Fendt 516

Laatste 1 reacties (21 totaal)

Te koop: FIAT 8040.02 motor (IVECO)

Hallo, Ik heb van de zomer een FIAT motor in mijn boot laten zetten toen ik deze vanuit Turkije naar een Grieks eiland moest laten varen om de boot de EU in te krijgen. Ik kon de boot overnemen van een familielid daar deze is een slechte staat was. Ik heb hem toen vanuit Griekenland op een trailer naar Nederland laten brengen. De FIAT motor was een tijdelijke oplossing omdat de Cummings motor door achterstallig onderhoud aan de boot (tijdens de Corona jaren) niet meer functioneerde. Ik heb deze achtergelaten in ruil voor de FIAT/IVECO motor. Ik ben nu voornemens om een andere motor in de boot te zetten en ben benieuwd of er mensen zijn die interesse hebben in deze originele FIAT motor. Voor op het schip rookt hij wat veel en hij heeft waarschijnlijk revisie nodig. Dit zou wel gedaan zijn voordat ik de boot ophaalde en deze motor liet plaatsen, maar het kan zijn dat hij hierna niet goed ingelopen is of dat niet alles gedaan is wat volgens afspraak gedaan wel zou worden. (ik zat met een deadline om de boot uit Turkije te krijgen dus heb een en ander op goed vertrouwen op afstand laten uitvoeren) Ik hoor graag eerst of er uberhaupt wat interesse is voor een dergelijk motorblok?

Verreiker aankoop, waar let ik op?

Ik heb mijn plan om een nieuwe tractor te kopen laten varen, we gaan een verreiker kopen. Maar wat neem ik? Minimaal een ton of 3 heffen, grote (24 "'') wielen, met een pelikaanbak en palletvorken, budget €60000,-. Ik ben van de week wezen kijken bij een Bobcat 3870, met 3700uur, die leek me wel wat, mooi droog zonder lekages en rare geluidjes, maar het is eigenlijk de eerste verreiker die ik nader bestudeerd heb. Verder wel eens iets voorbij zien rijden maar dat was het dan. Maar waar let ik dan op, speling links of rechts, maar hoe zie ik dat, en wat is veel of juist weinig? Maandag ga ik naar een massey-ferguson ik weet het type zo niet maar vergelijkbaar met de bobcat. Misschien wel de zelfde omdat ze uit de zelfde fabriek komen alleen een ander kleurtje en stickers. Maar heb van mensen uit de omgeving begrepen dat ondanks zijn lage urenstand hij een zwaar leven heeft gehad, en dus beter die kon laten staan. Ik heb ook nog offertes liggen van Kramer en Claas die ook uit de zelfde fabriek komen, maar wel een andere dan bobcat en massey. Probleem is echter dat ze boven het budget gaan, hoewel het wel nette machines zijn met 2500 tot 3000 uur. maar deze machines heb ik nog niet live gezien. Andere voorstellen zijn ook welkom, schiet maar. ps: ik woon in Frankrijk, nederlandse machines gaan presenteren heeft niet zoveel zin, hier invoeren heeft nogal wat haken en ogen.

