Automatisch smeren van trekker en werktuig

Automatisch smeren van trekker en werktuig John Deere krijgt op de komende SIMA een Zilveren Medaille voor Smart AutoLube. Dit is een automatisch smeersysteem dat vier secties onafhankelijk van elkaar van vet kan voorzien. Die secties zitten noodzakelijkerwijs niet alleen op de trekker, maar kunnen ook op een werktuig zitten, of dat nu voor of achter op de trekker zit. Het systeem wordt via het CommanCenter vanuit de trekkercabine of automatisch bediend. De smeerbehoefte moet worden ingevoerd in het systeem, maar daarna houdt AutoLube rekening met het werkelijke aantal draaiuren.…

Deel dit topic

Reacties

jd user
En een oud ijzer medaille voor de aanschafprijs!.Ik ben er regelmatig mee bezig om dit soort zaken ook op mijn machines toe te passen.échter ...je bent nu al voor een dergelijk systeem minimaal 2500 euro kwijt....Nou ...dan wil je wel even tijd maken om een paar vetnippels te smeren.En het vet van tegenwoordig is ook niet meer naar huis te schrijven.Hoe meer je smeert ,hoe meer ruimte overal op komt.Zó nu en dan een slagje vet hier en daar smeren is in mijn beleving/ervaring al ruim voldoende.Dus iedere dag smeren hoeft ook niet .

Kortom......het is systeem werkt super,maar de prijs is gewoon te duur.Is alleen maar rendabel bij machines die non stop draaien.Bijvoorbeeld de vrachtwagenwereld.Daar zit het systeem al jaren standaard op bij kippers.En waarom moet een automatisch smeersysteem nu zó peperduur zijn?..Het is gewoon een voorraadpot met pneumatische/elektrische cilinder .En verder van die kleine dunne slangetjes met minikoppeling.

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Hebben de trefwoorden trekker , john deere , smeren , trekkerweb en smeersysteem geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
1
DEELNEMERS
1
WEERGAVES
160