Fendt 312 - Piepend-schurend geluid (remmen vooraan)?

Hallo allemaal,

We hebben een fendt farmer 312 gekocht afgelopen voorjaar hij is van bj 1997 en heeft een kleine 6000 uren op het ogenblik.
Nu hoor ik bij het rijden een schurend-piepend geluid, in versnelling als uit versnelling veel of weinig gas. Volgens mij komt het van de voorste remmen want als je remt veranderd het geluid en als je stilstaat is het weg. De tractor remt prima op voor en achterwielen. Weet er iemand wat hier het probleem kan zijn? Waar zitten de remcilinders voor vooraan? Kunnen de voorremmen ook uitgeschakeld worden? Ik heb geen foutcodes oid.
Owja als je er een heel eind mee gereden hebt zie je precies hittedamp opstijgen en ruikt de boel naar feredo ( remvoering, koppelingsmateriaal)

Kan iemand me bijstaan met wijze raad?

Alvast bedankt

Deel dit topic

YaMaGa

Reacties

+2
Fast Eddy
Volgens mij moet je de schijfrem en remblokjes bij de aandrijfas even nakijken.
kleineW
Waarschijnlijk blijft je rem idd hangen onder de cabine bij je aandrijfas naar je 4wd. Kunnen de keerringen nog wel eens zijn van je remcilinders die daar in zitten. Kijk dan direct even naar je remvoering van de schijf en je blokken
YaMaGa
KleineW ik hen ns efe gekeken maar opt eerste zicht nietsgezien , zitten deze eerder naar de grond of naar het cabine , voor of achteraan?
fendt-vario
Hebben ze van dit bouwjaar geen schrijf remmen voorop dan ?
YaMaGa
Waar zitten die fendt kennners?
Fendttrisixfan
@YaMaGa

Schijfrem zit links onder de cabine net na de 4wd aandrijfpot
jesperb
En de rem voor de vooras werkt alleen bij gekoppeld rempedaal! En zit op de aandrijfas, waarschijnlijk is de remvloeistof te laat verwisseld waardoor er water (condens) in mengt en er roest ontstaat op de remcilinders, dat heb ik namelijk ook gehad bij mijn 308
Fendttrisixfan
@jesperb
Denk dat rem op 1 pedaal aangesloten zit hoor
YaMaGa
Ik ben er achter gekome dat het geluid stopt wanneer ik de 4x4 inschakel dus als ik de 4x4 ingeschakeld heb maakt deze dit geluid niet. Zou dit van de 4x4 koppeling kunnen komen ??
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 312 en hebben de trefwoorden fendt , tractor , remmen , versnelling , geluid , gas , voorjaar , vooras , fendt 312 en 1997 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!