Renault onbekend/overig

Kemper balenwagen - problemen met slippen en breken slipkoppelingen

ik heb al 15 jaar een kemper be 125 maar sinds een jaar of drie gaat het niet meer vlekkeloos en vorig seisoen heb ik hem zelfs aan de kant moeten zetten omdat ik de wagen zelfs niet meer leeg kreeg. Kort samen gevat heb ik in de winter 3 jaar geleden aan de linkse kant 3 van de 4 verdiepen van nieuwe slipkoppelingen voorzien. Dat was nog niet zoals het vroeger was, de winter erop de rechtse kant ook 3 van de 4 verdiepen. maar de ketting was daar naar beneden gerold en heeft zeer veel moeite gekost om terug aan elkaar te krijgen met heel veel spanning op. de slipkoppelingen waren telkens van bepco traccpieces omdat deze minder dan de helft van walterscheid kosten. eind vorig jaar slipte de bovenste rechts door en had ik om verder te kunnen een paar lassen gelegd en dat hielp. dit seisoen was die las wel snel kapot en dan maar vervangen door nieuwe schijven maarde problemen bleven met verschillende gebroken schijven, tijdelijk zelfs een gat doorgeboord en een m6 als breekbout maar die is ook kapot gegaan en je krijgt die gaten dan niet meer over elkaar. Heb me nu walterscheidt schijven gaan halen en zal de wagen helemaal vervangen , ook de 2 onderste waar je eigenlijk niet aan kunt. Ik heb alleen schrik dat het nog steeds niet opgelost gaat zijn. Enerzijds ben ik aan t denken dat die oude schijven asbest hadden en dat die meer frictie zouden kunnen hebben dan nieuwere versies. Het feit dat de kettingspanning ook niet overal dezelfde is verontrust me ook. helemaal boven de 2 dikke lange assen zitten shimmen, heeft daar iemand weet van of r daar bij of weg moeten? Het lossen op zolder is de laatste jaren zeer moeilijk en vroeger kon de wagen de balen 10 mtr ver duwen.

Importeren Tractor Groot-Brittannië kosten

Ik ben nog steeds aan het rondstruinen naar een vervanger voor mijn John-Deere 6420. Met mijn dealer kom ik er niet uit, en andere dealers krijg ik geen of moeilijk contact. Dus zoeken we maar wat op het net, en soms kom je dan in een ander land iets tegen wat je aanstaat. Binnen de Europese Unie is dat niet zo moeilijk; kopen, transporteren, registreren/keuren en rijden maar. Deze kosten heb ik een redelijk beeld van. Groot-Brittannië is niet meer binnen de Europese-Unie, van oudsher worden veel gebruikte trekkers van hier uit geïmporteerd. Maar met welke kosten moet ik extra rekenen (invoerrechten, schoonmaakkosten, andere?) en wie weet bedragen of percentages?

John Deere Meerdere

John Deere 6420 - Wat voor Tractor ga ik kopen?

Misschien hebben jullie al een beetje mijn foto's uit Frankrijk bekeken, waar ik nu een boerderij heb. Bij de overname waren er 3 tractoren, alle John Deere : 6530, 6420, en 6020. De 6020 vond ik een kruk om mee te rijden en is dus al vervangen voor een 5090m. Maar dit jaar geeft de 6420 nogal eens niet thuis, met de nodige dure facturen, dus word het tijd om hem te vervangen. De vertegenwoordiger van John Deere maar eens gevraagd naar een 6120M. Sinds mijn case ben ik nogal fan van een lage neus. Nieuwprijs viel mij niet mee, evenals de inruil. Dus dat gaat hem zo niet worden. Tweedehands had hij niet met lage neus, maar daar was het financiële gat naar mijn mening ook nog te groot. Nu ben ik me aan het oriënteren wat er vergelijkbaars te koop is wat me wel past. Ik ben een Massey Ferguson 5713s tegen gekomen ( zie foto), eigenlijk zoals ik de opvolger wil, met Mx voorladerkonsolen en een lage neus, en voor een mooi bedrag. Helaas was ik te laat en is ie al verkocht. Maar misschien is er nog wel een ander model wat ik over het hoofd zie bij het zoeken, dus geef maar raad

New Holland Meerdere

John Deere 5090M

Laatste 2 reacties (4 totaal)

Eicher Meerdere

Laatste 1 reacties (5 totaal)

Poclain Onbekend

Eicher Onbekend

Laatste 1 reacties (18 totaal)

wotan2


Foto’s
189
Video’s
0
Topics
8
Reacties
2.144
Stemmen
233
Volgers
15

Over mij

Woonplaats: Mayenne (53) France
Leeftijd: 53jr
Laatst online: 1u geleden

Melkveehouder in het noorden van Mayenne op de grens met Ille et Villaine (Bretagne).

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering