Ford 5000 - Keering rem as vervangen

Hoe kan ik de keeringen van de rem-as vervangen die door de achterbrug loopt?

Deel dit topic

5000 fan

Reacties

simon
Trekker scheef zetten desnoods wat olie eruit, spie plus pen eruit tikken vorkje eraf draaien, en je tikt de oude er zo uit met een platte schroeven draaier, bij de nieuwe wel vloeibare pakking eromheen smeren.
kromdiek
Over het algemeen lukt het met scheef zetten niet helemaal, want dan kun je maar 1 kant vervangen (de linker kant is een vast deel, die kun je dan niet vervangen), mijn ervaring is dat je beter in 1 keer beide kanten tegelijk kunt vervangen.
Maar dan moet de achterbrugolie afgetapt worden, misschien als je nog meer reparaties hebt waarvoor de achterbrugolie er af moet dan kun je die dingen mooi combineren (olie verversen ook natuurlijk).
nhmonteur
Inderdaad zoals @kromdiek zegt de achterbrugolie eraf laten lopen. Want de complete remas moet eruit om beide kanten te kunnen vervangen. Let er dan gelijk goed op of de as niet is ingelopen, wat nogal eens is bij deze assen. Want anders kan je wel nieuwe keerringen zetten, maar dan zijn ze zo weer lek.
als alles er nog netjes uit ziet de nieuwe keerringen met een passende bus/dop erin monteren. Vloeibare pakking is niet nodig hoor. Zet bij het monteren ook gelijk 2 nieuwe stofringen voor de keerringen.
simon
Klopt, ik ben in de war met de rubberen keering die om de stang zit . In de trompet.
« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ford 5000 en hebben de trefwoorden ford , rem , achterbrug , ford 5000 , vervangen , as en 5000 geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!