Illustratie van:

Claas Ares - Claas Ares 577ATZ. Trage opstart powershift wordt weer erger.

De winterperiode komt er weer aan. Wij krijgen dan weer de nodige irritatie als we de Claas met voorlader nodig hebben om de voermengwagen te vullen. De powershift wil pas schakelen als de trekker eerst een hele tijd (soms wel een ruim kwartier bij echt koud weer) heeft warmgedraaid met verhoogd toerental. Ook de omkeer shuttle doet het dan niet. De dealer heeft het probleem na diverse pogingen nog steeds niet opgelost. Is dit een bekend probleem? Is het op te lossen?

Deel dit topic

Reacties

+1
John Deere 8345r
Bij zoiets denk ik aan te dikke olie dus misschien dunnere olie er in doen?
Case5130
Misschien verstopte filters, dat de dikke olie er niet snel genoeg door wil en de warme dunne olie wel??
boerlover
Deze trekker is geheel in onderhoud bij de dealer. Vorig jaar is dan ook olie en filter van achterbrug en transmissie vervangen met als resultaat dat je hoegenaamd geen verschil merkt in het shiften. Andere of dunnere oliesoort op ons voorstel, daar wil de dealer niks van weten i.v.m. garantie.
Misschien een kapotte tempratuur zender van de achterbrug olie.
Het is normaal dat de trekker weigerd te schakelen met de Powershift als de tempratuur onder nul is.
Maar dat moet na 5 minuten draaien wel over zijn.
En dan hebben we de laatste 2 jaar amper vorst gehad.
De revershift moet ten alle tijden werken.
Laat de electronica controleren.
Zit je in de buurt dan ben je welkom.
+2
JD3010
Quote Reactie van @Ferdinanddijkstra:
Zit je in de buurt dan ben je welkom.

Anders niet? 🤔
+1
@JD3010 ja sorry, natuurlijk ook als je 300 km moet rijden
boerlover
Mooi dat jullie meedenken. Maar de trekker heeft bij de Claas dealer al diverse keren aan de stekkers gelegen (lap-top). Zijn onder garantie ook wel wat onderdelen vervangen, maar echt opgelost is het probleem niet. Als het deze winter niet opgelost wordt dan gaan we ons beraden op iets anders.
@boerlover hoeveel uur heeft de trekker ?
rickboer blija
@boerlover weet niet of het mogelijk is maar laat de trekker eens controleren door een andere dealer of individueel persoon, misschien ziet jullie dealer iets over het hoofd
nhmonteur
En kan de dealer zoiets niet terug koppelen naar claas dan??
Wat voor een soort olie zit er in de transmissie dan?
@nhmonteur dat begrijp ik ook niet helemaal.
Als je als dealer er niet uit komt dat staat de fabrikant/importeur met technische kennis voor je klaar.
De olie moet je niet veranderen en gewoon orgineel laten.
boerlover
Beste reageerders. Dealer vorig jaar al contact gehad met importeur en zie voorgaand topic;
Actie; weer aan de stekkers en wat nieuwe onderdelen onder garantie. Overigens onze andere twee tractoren met powershift (geen Claas) shiften altijd meteen, ook bij min 20. Maar er gaat binnenkort weer actie ondernomen worden. Voor de rest voldoet de Claas best redelijk.
spotmelker
@boerlover Is er bij al die reparaties ook verteld waarom ze nu net die bepaalde onderdelen vervangen hebben? Of was dat gewoon uitproberen in de hoop verbetering te zien? Ik heb juist de indruk dat de power/reversers-shift op mijn JD en Renault Ares wat agressiever zijn als het kouder wordt.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Ares en hebben de trefwoorden voorlader , trekker , claas , toerental , voermengwagen , schakelen , opstarten en trage powershift geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
13
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
805