Valmet 6300 - Ervaringen/reviews en import tractor Polen

Beste TF'ers,

Op de website van Traktorpool.nl staat al enige tijd een Valmet 6300 te koop. Nu ben ik nieuwsgierig naar jullie ervaringen met deze tractor De tractor zal voornamelijk worden ingezet voor het rooien van bloembollen en het wegtransport.
Wanneer je op de volgende link klikt zie je de tractor staan: traktorpool.nl/details/Trekkers/…. Over deze tractor heb ik een tweetal vragen:
1) Dergelijke tractoren zijn over het algemeen hoger in de prijs. Welke reden zou deze prijsvorming hebben?
2) De tractor beschikt over een (oud type?) powershift met 36 versnellingen. Wat zijn jullie ervaringen met deze versnellingsbak?
En is er nog iets dat jullie opvalt (of ervaringen met de verkoper)?

Alvast bedankt voor alle reacties!

Deel dit topic

volvo430

Reacties

Fast Eddy
De banden vallen meteen al op die hebben hun beste tijd gehad. Misschien is het wel een trekker uit West-Europa die voor export naar Polen is gegaan. Dan kan je je afvragen waarom hij zover weg is gegaan.
boegie
Aan de andere kant is de trekker van binnen en van buiten netjes. Ze zouden voor de verkoop de banden verwisseld kunnen hebben met een andere trekker.
Trekkers zijn aan de prijs omdat de trekker je niet snel in de steek zal laten naar mijn mening. Het schakelen vindt ik een minpuntje, van voor naar achteruit moet je stil staan en de groepenpook gaat stroef
+1
valmet6400power
Trekkers zijn "onverwoestbaar", de meesten halen de 10.000 uur zonder problemen en dat is mede de reden dat er voor een Valmet met veel uren relatief nog veel geld wordt gevraagd.

De Delta powershift kan weinig verkeerd aan gaan, ook vrijwel onverwoestbaar.

Nog een vraag voor jou, waarom per se een overgespoten Valmet in Valtra kleurstelling kopen uit Polen terwijl er in Nederland ook genoeg 6300 en 6400 staan waarbij je ook gewoon een testrondje kan maken?
volvo430
@valmet6400power Deze trekker is in een redelijke prijsklasse wanneer ik hem vergelijk met soortgenoten in Nederland. In Nederland is óf de prijs hoger óf de draaiuren zijn over de 10.000 heengegaan. Het adres in Polen ligt bovendien in de buurt van een kennis van mij, dus dit is geen probleem.
Dan heb ik ook nog een vraag aan jou: hoe weet je dat de trekker over is gespoten? Aan de kleurstellingen?
+3
valmet6400power
@volvo430
Om heel veel redenen is ie zowat identiek aan onze Valmet 6400 uit 1992 maar in dit geval vooral het feit dat deze nog een "geel" cycloonluchtfilter op de motorkap heeft, de hendels in de cabine nog het oude model zijn en het feit dat de achterbrug van de trekker ook "net" gespoten is.

Verder staat er op de neus het embleem met Sisu Valmet, dat klopt wel met het feit dat het een
Valmet is want in 1994 is Valmet overgenomen door Sisu. Echter dat er op de motorkap ook Valtra staat matcht sowieso niet met het bouwjaar van de Valtra op jouw link; in 2001 kwam er pas Valtra op de kappen te staan en niet al in 1995.

De advertentie titel klopt dus wel alleen de opmaak van de trekker niet.. Evengoed is de prijs niet overdreven hoog dus kijken kan altijd als de kennis toch in de buurt zit!
Seend
Quote Reactie van @valmet6400power:
Verder staat er op de neus het embleem met Sisu Valmet, dat klopt wel met het feit dat het eenValmet is want in 1994 is Valmet overgenomen door Sisu. Echter dat er op de motorkap ook Valtra staat matcht sowieso niet met het bouwjaar van de Valtra op jouw link; in 2001 kwam er pas Valtra op de kappen te staan en niet al in 1995.

Deze heeft nog het 'dunne' stuur, de Sisu's waar ik mee heb gereden hadden een dik stuur. Ik dacht dat de delta power shift met drukknopjes ook pas vanaf de Sisu's werden toegepast, maar dat is puur persoonlijke beleving. Daarnaast is mijn persoonlijke beleving dat het een ietwat stugge maar absoluut hufterproof trekker is, ik heb met zowel de Valmet, de Sisu Valmet als de Valtra Valmet enige ervaring, maar dat is alweer een paar jaar geleden.

Heeft er bij deze modellen wel alleen Valtra op gestaan of was dat altijd ValtraValmet?
boegie
@Seend ook alleen Valtra
valmet6400power
@Seend

Ze zijn er zowel als Valmet 6300 geweest, met staande uitlaat als de valtra valmet 6300 met zijuitlaat als Valtra 6300.. volgens mij zijn er van "Valtra Valmet" sowieso minder dan van alleen Valmet of alleen Valtra.

Over dat dunne stuur met drukknoppen powershift (delta) klopt wel. De valmet 6100 van m'n oom uit 1994 heeft ook het sisu logo, dunne stuur en die drukknoppen!

Welke types heb jij op gereden? 😄
+1
Seend
Quote Reactie van @valmet6400power:
Welke types heb jij op gereden?

Valmet 6300 en 6400, SisuValmet 6200 en ValtraValmet 6200
valmet6400power
@Seend

Mooi rijtje!
SJB533
Quote Reactie van @valmet6400power:
De Delta powershift kan weinig verkeerd aan gaan, ook vrijwel onverwoestbaar

8000 uur 🙄
+1
valmet6400power
@SJB533

Quote:
weinig
verkeerd aan gaan.
Rode Peter
@valmet6400power Alsof dat zo bijzonder is; 10000 draaiuren zonder grote kosten. Als je pech hebt met een gebruikte trekker, en dus ook zeker met een Valmet, kun je al veel eerder grote kosten hebben. We hebben twee exact dezelfde trekkers gehad van een gerenommeerd merk (nieuw aangeschaft) die ook hetzelfde werk moesten doen; maar wat een verschil in onderhoudskosten door de jaren heen. Ik heb er geen enkele verklaring voor kunnen vinden. Merk en draaiuren zeggen lang niet alles. Bij aanschaf gewoon hopen dat je net die goeie eruit gepikt hebt.
+1
valmet6400power
@Rode Peter

Ik zeg niet dat Valmet nooit wat heeft maar in ieder geval motorisch zijn ze een van de beste, niet voor niks dat er in verschillende trekkers binnen AGCO een van oorsprong sisu motor ligt. Ben het zeker met je eens dat je het met een tweedehands trekker moet treffen maar datzelfde geldt ook voor een nieuwe.. ik zou er geen problemen mee hebben om een Valmet met 6000 uur te kopen, maar dat is persoonlijk en misschien ook wel afhankelijk van je merk voorkeur..
+2
Waar begin je aan om uit polen een trekker te willen halen terwijl er hier volgens mij ook genoeg zijn.
Meestal is het anders om met de trekker verkoop.
Koop je er hier een dan heb je ook kennis van zaken over de vorige eigenaar.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Valmet 6300 en hebben de trefwoorden valmet , tractor , rooien , tractoren , polen , ervaringen , aanschaf en website geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!