Kemper balenwagen - problemen met slippen en breken slipkoppelingen

ik heb al 15 jaar een kemper be 125 maar sinds een jaar of drie gaat het niet meer vlekkeloos en vorig seisoen heb ik hem zelfs aan de kant moeten zetten omdat ik de wagen zelfs niet meer leeg kreeg. Kort samen gevat heb ik in de winter 3 jaar geleden aan de linkse kant 3 van de 4 verdiepen van nieuwe slipkoppelingen voorzien. Dat was nog niet zoals het vroeger was, de winter erop de rechtse kant ook 3 van de 4 verdiepen. maar de ketting was daar naar beneden gerold en heeft zeer veel moeite gekost om terug aan elkaar te krijgen met heel veel spanning op. de slipkoppelingen waren telkens van bepco traccpieces omdat deze minder dan de helft van walterscheid kosten. eind vorig jaar slipte de bovenste rechts door en had ik om verder te kunnen een paar lassen gelegd en dat hielp. dit seisoen was die las wel snel kapot en dan maar vervangen door nieuwe schijven maarde problemen bleven met verschillende gebroken schijven, tijdelijk zelfs een gat doorgeboord en een m6 als breekbout maar die is ook kapot gegaan en je krijgt die gaten dan niet meer over elkaar. Heb me nu walterscheidt schijven gaan halen en zal de wagen helemaal vervangen , ook de 2 onderste waar je eigenlijk niet aan kunt. Ik heb alleen schrik dat het nog steeds niet opgelost gaat zijn. Enerzijds ben ik aan t denken dat die oude schijven asbest hadden en dat die meer frictie zouden kunnen hebben dan nieuwere versies. Het feit dat de kettingspanning ook niet overal dezelfde is verontrust me ook. helemaal boven de 2 dikke lange assen zitten shimmen, heeft daar iemand weet van of r daar bij of weg moeten? Het lossen op zolder is de laatste jaren zeer moeilijk en vroeger kon de wagen de balen 10 mtr ver duwen.

Importeren Tractor Groot-Brittannië kosten

Ik ben nog steeds aan het rondstruinen naar een vervanger voor mijn John-Deere 6420. Met mijn dealer kom ik er niet uit, en andere dealers krijg ik geen of moeilijk contact. Dus zoeken we maar wat op het net, en soms kom je dan in een ander land iets tegen wat je aanstaat. Binnen de Europese Unie is dat niet zo moeilijk; kopen, transporteren, registreren/keuren en rijden maar. Deze kosten heb ik een redelijk beeld van. Groot-Brittannië is niet meer binnen de Europese-Unie, van oudsher worden veel gebruikte trekkers van hier uit geïmporteerd. Maar met welke kosten moet ik extra rekenen (invoerrechten, schoonmaakkosten, andere?) en wie weet bedragen of percentages?

John Deere Meerdere

John Deere 6420 - Wat voor Tractor ga ik kopen?

Misschien hebben jullie al een beetje mijn foto's uit Frankrijk bekeken, waar ik nu een boerderij heb. Bij de overname waren er 3 tractoren, alle John Deere : 6530, 6420, en 6020. De 6020 vond ik een kruk om mee te rijden en is dus al vervangen voor een 5090m. Maar dit jaar geeft de 6420 nogal eens niet thuis, met de nodige dure facturen, dus word het tijd om hem te vervangen. De vertegenwoordiger van John Deere maar eens gevraagd naar een 6120M. Sinds mijn case ben ik nogal fan van een lage neus. Nieuwprijs viel mij niet mee, evenals de inruil. Dus dat gaat hem zo niet worden. Tweedehands had hij niet met lage neus, maar daar was het financiële gat naar mijn mening ook nog te groot. Nu ben ik me aan het oriënteren wat er vergelijkbaars te koop is wat me wel past. Ik ben een Massey Ferguson 5713s tegen gekomen ( zie foto), eigenlijk zoals ik de opvolger wil, met Mx voorladerkonsolen en een lage neus, en voor een mooi bedrag. Helaas was ik te laat en is ie al verkocht. Maar misschien is er nog wel een ander model wat ik over het hoofd zie bij het zoeken, dus geef maar raad

New Holland Meerdere

John Deere 5090M

Laatste 2 reacties (4 totaal)

Eicher Meerdere

Laatste 1 reacties (5 totaal)

Poclain Onbekend

Eicher Onbekend

Laatste 1 reacties (18 totaal)

wotan2


Foto’s
181
Video’s
0
Topics
8
Reacties
2.084
Stemmen
224
Volgers
14

Over mij

Woonplaats: Mayenne (53) France
Leeftijd: 52jr
Laatst online: 1u geleden

Melkveehouder in het noorden van Mayenne op de grens met Ille et Villaine (Bretagne).

Bedrijven

Ervaring

Ik heb ervaring met de volgende machines:

Merk / type Waardering