wel elke keer het mes naar onderen doen ..waren boeren die deden dat niet .heeft heel wat cilinders gekost ..later hebben we een vicon u snijder gekocht ..met electrische bediening ..je kon maar zo in de trekker blijven zitten ..en dat was vroeger die eerste strautman ..is nu 34 jaar geleden ..

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van PZ en hebben de trefwoorden pz , Vicon , cilinder , kuilvoersnijder en steekschop geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
25
DEELNEMERS
10
WEERGAVES
1.223