Illustratie van:

Massey Ferguson 6290 - Stuurdoos vooras vering defect

Ik had een tijdje terug de stuurdoos van de vooras vering van mijn mf 6290 kapot. deze werd door de dealer vervangen door een universeel model (deze wordt ook standaart gebruikt op de jongere modellen van mf). het probleem wat ik nu heb is dat de accu volledig leeg loopt wanneer ik de trekker stil leg als de vooras niet op de juiste positie (hoogte) staat. dit komt doordat de nieuwe stuurdoos wanneer de trekker niet meer draait blijft stroom geven aan de spoelen van de hydraulische ventielen die de voorasvering bedienen. vroeger met de vorige stuurdoos had ik dit probleem niet. heeft er iemand een idee hoe dit komt of wat er aan te doen is? volgens de dealer kunnen ze er niet veel aan veranderen, ze raden aan om elke keer de voorasvering uit te schakelen vooraleer de trekker stil te leggen, maar dit wordt meestal vergeten door de chauffeurs.

Deel dit topic

Reacties

MF3120power
Helaas heb ik weinig kennis op dit gebied, maar de enigste optie die ik voor je kan bedenken, is de knop voor je voorasvering over je contactslot zetten. Blijft wel je voorasvering altijd aanstaan. Dus: Contact uit, voorasvering uit, en andersom.
mf6290
@MF3120power denk niet dat dit zo simpel is, het is een momentcontact, een druk op die knop is voorasvering aan, nog een druk op die knop is voorasvering uit, voeding van de stuurdoos onderbreken is ook niet ideaal want dan mag je na het starten telkens opnieuw calibreren
casejxu
@mf6290 is het nu ook zo dat elke keer als je accu leeg is jij je voorasveerring moet calibreren? zo nee dan zou t mogelijk moeten zijn om de voeding te onderbreken met een relais.
mf6290
@casejxu ja, accu volledig leeg is opnieuw calibreren
+1
casejxu
@mf6290 oei... wat een bijzondere onderneming. Maak dan relais tussen je bekabeling van de ventieltjes. En die via het contact laten gaan. Kan zodra jij je contact uitgooi de box de ventielen niet meer aansturen.
MF3120power
@casejxu Dan moet je weer een impulsrelais hebben.... word er allemaal niet simpeler op. Vind het vreemd dat ze de oorzaak bij de dealer zelfs niet kunnen achterhalen.
casejxu
@MF3120power waarom zo.n relais?
MF3120power
@casejxu een impulsrelais onthoud zn laatste stand. Volgensmij kan je dan wel degelijk je voorasvering over je contactslot heenzetten, maar dan met impulsrelais ertussen.
mf6290
@MF3120power dat is volgens mij ook niet een optie want telkens die stuurdoos zonder stroom geweest is mag je opnieuw calibreren bij het opstarten
fendt-vario
Handig systeem 😂

« Terug naar discussielijst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Massey Ferguson 6290 en hebben de trefwoorden trekker , massey ferguson , mf , ferguson , kapot , massey , vroeger , vooras , vervangen , schakelen , stuurdoos en vooras vering defect geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!

REACTIES
10
DEELNEMERS
4
WEERGAVES
777