Illustratie van:

Fendt 106 S - Hydrauliek pomp gaat zoemen

Hallo,

Ik heb vandaag de fendt weer in elkaar gezet, en gebruik ik alles even. Maar bij de hydrauliek begint de pomp te zoemen, bij een hoger toerental. Stationair zoemt ie bijna niet. Iemand hier verstand van? Of is dit normaal?

Deel dit topic

Reacties

Wimsumar
Beste SjoerdHylke: Bij huidige buitentemperaturen kan koude (dikke) olie de oorzaak zijn dat het klinkt alsof er ijsschotsen rondgepompt worden.
marc102
@Wimsumar Ik herken het geluid ook als alles warm is dan stopt het.
Het is een soort Sisss geluid 😉
SjoerdHylke
@Wimsumar Het is meer het geluid van tandwielen. zou extra olie helpen? Is voorbij het glaasje ongeveer 6 á 7 cm vanaf de vuldop.
basia
Misschien omdat er wat lucht in het systeem is gekomen ; doordat bij je koppeling reparatie de leidingen zijn los geweest , hierdoor kan de olie wat gaan schuimen , wat dat (janken ?) veroorzaakt
Waarschijnlijk gaat dat wel over denk ik , nadat de olie (lucht) is uitgezakt .

Omdat je het onderhoud niet weet van de trekker ; zou ik wel overwegen het hydrauliek (aanzuigfilter) in het reservoir een keer verwijderen en schoonmaken , zo ook het hele reservoir van eventuele drab ontdoen en de hydrauliek olie verversen .
Weet je in elk geval dat, dat weer goed in orde is .
SjoerdHylke
@basia Het filter zit achter de grote ronde "dop"? die naast het kijkglaasje zit?
+1
marc102
@SjoerdHylke Als je al een filter hebt dan zit deze in het recevoir(ik heb er geen)

(klik om te vergroten)

SjoerdHylke
@marc102 ga em binnenkort vervangen!
+1
basia
Het filter zit achter de ronde plaat , die met (geloof ik 6 of 8 boutjes vastzit sleutel 13)
Dan zie je het filter onderin zitten , filter druk je geloof ik een kant op tegen veerdruk in en kantelt hem omhoog en pakt hem van het aanzuigpijpje af (waar de aanzuig leiding op zit naar de pomp toe gaat )
SjoerdHylke
@basia Zal ik die nog eens vervangen. Bedankt voor de tip!

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 106 S en hebben de trefwoorden fendt , hydrauliek , toerental en pomp geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
9
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
296