Illustratie van:

John Deere 3040 - Hydrauliek-bak systeem vervuild

Hallo,

van mijn John Deere 3040 maakt de hydrauliekpomp voorin in de neus een bij geluid.
paar jaar terug is deze al vervangen maar waar ik vanuit ga is, dat er vijzel is achtergebleven in het systeem. En dat daarom deze pomp opnieuw versleten is. Ik vraag mij af of iemand ervaring heeft met deze reparatie en hoe je het beste het hele systeem kunt schoonmaken, is dit te spoelen?

MVG, geert

Deel dit topic

Reacties

jd user
Werkt de hef wel goed?....niet schokkerig?...

In de bak zit ook een lange aanzuigzeef.Is deze al eens eruit gehaald en schoongemaakt?.....Is een gewone metalen of plastic zeef.Dun fijnmazig gaas.Even retourfilter vervangen.En ja.....draait je aftakas ook door als ie niet in het werk staat?...Dit alles kan het klepperen van je pomp doen bewegen.
roesthuis
@jd user de hef begint schokkerig te doen inderdaad en het stuur ook (stationair) dan maakt de pomp ook een soort gillend geluid. deed hij ook met oude pomp die versleten was. toen ik die pomp vervangen heb is dat grof gaas filter ook schoon gemaakt. En filter vervangen. De aftakas staat wel gewoon stil.
jd user
Dan is je hefcilinder lek.De bedieningsstiften zitten kleine rubbertjes omheen.Deze zijn gaar.En olie lekt erbij langs.Daardoor pompt je pomp bijna continu.Hierdoor schuim en kokend hete olie.Hoe langer je ermee werkt des te meer ie begint te klepperen.En de stuur zit hiermee ook verbonden .Niet dat deze stuk is!.
jd user
Volgorde is .cabine eraf .Hefdeksel eraf.En het beste is dan met het hele hefdeksel naar de lmb toe.Die reviseerd hem wel netjes voor je.Ik doe het meestal zelf,maar pas op dat alles wel weeer op zn plek komt.Met name de hefboom van de trekkracht regeling.En het palletje van de hefheveltje.
roesthuis
@jd user ja die oorzaak heb ik eerder gehoord en inderdaad wanneer ik olie peil, als de trekker net gelopen heeft is dit zelfs aan de peilstok nog schuimachtig. Bedankt voor je reactie.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 3040 en hebben de trefwoorden olie , john deere , hydrauliekpomp , geluid , pomp , schoonmaken , ervaring , vervangen en reinigen geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
6
DEELNEMERS
3
WEERGAVES
192