Illustratie van:

Fordson Dexta - Keering vervangen aftakas hendel?

Hallo allemaal,

Ik ben bezig om de keerring te vervangen die in het huis zit van de aftakas hendel, waar ook het koppelingspedaal aan zit. In de dexta die ik gekocht heb, zat deze keerring niet eens in. Ik heb de volgende keering besteld: histoparts.com/nl/webshop/…

Ik neem aan dat deze aan de binnenkant van het huis in de uitsparing om de as heen valt, maar bij mij is deze keerring veel te groot om hier in te passen. Nou is mijn vraag of er hier iemand is die dit eerder gedaan heeft en mij kan vertellen wat ik fout doe?

Hier een foto: tractorfan.nl/picture/1128207/…

Deel dit topic

Reacties

duitshuisje
De maten die op histoparts staan zijn 24x15,9x4,5. Kloppen die met de gekochte keerring of met het huis waar die in moet? Zal je al wel gekeken hebben ............
boertjuhh
@duitshuisje Heb ik al naar gekeken ja, die maten kloppen wel met de keerring, maar dus niet met het huis waar die in moet.
sikuman
Is de keering ook die op het koppelings pedaal is .
en je laat de aftakas in schakelhendel zien
boertjuhh
@sikuman Waar hoort deze keerring dan precies? Aangezien er in de beschrijving op histoparts staat dat hij in de behuizing zit van het koppelingspedaal en de aftakas inschakelhendel.
+1
jorn-mols
Bij mij zat er een o ring tussen
oldtimergek
@jorn-mols klopt daar zit een O-ring in.
oldtimergek
Bij de aftakas hendel zit helemaal geen keerring. Er zit wel een keerring bij de aftakas waar die uit de achterbrug komt. En keerring van de rem-as die door de achterbrug loopt.
boertjuhh
@oldtimergek aha, ik dacht in het onderdelenboek een keerring en een o-ring te zien, maar dit is dus een keerring óf een o-ring. Dan is het probleem opgelost, de o-ring zit er bij mij wel.
ha189
Kan beiden in zitten soms o-ring, soms kleine keering.
sassinga
De eerste dexta's hadden een keerring de laatsten een O ring
Wimsumar
Beste Boertjuh: Lees onderstaande DEXTA-aftakashendeltopics grondig A.U.B.:

tractorfan.nl/topic/69555/

tractorfan.nl/picture/862892/

tractorfan.nl/topic/87096/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fordson Dexta en hebben de trefwoorden aftakas , fordson , dexta , vervangen , as en fordson dexta geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
11
DEELNEMERS
8
WEERGAVES
509