Illustratie van:

Ahlmann AL 7 - Hydrauliek heeft wel vermogen maar geen snelheid

Hoi,
Het naar voor en naar achter kantelen van de bak gaat nu niet meer zoals het vorige week was, hij reageert moeizaam en als hij reageert dan moet je veel gas bijgeven. De cilinder is niet lek want hij zakt niet uit en je kunt er goed mee tillen. Het heffen en zakken werkt wel naar behoren. Wie weet wat het is en hoe je het kunt repareren/verhelpen?

Deel dit topic

Reacties

stephan-inter
Al 7 is mechanische bediening als ik me niet vergis. Is er toevallig speling op het mechanisme of rek in de kabels?
Hanjelle
Al7 die ik heb heeft geen kabels. Wordt met hydraulische kruishendel/ventiel geregeld. Als het alleen de kantelfunctie betreft zou ik het eerst zoeken in een beknelde slang. Als andere functies ook traag zijn dan misschien vestopt hydrauliekfilter of iets met de pomp.
casejxu
Ik zou het gaan zoeken in de bediening. Het is goed mogelijk dat deze wat ruimer aan het worden is. of dat er wat los is geraakt. Volgens mij pak je bij deze types de stoel met bodemplaat er gemakkelijk uit zodat je ruim zicht heb op het ventielblok.
Hanjelle
Ventielenblok zit in verhoging naast de stoel. Als er ruimte op de bediening zit zal je het daar moeten zoeken. Stoel of plaat hoeft er niet af dan. Slangen van dit blok lopen, zonder ander ventielenblok ertussen, rechtstreeks naar het frontdeel van de shovel. Een slang gaat naar de pomp, en 1 retour.
cvdebegaaiers
Het is inderdaad mechanische bediening, en we hebben hem al stakker afgesteld zodat hij al sneller moet reageren maar nog geen verbetering. De slang zou het eventueel wel kunnen zijn maar dan begrijp ik niet waarom het ´inkiepen´ wel goed werkt want dan gebruik je dezelfde slangen.
Wimsumar
Beste CvdBegaaiers:

Quote Reactie van @cvdebegaaiers:
´inkiepen´ wel goed werkt

Controleer de aanwezigheid/werking van de slangbreukbeveiligingen op deze cilinder.
casejxu
Bij onze Ahlmann AZ4 zat er een kogelkraan tussen de leiding !!op!! de bakcilinder. Bij jou ook? met deze kraan kan je de hydroliek stroming smoren naar de cilinder.
casejxu
.

(klik om te vergroten)

Hierbij een "hydraulisch" schema volgens mij van de goede shovel. Omcirkeld is de kraan rechts (nr 50) het kan ook goed zijn dat deze een smorende werking geeft. misschien kan je hier wat mee?

Overigens zijn alle tekeningen(onderdelen, elektrische schema's) te bekijken op ahlmann.nl/in-beeld/downloads/

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AL 7 en hebben de trefwoorden hoi , Ahlmann , hydrauliek , lek , gas , cilinder en snelheid geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
8
DEELNEMERS
5
WEERGAVES
406