Illustratie van:

John Deere 1020 - Slaat niet meer aan, geen brandstof bij verstuivers

Hallo TF'ers,

Vraagje over John Deer 1020.

Trekker is in juli netjes stil gezet met stopknop/kabel. Daarna niet meer gebruikt. Trekker wil nu niet meer aan slaan. Brandstof tot aan de roterende brandstofpomp. Geen brandstof bij de verstuivers.

Als eerste conclusie zou je kunnen zeggen dat de laatste keer dat de trekker uitgezet is met de stopkabel/knop er iets mis gegaan is en nu de brandstop van de pomp naar de verstuivers afgesloten blijft.

Iemand ervaring met zoiets gelijks of een idee waar ik naar kan kijken?

Alvast bedankt,

Roel.

Deel dit topic

Reacties

+1
erik9831
Zit de stillegschuif in de verstuiverpomp niet vast ?

De knop waarmee je hem stillegt die kabel op de pomp, dat is de stillegschuif. Deze durft soms al eens vast te komen zitten. Deze zorgt ervoor, dat er geen brandstof verder gaat dan de pomp.
+2
john deere 7810
@erik9831

Dat denk ik ook inderdaad, soms wil het wel eens helpen om met een hamer iets tegen de brandstofpomp aan te tikken... met een beetje geluk schiet hij los
Wimsumar
Beste Spiroe: Je schrijft: "Brandstof tot aan de roterende brandstofpomp."

Heb je de brandstofpomp ook ontlucht/c.q. handmatig brandstof doorgepompt?

2 ontluchtboutjes op de rotorpomp:

Afbeelding pdf blz 71:

vieux.tracteurs.free.fr/pdf/…
spiroe
@Wimsumar Hoi Wim, dank voor je reactie. Ik ben zelf nog niet bij de trekker geweest. Dat gaat morgen gebeuren. Ik kreeg twee tips om te tikken met een nylon hamer tijdens het starten. Als dat niet helpt dan zal ik de pomp ontluchten en de leidingen bij de verstuivers even los maken. Het gekke is de trekker is werkend weggezet en dan opeens niets meer.

Ik zal de PDF op een tabletje meenemen. Dank je wel.

Roel.
Wimsumar
Beste Spiroe:

Quote Reactie van @spiroe:
Als dat niet helpt dan zal ik de pomp ontluchten

Blijf ook rekening houden met een vervuild ( dieselbacterie) brandstofsysteem waardoor doorstroming belemmerd wordt.
jd user
Ik heb dat ook gehad.Maar toen bleek dat mn opvoerpomp (corona) de klepje dicht zat met rotzooi.Dat wist ik pas nadat ik er een nieuwe opgezet heb ,en de oude daarna open gemaakt heb.Zelf was ik van mening dat het ook betrekking had tot de brandstof pomp.Gelukkig viel alles mee.

P.S: kijk eerst even of je opvoerpomp goed werkt?...En niet dicht zit met allerlei troep.uitgevlokte diesel enzo.Dat word drap ,en drap gaat de heleboel van dichtzitten.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de John Deere 1020 en hebben de trefwoorden trekker , john deere , netjes , brandstofpomp , pomp , ervaring en brandstof geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!